reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej :-)

Pewnie że to zależy jak matka wychowa ... Kuba jest tak tragicznie wychowany ...
W ogóle jak tak na niego patrze czasami to stwierdzam że nie chce z kimś takim żyć bo ja nerwowo poprostu nie wytrzymam ... wczoraj to się popłakałam z bezsilności ... i focha strzeliłam i poszłam spać :-p ale ten mnie w nocy budzi żebym się odwróciła i przytuliła bo miał straszny sen :-p że wojna była i mnie ruscy w jakimś sklepie przetrzymywali i on nie mógł się do mnie dostać :-p ... no to nie odmówiłam i plan z fochem poszedł się *** :-p no ale może i dobrze nie ma co się burmuszyć :-p kochany też potrafi być teraz np jest w sklepie po śniadanko :-)

FIRANKA - ja to bym nie wiem ... nie mam pojęcia co bym zrobiła ale nie potrafiła bym już chyba nigdy mieć dziecka ... ja nie jestem wierząca i nie wierze w żadne nieba czy że "bóg tak chciał" więc było by mi o wiele ciężej ... nie wyobrażam sobie że mogła bym stracić małą mimo że czasem myślę że żałuje że będzie ...

MIKA - no właśnie ja też nie doczytałam albo nie pisałaś co tak właściwie się stało że nie było tak jak powinno być

reklama
Cześć dziewczynki!
JA dzisiaj niewyspana... Po przedwczorajszej nocy na dodatek...:-) S Strasznie mnie męczył w nocy przez dwie godziny:-), a ja zaspana byłam... Potem Mareczek się obudził na cyca i tak do piątej, jak zasnęłam to przed 8 pobudka, bo dzieci wstały... A dzisiaj w nocy Mareczek dwa razy na cyca się budził... Tak ogólnie to po @ mam ubytek mleczka i przktycznie co godzinę lub dwie muszę karmić...

Madzia Współczuję tej smutnej aury wokół Ciebie... Ale zawsze po złych dniach nastają lepsze dni...

Ilona Wiem co to jest ciągle sprzątać po facecie... Co prawda mój nie jest maminsynkiem, ale odkąd jesteśmy małżeństwem nie sprząta po sobie... Rozwala ubrania gdzie tylko się da, a jak je złożę żeby jakoś wyglądało to czepia się że nie może ich znależć jak są złożone... No ale jakis porządek musi być, a o skarpetkach nie mówię... Leżą wszędzie...

Dziewczyny któraś kiedyś pisała o bólu nerki...Ja od kilka nocy nie mogę spać,bo tak mnie bolą plecy,że masakra...Z prawej strony pod łopatką...Gdyby któraś coś wiedziała na ten temat to proszę napiszcie.dodatkowo od paru dni mam mega zgagę i wymiotowałam pół nocy...Mam dość:-(

Jeśli chodzi o facetów i porządki...Mój Mariusz jest jedynakiem,ale robi wkoło siebie wszystko sam.Porządek to jego żywioł:-p Musi mieć czysto i koniec kropka.Naczynia czasem zmywa zanim ja zdarzę zjeść...Czasami to męczące,ale wolę tak niż denerwować się w drugą stronę.

heehh ok ja juz koncze z tymi imionami;)---moze to takie moje zboczenie bo w moim malym miescie az roi sie od imion typu-----nadia angelika emmanuel;/( o zgrozo) denis
marzolena(zydowskie)roxana oksana itp.....bleeee:p

a co do rozpieszczonych facetow to opowiem historyjke mojej znajomej---
otoz moja znajoma raz musiala wyjsc rano z domu do siostry chorej i nie wiedzila czy wroci tego samaego dnia wieczroem czy nastepnego dnia rano....(dodam ze nie maja komorek ani neta ani telefonu zeby sie jakos porozumiec ze soaba)no to zrobila mu sniadanie, zrobila obiad(rano zeby mial na obiad-boto sie nie godzi zeby maz obadu nie jadl)naszyjkowala mu ubranie, zrobila kawe i takie tam pierdoly-nic nie musial sam robic:)i poszla
wrocila do domu w srodku nocy a jej maz spal na krzesle z glowa na stole i ona sie go pyta czemu tak tutaj spi??a on do niej:
" A LÓŻKO MI POSCIELIŁAS????????????????????????????"

Kaska historia twojej znajomej to mnie szczerze rozbawiła... no ale tak napewno być nie powinno...

Ja póki pracowałam to w dni wolne to wiadomo zajmowałam sie domem (miałam tych dni 15 w miesiącu) a jak pracowałam (od 10-22) to przychodziłam miałam posprzątane, pozmywane i kolacje na stole... często też M. przychodził po mnie do pracy (bo sie niby o mnie boi a do pracy minuta drogi) no a teraz to wiadomo on pracuje na nocki po 10h przychodzi i sie kładzie spać, ale jeśli widzi że źle sie czuje to porobi wszystko za mnie... Jego mama nie rozpieszczała... od 4roku życia w sumie zajmował sie sam sobą bo mama w pracy a i poza tym to tak jak mi mówi "wszystko zawsze było dla mojej siostry, dla mnie nie było nic" żal mi aż serce ściska ale chociaż umie sam o siebie zadbać...

Dziewczyny nie piszcie takich historii prosze bo ja zaczynam panikować- chodzi mi o narodziny martwych maluszków... Cały czas trzymam sie za brzuch i sprawdzam czy mały kopie... Tak więc jeśli mogłabym prosić...

Aniu ja miałam ból w prawym boku na dole to mi mały uciskał ale trzeba było sprawdzić czy czasami zastoju w nerkach nie mam, zrób sobie w pon badanie moczu na własną ręke to jakoś 6zł kosztuje, chyba że ten ból jest w żebrach (bo jeśli pod łopatką) to jeżeli przy oddychaniu boli to leć do lekarza, ale jeśli boli jak lerzysz albo siedzisz i dłużej nie zmieniasz pozycji to masz to co ja (też jakos ok 28tyg sie zaczęło) po prostu maleństwo jest tak ułożone i tak będzie... Ja zauważyłam że jak leże to poduszka między nogami a jak siedze to pod plecami taka nieduża... Ale ze spaniem to tragedia...Jakiś czas było oki a teraz zasypiam ok 2 albo i 3 w nocy...

Ostatnia edycja:
Kasiu ja zastanawiam się czy to możliwe żeby mały mnie uciskał,bo ja mam ten ból od początku ciąży,a wtedy był za malutki żeby uciskać...Tylko,że do tej pory ten ból był jeszcze znośny...Poleżałam,mąż mnie pomasował i było dobrze....A teraz nawet leżeć nie mogę,bo tak boli:-(

DZIEKUJE wam wszystkim!!!! dopiero teraz pisze bo znalazlam haslo heh ktorego zapomnialam!! ;P Moi rodzice juz o wszystkim wiedza.. i mojego chlopaka rodzice tez. wszyscy to przyjeli z szacunkiem.choc nie byli na pewno w 100% zadowoleni!! No.. mama od mojego chlopaka twierdzi ze jest za mloda na babcie :p :rofl2: moi rodzice nie przejeli sie za bardzo.. bo ojciec.. lubi wypic (to dla niego wazniejsze), a mama jest za granica w pracy. :-( Ja jestem juz w 16 tyg, ciazy :) i mam sie swietnie. Z chlopakiem jestem zareczona i w grudniu wezmiemy slub albo jeszcze w pazdzierniku. poki co to czekamy na sprawe w sądzie o przyznanie nam slubu :dry: ale jestem w 100% dobrej myśli! No i od wrzesnia zamieszkamy razem. Wszystko sie uklada tak jak powinno!! Jestem szczesliwa.. :-)

ANIU niestety ja nic niewiem na temat tego bólu...KAŚKA no to twoja znajoma ma faceta heheh.....dobre! FEMME co twój K ma za sny....:) ale przyznam sie ze ja czasami robie tak jak on...gdy sie kluce z S to tak zasypiamy w niezgodzie, ale jak mi się coć śni niemiłego to sie do niego tule jak głupek. Ale on to lubi.....:)

reklama
Witam Mamuski;-)
Ala spi a ja mam chwilke luzu wiec moge posiedziec z Wami:-p

Firanka oj pomylilas sie:-p dopiero dzis rano go dosiadlam:laugh2::-)

Ej a jak sie nazywa stomatolog dla dzieci:confused: bo musze sie z Ala wybrac bo ma troszke ulamanego zabka i nie wiem co z tym robic:crazy: Łucja Ja popchnela jak pila z kubeczka i sie ulamal:dry:
ja to bym wyrwala to przeciez wyrosnie drugi ale szkoda by mi bylo patrzec jak sie Ala meczy wiec moze jakas plombE:sorry2:

Do góry