reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Famme ja tam też sie kąpie w wannie... M twierdzi ze zawsze mam za ciepłą wode ale ona mi i tak jest chłodna i olewam to... Co do jedzenia? jem co chcem :-) tak do 20 któregoś tygjadłam niezdrowo... Potem włączyło mi sie straszne ciśnienie na owoce (telepało mnie jak nie zjadłam jakiejś brzoskwini czy banana...)i poza tym nic więcej jeść nie musiałam (i jadłam mało co próczwarzyw i owoców przez jakiś ostatni miesiąc) a teraz to już wogóle nie czuje potrzeby jedzenia :-) co do spania... ja śpie tak samo, od ok1-2 do ok 12... I sie tym nie przejmuje... A poza tym to musze zacząć kłaśc sie zawsze wtedy jak poczuje sie senna... bo np. w dzień moge czuć sie senna ale czasem myślesobie "a to szybciej zasne" ale nie prawda... Śpie teraz jak dziecko ja-na zawołanie, i mam w nosie to czy mamy gościa... Mi mój M. powiedział: jesteś w ciąży masz prawo do wszystkiego :-) no to korzystam... i śpij duzo bo potem spać będziesz według dziecka...

Polna chyba www.imageshack.us albo jakos tak... ja korzystam z www.fotosik.pl tam jest bez rejestracji i bardzo łatwa obsługa

Ostatnia edycja:
reklama
Witam dziewczynki!
Godzine temu wróciłam z zakupów. w tym naszym mieście nic nie ma. Trzy godziny szwędałam się szukając ubranka dla Mareczka, a to zbyt duże, a yo ju z za małe będzie itd. Nie ma w ogóle komplecików spodenki i kaftanik tylko śpioszki i kaftanik. Jak już w ostatnim sklepie byłam to zezygnowałąm i wzuięłam to co najbardziej pasowało, a nie co się podobało.
Wiecie co? Mareczek został w domu, nie było mnie prawie cztery godziny a on calutki czas spał sobie smacznie w wózeczku, chyba że babcia kołysała. Właśie sobie zjadł i śpi dalej. Nrmalnie skarb. Koleżanki mi zazdroszczą takich dzieci.

Co do porodów to ja już zapomniałam czy strasznie bolało. Jedynie śmiszna anegdotkę mogę wam opowiedzieć. Mąż miał być przy porodzir i był, a córkę zostawił u kolerzanki. Była 20.30 jak pojechał jąz abrać i zawieść do domu do babci. Pytał się nawet położnej czy nie urodzę w cuiągu godziny, to powiedziała, że nie wygląda na to. Pojechał. Była 21.30 jak Maeczek był ju ż na świecie, zabrali go do kąpieli i tóż potem wrócił mąż. Przepraszał mnie że nie zdążył bo w sumie najgorsze musiałam przetrwać sama, ale miałam wsparcie w położnej. No a poród trwał prawie 20 godzin.

Galerciu Mareczek jak nie miał jeszcze miesiąca to też tak stękał i się prężył ale kupki robił co karmienie. Może po prostu musi się wystękać, a (nie pamiętam która pisała) widocznie Twój pokarmjest w pełni przyswajalny i dlatyego zero kupek.

KasiaF87 mi cały czas z piersi od początku leci białe mleczko.

mikus_a ja to się boję wsadzać choćby końcówkę od termometra do pupci. Narazie się chyba przemęczymy. A jak pójdziemy za tydz do pediatry na kontrol to wtedy się zapytamy i zobaczymy.

EWI44 może i tak. Podobno większość niemowlaków tak ma. I to póżniej przechodzi..

Witam "stare" i nowe mamusie, wlasnie wrocilismy z mezusiem z zakupow, musialam sobie kupic kilka par spodni ciazowych, bo juz nie mialam w czym chodzic
Asiowo oby tam u ginki wszystko dobrze poszlo
Femme ja w wannie sie nie kapie bo ja zawsze musialam miec goraca wode, i to bardzo goraca, w innej bym sie nie wykapala, a czytalam ze taka woda moze skurcze wywolywac, a co do jedzenia to ja nie moge wytrzymac bez slodyczy i owocow, za warzywami to tak niezbyt, ale nie mam czegos takiego zeby regularnie jesc, jem wtedy kiedy mi sie chce

Galareciu ale ty nawet możesz tego nie odróżnić że to jest woda z cukrem, bo troszke mleczka tam jest napewno ale głównie jest to woda którą sie napija mały a nie najada... Jak większosc dziewczyn ma żółtą siare tak ja mam np. bardzo gestą przezroczystą... Trzeba pamiętać też że nie tylko każda ciąża jest inna ale i każde dziecko i organizm każdej matki :-)
Madzik ja tam z ciążowych ciuchów kupiłam tylko jedną pare spodni i dwie kilka bluzeczek... Teraz na te ciepłe dni kupiłam rybaczki sobie ale to nie w sklepie ciążowym bo tam jest 5razy drożej... a tak to mam spodnie dresowe (jeszcze sprzed ciąży sie mieszcze) a tak to mi pieniędzy szkoda... po ciąży za to całą szafe wymienie :-)

No to już się nie przejmuje tym jedzeniem :-) bo ja do tej pory ciągle owoce jadłam truskawki codziennie jak były za to na mięso nie mogłam patrzeć a teraz mięso mi odpowiada za to mniej owoców i warzyw jem ale ogólnie to jem tyle że myślałam że jakąś dietę powinnam mieć specjalną czy cuś a tak to chyba wszystko ok :-p

POLNA - ja też wybredna jestem a jak byłam mała to już w ogóle mój talerz wyglądał masakrycznie bo wybierałam wszystko i zawsze jakieś kupki na talerzu a z zupą to jak ty też mięsa nie było mowy żebym z zupy ruszyła :-p ale teraz już się nauczyłam i jem no chyba że nie wygląda dobrze albo jest takie białe tłuste fu :-p

BASKA - a to mnie z tą colą wystraszyłaś bo ja w ogóle się z tym nie ograniczam i pije często i dużo w sumie ... ;/ chyba zacznę pić Kubusie codziennie :-)

a co do ciuchów to ja nie kupiłam ani jednej rzeczy ciążowej :-p dresy w dalszym ciągu normalne rozmiar S bluzki to samo tyle że jak kupuje to dłuższe żeby brzuch nie wystawał :-p

mi dzis kazali sie zgłosic na szczepienie...
i sie okazało, ze szpital nie przysłał karty szczepien:baffled: no i szczepienia nie było:baffled: heh... dopiero jutro wysla i najwczesniej w piatek mozemy przyjsc:zawstydzona/y: heh... bezsens.
Mała mierzy juz 63 cm (urosła 5 cm) i wazy 5200g czyli w 4 tyg przytyła 1,1kg;-) wiec całkiem niezle:-)

Byłam tez u ginki w końcu... przyjeła mnie bez kolejki, bo jej powiedziała, ze córeczka czeka, a ze co chwile musze karmic... :-p ale baby były na mnie zle, ale co tam... tez nieraz sie tam wyczekałam:-)
i wogole podobno szyjka ładnie sie zwineła, rana po pęknieciu jeszcze troszeczke musi sie zrosnac, ale tez juz trzyma:-) a ta dziura wielka co została... to juz tak zostanie. Podobno to pochwa mi sie obnizyła czy jakos tak..., no nic bede musiała sie przyzwyczaic:zawstydzona/y: jedynie zostało jakies zapalenie i dostałam jakies globulki i maść no i obowiążkowo tantum rosa... . Za 3 miesiace mam sie jeszcze zgłosic, ale ciesze sie, ze jest w miare dobrze i nie potrzebnie sie martwiłam:-)

Femme ja nie chcialam Cie straszyc:tak:wiesz nawet jak sie nie jest w ciazy to mowia, ze cola nie zdrowa.. a po drugie wiesz nie wiem ile prawdy w tym, ze przez picie coli moze sie cos tam stac z serduszkiem... ale zawsze w kazdej plotce jest troszke prawy:tak:ja tam wolalam nie kusic losu.. pilam sobie raz na jakis czas jak juz wytrzymac nie moglam:tak:
A co do twojego jedzonka to sie nie przejmuj jak nie masz ochoty to nic na sile.. pamietam jak ja na poczatku ciazy strasznie chcialo mi sie pomaranczy.. jadlam je przez tydz a potem do konca ciazy nie moglam na nie patrzec.. wiesz nasz organizm wie co mu potrzebne:tak:
Asiowo to super, ze wszytsko w miare ok.. tylko dziwne,z e taka dziurke masz..:confused:
No i mala super przybiera:-)pieknie:-)

KasiaF87 mi to od razu na poczatku ciazy brzuch wyskoczyl, a ze nie nosilam dresikow wczesniej to musialam sobie wszystko kupic, a zwykle spodnie jak kupuje to z taka gumka na brzuch, typowo ciazowe, to juz mam nie wiem ktore z kolei bo starczaja mi na miesiac, gora dwa i sa za ciasne, ale ja kupuje w lumpeksach, bo tak to bym zbankrutowala

a co do picia gazowanego, to mozecie w ciazy pic??? ja np nie moge, bo zaraz mi sie brzuch stawia i napina, wystarczy ze szklanke wypije
Mam pytanko do mam ktore maja juz swoje malenstwa przy sobie, wiem ze zaraz po porodzie brzuszek nie znika, a po jakim czasie tak mniej wiecej znika???
Asiowo to pewnie jestes duzo spokojniejsza po wizycie u ginki, a te baby to jakies glupie sa, przeciez widzialy ze z malutkim dzieckiem jestes, a co do dziurki to znajac Twojego meza to jemu i tak sie bedzie podobac:-)

reklama
Czesc:)
my juz od 5.30 na nogach ;) ale mi sie chce spac....
moze jak maly zasnie, to ja tez sie na godzinke poloze :)
Polna N NK-to moje inicjały ;) Ale te po ślubie, kiedyś były NB.
A mój syn 30 skończył 9 m-cy.
Muszę dodać suwaczki..:) tylko muszę je jeszcze raz wygenerować, bo kody które mam są w
, a tutaj są potrzebne bbcode ;)
Asiowo dobrze, że po gin.jest wszystko ok! Nie potrzebnie się tak martwiłaś;) Ja też musze niedlugo isc..
mikus_a fajny pomysł ze zdjęciami :) wrzucę coś później jak coś wygrzebie ;)
Ładnie wyglądacie :) A wiekiem sie nie przejmuj ;) mi tez nikt nie daje tyle lat ile mam (23)... lepiej wygladac mlodziej niz starzej :)

jeśli chodzi o ciuch ciążowe to ja praktycznie nie kupiłam nic ciążowego :) dopiero na przełomnie 6-7mca urósł mi brzuch, ale i tak nie był duży, nosiłam normalne sukienki, spodnie dresowe i dżinsy na gumce ;) na to jakies dluzsze bluzeczki. Tak szczerze mowiac to zal wydawac kasy na ciazowe ciuchy, bo sa naprawde drogie..
madzik1388 ja troche pilam ;)
mi brzuch szybko zniknal, bo byl w sumie maly. to wszystko zalezy od organizmu.. innym szybciej innym wolniej ;) ale i tak po porodzie spojrzysz na swoj brzuszek i pomyslisz jaki maly :) potem z dnia na dzien jest coraz lepiej.

milego dnia:)

Do góry