reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kasiu powiem tak, Nicole bardzo mi się podobało już od jakiegoś czasu...nie wiem dlaczego ale bardzo lubię Nicole Richie,i to nie ze względu na to,że jest bogata i rozkapryszona ale ze względu,że potrafiła zmienić się z imprezowej dziewczyny w kochającą matkę... Dla chłopca miałam polskie imiona przygotowane : Jan Aleksander,a dla dziewczynki Nicole Małgorzata, tak było od początku gdy dowiedziałam się,że jestem w ciąży. Mimo,że żyjemy w Polsce i jestem wielką patriotką to dałam takie imię,a nie inne. Co prawda podobają mi się np. : Michalina,Laura,Waleria...ale tak postanowiłam i nie żałuję mojej decyzji.

I nikt nie ma prawa się wtrącać bo tak samo Wiktoria,Sandra itd nie są polskimi imionami. I Kasiu jeśli nie podoba Ci się imię mojej córeczki to wiedz,że jesteśmy polsko-szwecką rodziną... Ja nie wtrącam się do takich spraw bo to indywidualna sprawa rodziców.

Ostatnia edycja:
reklama
nie tak do konca indywidualna sprawa rodzicow----przeciez to bedzie cos co bedzie DZIECKU towarzyszylo cale zycie a nie rodzicom.....ale luzik zyjemy w wolnym kraju, ty masz prawo nazawac dziecko jak chjcesz ale kazda z nas moze miec swoja opinie...

Witam dziewczyny...
Niestety z wami dzis nie posiedze i nie wiem jak bedzie z weekendem :-(heh
moj piekny jzu wrocil i dzis na noc u mnei zostaje:-Dniach niach:-D

A ogolnie od wczoraj jestem w strachu:-(no i smutku:-(Koledze ktory z zona staral sie o dziecko od 2 lat wczoraj maluszek zmarl pojawil sie na swiecie na kilka godzin i odszedl jutro pogrzeb:(:-(takie dzieciatko a juz go nie ma:-(no i znow wina lekarzy bo dzidzia sie urodzila po terminie i w zielonych wodach... za malo tlenu mialo i sie udusilo:-(jak pomysle ze mam w tym samym szpitalu rodzic to az sie boje o swoja core:-(co za ludzie:-(

a co do bledow ortorficznych to ja takze popelniam wiele no i jak pisze z pamieci na klawiatorze nie patrzac na nia... heh i jeszcze dyslekcja;-)
'
pozrawiam zycze udanego weekendu...

Kaśka ja nie uważam,że nie masz prawa mieć własnego zdania na ten temat. A imię Nicole jest już tak popularne w Polsce,że dla nikogo nie jest to już problemem. Po za tym jeśli chodzi o pisownię to nie jest wcale to trudny wyraz do napisania.

Mika pozwolili. Nie wiem być może w dużych miastach takich jak Poznań jest to imię na tyle popularne w tej chwili,że przestali się przyczepiać. A wiem o co Tobie chodziło,mi też chodziło o to samo tyle,że dałam przykład gdzie ja się ubierałam.
A kiedy Twoja sis urodziła w końcu???
Po za tym to Alanek urodził się dokładnie 20 lat po mnie :)

Kasiu tak,jak Firanka napisała imię Nicol jest już na tyle popularne,że chyba specjalnie nikogo to nie dziwi.Takich prawdziwych Polskich imion wcale nie jest dużo.Dużo jest za to zapożyczonych.Ja na przykład nie rozumiem czegoś takiego jak "wraca moda" na stare imiona.Za parę lat znowu moda minie i dziecko też może sie wstydzić,że ma na imię Staś.Poza tym najważniejsze według mnie jest to żeby imię nie było śmieszne albo obraźliwe.Alfons to Polskie stare imię.Nazwałabyś tak swojego synka?Bo ja nawet gdyby była taka moda to w życiu bym sie na to nie zdecydowała.

Aniu podzielam Twoje zdanie. A swoją drogą dzisiaj coś pusto tu...Widzę,że zombie są na poszukiwaniach swoich ofiar:-D:-D:-D. Polna upolowała z pewnością P :-):-):-)

reklama
Firanka Netgirl ma racje... Niepotrzebnie sie zdenerwowałaś... Tak nie wolno:-p złość piękności szkodzi ;-)
Ja też byłam przekonana że nie można nadawać imion o innej pisowni, nawet na innym wątku sie wypowiadałam, no ale widze że urzędnicy już przymykają na to oko...
Netgirl ciebie popieram jak najbardziej z wyborem imienia bo sama po sobie widzisz że są problemy z twoim imieniem.
Madziu jejku nie strasz... ja to ostatnio tak sie bać zaczynam że masakra...

Wogóle wczoraj jak na ktg byłam to była też dziewczyna po mnie która miała termina na wczoraj- zero skurczy... i pigóła sie jej pyta jak z ruchami (była ok12) a ona że dzisiaj nie czuła... A tętno dziecka 100-110:szok: wezwali jej ginekolog (przez mój tel bo im siadły:-p) i poszła na wywołanie... dobrze że chociaż u mnie troche reagują

Do góry