reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam kochane . Ja już wróciłam od gin , wyniki Ok .:-) w piątek idę na dyżur mojego gin do szpitala na USG , żeby zobaczyć jak tam moja córuchna , czy zechciało jej się obrócić główką w dół :rofl2: , choć i tak Dr chce czekać aż poród się zacznie i dopiero robić CC, bo może akurat przed samym porodem by się obróciła ( myślałam ze da mi wcześniej termin , bo po co się męczyć jak i tak cię potną ) - i nie wiem na co się szykować :angry::angry::angry:

kasiek
Obie jesteście śliczne :)
RenataT nie przejmuj się , sobie się podobasz, mężowi I to jest ważne , a zdanie sąsiadki olej całkowicie :) Niech spojrzy na siebie :-D
Vegas Kciuki &&&&& za udaną rozmowę J w banku :) Mam mam zdjęcia :)
magda Przykre to:no::no::no: ... Dobrze ze T. jest z tobą !!! nie poddawaj sie , cieszcie sie sobą , a ona niech uważa co chce.

Oj i znowu bym zapomniała , wczoraj miałam wstawić , i mi wypadło , za to dziś macie aktualne , dziś zrobione . Samego brzuszka , bo jakoś nie mam ochoty się fotografować :-D

Zobacz załącznik 485115Zobacz załącznik 485116

Milego dnia dziewuszki ; ***

reklama
Magda bardzo Ci współczuję moja też czasami wymyśla ale nie aż tak chociaż ostatnio to nie my jesteśmy na tapecie...

Vegas ja bardzo mocno trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Milena ale piękny brzunia aż Ci zazdroszczę!!!

Młoda już szaleje u nas piękna pogoda może bym basenik wyciągnęła;)

kasiek tez myslalam nad basenikiem ale z racji ze dzisija znowu jade nie ma sensu :>
ale pogoda Boska się znowu robi :)
Milenaa- trzymam kciukasy , że sie obróciła :) ale i cc jest do zniesienia u mnie chciali czekac ale ze jak mnie podlaczyli i 0 skórczy to postanowili i tak zrobic
Madziu przykro z taką sytuacją , jak Wampi napisala wazne ze wy sie wspierace
Vegas - kciukasy mocno zacisniete

dzisija znowu pakowanko :)

hej babeczki.

zołądek mi dziś dokucza. Zeby to jeszcze lekko, a to tak sciska ze ojej.;/ po poludniu do lekarza maszeruje bo mam dosc tych rewolucji.

Magda Matko i corko ja bym babsko chyba w kosmos wyslala. Kontakt bym zerwala. a jesli twoj facet tez chce to bym jak najbardziej go poparla, bo co z tego ze matka. Taką matke to o kant d... pobic. No soooory, ale ona psychicznie wykonczy.A to ze to ty jestes najgorsza.. no ktoś musi być..a przeciez ona nie bedzie, synek tez niczemu winien. Wspolczuje naprawde.

JA jak czytam opisy takich bab to Bogu dziekuje za taką tesciową jaką mam. Ona jest super. Ma swoje wady, ale kazdy je ma. No ale ani nie umoralnia, ani nam sie w zycie nie miesza, pomaga tyle na ile moze i chce i dziwi sie jak ja z jej synem wytrzymuje :D hahahaha..aaaa i czesto staje po mojej stronie. No tylko pomnik postawić :D

Wczoraj po kąpieli F dal popis taneczno akrobatyczny. W reczniku sie przed lustrem prezył, miesnie prezentował, potem zdiął recznik i na golasa. Jeeeezu uchachalam sie tak ze lzy mi poplynely. A na koniec zaczął tylkiem krecic.hahahahahahahahah.. co za widok.
A te prezenie to jakby atletą jakims był hahahaha
a Oskar obserwował na łóżku i mowi do mnie " pats jaki Filip ma tyłek zgrabny " hahahahahahaha

milena sliczny brzuchal :) No i kciuki za dogodną pozycje malutkiej.

Ostatnia edycja:
MILENA jeszcze się obrróci, poczekaj...

MAGDA współczuje teściowej... Patelnią w łeb bym przywaliła i jeszcze ze schodów pchnęła takiego babsztyla... Jak twój teśc z nią wytrzymuje?

Co do sąsiadów... Laski czym wy się przejmujecie? ja mam sąsiada co całymi dniami z drugim sąsiadem na płocie wisi... Do tego stopnia że kilka ulic dalej wszyscy wiedzą że mój M jeździ do pracy na nocki... Kiedyś jeden to najpierw mojemu nagadał że do mnie w nocy ktoś przyłazi, a potem mi próbował wcisnąc że jak w pracy jestem to do mojego jakaś lala przyjeżdrza no masakra, ja mam ich wszystkich głęboko gdzieś niech sobie plotkują nic mnie to nie obchodzi dla mnie ważne co pod moim dachem, a gaania jakiejś ciotki/sąsiadki czy kogokolwiek, co to mnie obchodzi?

Dziś młody wstało 5.30 masakra, pije kawke, pranie się robi, zaraz muszę M budzic bo musi wlac olej do skrzyni a ja na miasto muszę jechac, a on po południu do kuzyna na budowe leci

VEGAS kciuki za rozmowę w banku.

MAGDA ale baba, współczuję takiej teściowej.

MILENA jak już pisałam mnie mama rodziła pośladkowo, jak była potem w ciąży z siostrą też młoda była pośladkowo i na 4 godziny przed urodzeniem się odwróciła w dół główką, więc zapewne lekarz wie co robi jeśli każe Ci czekać i nie zapisuje Cię teraz na CC, wiesz cesarka to jest jednak poważna operacja, a jak jest możliwość bo zawsze jest taka możliwość, że mała może się obrócić to po co od razu na stawiać się na krojenie. Ja miałam dwie cc a tak bardzo chciałam urodzić przynajmniej raz naturalnie, nie dane mi to było. Cesarka niby jest przy znieczuleniu, nie czujesz bólu jak cię tną ale czuć jak otwierają macicę, jak Ci WYRYWAJĄ tak tak WYRYWAJĄ dziecko z Ciebie jak miałam takie odczucie przy drugim cc, przy pierwszym chyba nie zdążyłam tego poczuć bo byłam bardzo zestresowana i zdenerwowana wizją cc bo dziecko nie chciało się urodzić sn. Po cc wszystko boli, ledwo się człowiek rusza, dobę się leży dziecka nie ma z Tobą bo nie masz możliwości zajęcia się nim, więc cc nie jest takie kolorowe. No i po tych cc siadł mi strasznie kręgosłup po znieczuleniach.
A brzuszek masz śliczny, 4 tyg do porodu a taki malutki, zgrabniutki.

OLA no cc do przeżycia jak wszystko ale mi to się wydaje, że powinni to robić jak jest potrzeba a nie jak nie które panie robią sobie na życzenie.

Dorotar - jasnę , że cc jak i sn to wszytsko są przezycia i zgadzam sie w 10000000% że powinna być ze wskazań lekarza a nie że ktoraś chce . Ja miałam ze wstakazan ortopedycznych (złamana kość ogonowa)
ksasiaF to sobie nie pospałas bidulo .

Hej
Ja was podczytuje ale nie daje rady wszystkim odpisac sorrka ;P

Milenaa
Śliczny brzus!!! :-) moze sie córeczka jeszcze obróci ? warto poczekać :tak: :-)
Magda
wspolczuje takiej tesciowej, ale najwazniejsze ze wsparcie masz
KasiaF hehe u nas na wsi to samo bosz... jakie ploty rozpowiadają ludzie... do kiedys sie rpzejmowałam, teraz? mam ich gdzies :-D niech se gadają co chcą przeciez nie musza znac prawdy ja najwazniejsze i najblizszi wiedza co i jak :-)

Dzis upałek mały sie zrobił :p Hania wraca do domu po poludniu (od niedzieli jest u mojego brata ) :-)
A ja z chlopakami siedze ;-) dzis oduczalam mlodego spania ze mna i poszlo nawet dobrze :-D az dziwne cala noc spalam sama :tak: :-) i dobrze ;-) kiedys musi sie nauczyc...

Kasiek nie ma czego zazdrościć :-) Jak mi się tęskni za moim brzuszkiem z przed ciąży , a juz pewnie nigdy taki nie będzie :no::no:
dorotar Ja rozumiem że po cesarce dłużej się do siebie dochodzi , bo to w końcu operacja . Chodzi o to ze pójdę w piątek na to USG mała dalej pośladkowo , lekarz mi powie ze kwalifikuje sie do CC , powiedzmy ze przed terminem kilka dni dalej pośladkowe , i nastawie sie na CC , a jak się obróci to będę zaskoczona , i przesraszona, bo co jak co, ale juz przeraża mnie wizja porodu ;// Ale Trzeba być twardym . P. chcę byc przy mnie , RAZEM DAMY RADE :)) :tak::tak::tak::tak: Czy taki cz taki , to trochę strachu , ale przeżyje :)

Dziękuje za komentarze na temat mojego brzuszka :)
Ten brzuchol na zdjęciach taki malutki się wydaję , a normalnie to aż ciężko siedzieć , ale jeszcze tylko 4 tyg :)
Zobaczy co lekarz powie w piątek po wykonaniu USG. Już nawet o tym nie myślę , co będzie to będzie . W Ogóle mam nadzieje ze mój lekarz wydrukuje mi zdjęcie :) Bo inni nie chcą dawać :angry::angry::angry: mam tylko zdjęcie z 8 tc . a chce takie , piękna pamiątka ...

RenataT Świetnych masz synków :-):-)
Kasia Bidulka sie nie wyspała ...
Liza Gratki dla syna za przespaną noc bez mamusi :)

Końcówka Ciąży a mnie teraz dopiero smaki biorą :)

reklama
OLA ja pierwsze cc miałam bo nie było postępu akcji porodowej a od odejścia wód mineło ponad 30 godzin a drugie cc ze wskazań, że pierwszy poród zakończony cc, dziecko większe od poprzedniego, choć cały czas łudziłam, że sie uda sn ale niestety a po pierwszym cc drugiego porodu nie można wywoływać.

MILENA to nie nastawiaj się na cc. P chce byc przy porodzie?? Przy cc to odpada.

Ostatnia edycja:
Do góry