reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

oj mamuski mamuski.....probuje o tym ne myslec ale pewnie przed samym porodem bede zawalac was pytaniami....bo to tak dziwnie, nie wiem na co liczyc i czego sie spodziewac:(

reklama
Olenka nie boj sie naprawde:-)jak bedzie sie zblizala koncowa to nie bedziesz mogla sie doczekac, gwarantuje Ci to.. bedziesz chciala zeby jak najszybciej skonczyla sie ta ciaza:tak:

Mikusa Leni nareszcie zaczyna duzo rozumiec.. jak jej mowie podaj mamie to, podniesc to, wynies to to wszytsko rozumie:-)ahh taka dumna jestem z niej:tak:

Basia jakbym slyszala swoja Aluske :-) Ona zawsze jaksie obudzi wola mnie a jak mnie widzi to mowi ..op.. - znaczy chce wyjsc :-) tylko od jakis dwoch tygodni na moja mama i siostre tez mowi ..mama .. :sorry2::rofl2: czasem powie ..baba.. ale rzadko no a dzis zaczela wymawiac swoje imie - jak sie pytam jak masz na imie to ODP .. Alaa.. :happy: Qrcze tak fajnie to brzmi :-)

Asiowo to ja Trzymam Kciuki zeby gin mial dla Ciebie dobre wiesci i zeby tak Cie nie nastraszyl niewiadomo czym :happy:

NataliaK to K to pewnie inicjal nazwiska ? :-) tez jak bylam zjeszcze panno mialam takie inicjaly :rofl2: a ile ma Twoj synek ?? a i jakbys mogla to wstaw sobie suwaczki :tak: tutaj jest wszystko napisane jakbys miala jakies klopoty https://www.babyboom.pl/forum/mlodz...-f236/faq-wstawiania-zdjec-i-suwaczkow-17297/

Basiu jak najbardziej masz powody do dumy...:tak: Z każdego postępu jaki dziecko uczyni mamusia jest zawsze dumna mimo że innym może sie to błahostką wydawać
Galareciu a więc ja ci powiem co nam wczoraj babka w szkole rodzenia mówiła (akurat miałam o karmieniu)... Dopajać nie ma potrzeby poniewaz fenomenem (czyli babcia Adasia o tym nie wiedziała) jest fakt że w piersiach na początku każdego karmienia wypływa woda z laktozą... Później pokarm dopiero gestnieje i leci mleczko... Ijeżeli np. mały ciągnie z 3-4min to znaczy że napił sie tylko tej wody, jeśli często woła cyca to znaczy że chce sie napić wody... Ale jeśli pociągnie 3-4min to następnym razem powinnaś przystawic go do tej samej piersi bo jak przystawisz do drugiej to znowu napije sie wody z cukrem i później brzuszek może boleć... Poza tym mówiła że jeść można też smażone mięso (najpierw podduszone i usmażone na tłuszczu roślinnym ale leciteńko) co do serów to mówiła żelepiej ser i waróg niż czyste mleko (działa alergicznie) i nic z ukwaszanych rzeczy (maslanka i keiry odpadają) prostu nie dajmy sie zwariować... No alewiem że to teoria a w praktyce to zupełnie inaczej wygląda... Pisze co wiem bo może ci pomoże... Aha... nie masujcie brzuszka tylko niech twoj położy sobie małego na brzuchu (brzuch do brzucha) i masujcie plecki to podobno lepiej pomaga... No i jeśli je co 3h to z tego co słyszałam to normalnie ale niby że takie maleństwo powinno sie jedną piersią najadać
famme U mnie w szpitalu jest tak że jeżeli nie chcem być nacinana to musze im to dać na piśmie... Ale ja wole żebyw razie potrzeby (bo nie nacinają każdej) mnie nacieli niż żebym pękła...No i czyszczą chyba tylko wtedy jeżeli całe łożysko nie będzie "urodzone" a tak to nie czyszcza... Umnie np po porodzie leży sie jeszcze 2godz na porodówce...
netgirl znowu wróce do szkoły rodzenia... To ze mała nie robi kupki to przy karmieniu piersią może oznaczać że pokarm mamy jej tak bardzo odpowiada że jest całkowicie przyswajalny i wchłaniany i póki mała sie nie pręży i nie marudzi to możesz być spokojna...

Witam nowe MAMUSIE...

Wczoraj dowiedziałam sie że hałaśliwi sąsiedzi którzy mieszkali nad nami sie wyprowadzili (nie zapłacili właścicielce:szok:)... Mieszkanie ułożone tak samo jak nasze, metraż ten sam aza sam wynajem babka chce jeszcze raz tyle co my płacimy... Żeby tylko nasz właściciel sie nie dowiedział:-p No i boje sie żeby jacyś jeszcze bardziej hałaśliwi ludzie sie nie wprowadzili...
Coz naszą Madzią? kurcze nie mam nic na kącie... Firanka znikneła... spróbowałabym zadzwonić ale kiszka... No i ciekawe co u Miki...

hey hey wszystkim :-) ja już po kąpieli generalnych porządkach z sobą itp :-p no właśnie miałam zapytać co z tymi kąpielami ?! ;/ bo ja prawie zawsze się moczę w ciepłej/gorącej wodzie to źle ? a niby dlaczego ? i czy bardzo źle czy pierdzielą głupoty :-p

w ogóle was zawale pytaniami włączyło mi się już rozmyślanie nad tym jak to będzie z porodem i później z Niną w domu tym bardziej że mi za bardzo nie będzie miał kto pomóc i zaczynam się bać że nie ogarnę ... :/

No to najpierw pytanie co do szpitala zastanawiam się już gdzie rodzić itp ... można iść sobie do szpitala zwiedzić itp ?! czy jak to się odbywa ? bo bym chciała wiedzieć już gdzie chce rodzić i ustawić jakieś pielęgniarki czy coś jak trzeba to opłacić itp ... ale nie wiem od czego zacząć

I pytanie co do jedzenia ... bo mi się wydaje że ja strasznie ******* się odżywiam ... ;/ bo jem bardzo mało i mało zdrowo ... i do tego śpie do 13 a zasypiam kolo 2 w nocy i mam taki powalony system i jakaś taka czuje się wypompowana ... :/ jakieś rady co do odżywiania ?

femme kto pyta nie bładzi :-):-D ja przez cala ciaze sie kapalam w wannie :happy: fakt mama i siostra krzyczaly na mnie ale nie sluchalam ich :rofl2: chodziaz jak tak teraz mysle moze dlatego mialam takie lozysko zwapnione - niee wiem :sorry2:
co do jedzenia - hmmm doklanie nie wiem co jesz ale mam nadzieje ze jakies owoce czy warzywa wcinasz i jakis nabial !! a co do szpitali to u Nas mozna przychodzic porozgladac sie ale zazywczaj po 12 bo wtedy wiadomo mniejszy ruch jest i polozne bede mialy czas wszystko powiedziec !!

A ja ide zjesc golabki -wczoraj z mama zrobilysmy :rofl2:

Hymmm ... to ja też olewam :-p dalej będę się moczyć i tak długo nie siedzę więc chyba git :-p właśnie owoców i warzyw też tak średnio muszę więcej jeść ale coś tam zawsze skrobnę :-p

To smacznego :-)

Dzieki :-)
juz zladlam ale ja juz tak mam ze wcinam tylko sme liscie kapusty i ryz :-D
kielbasy nie tkne ,nawet w zupie jak jest kawalek miesa np, z kury to nie zjem :dry:taka dziwna jestem i wybredna jestem :-D

Grunt zebys cos jadla a nie glodzila sie :tak:

Femme szczerze, co do szpitala to nie mam pojecia.. u mnie nie ma takiej opcji.. w ogole ten gosciu co siedzi na portierni to ajkies nawiedzony - ale to juz inna bajka:-p
Co do kapieli to ja tez cala ciaze kapalam sie w wannie, ale nie w goracej wodzie tylko takiej akurat..
Jesli chodzi o jedzenie to ja jadlam na co mialam ochote.. nawet Coli sie napilam (niby nie jest to wskazane podczas ciazy, bo mowia, ze cola zawiera cos tamco zle wplywa na serduszko dziecka)ale napisalm sie poprostu tak na smak..
Jesli nie lubisz warzyw, owocow to nie wiem pij moze soki owocowe.. ja pilam cala ciaze kubusie (musial byc ale tylko z malinkami:-D)..

EDIT: Femme, Polna ma racje nie wolno sie glodzic, musisz cos podjadac choc co pare godzinek, bo w przeciwnym razie do organizmu przedostaja sie toksyny i to nie zadobrze.. a co do snu to powinnas chyba zaczac zmieniac tryb, bo potem nie wydolisz.. serio:) ja chodizlam spac po 22 (zreszta padlaam jak zabita) a wstawalam o 8 rano:-)

Ostatnia edycja:
reklama
EEE dziewczyny napiszcie mi jak sie nazywa program do zdjec inaczej żabka !! wiem wiem jestem tu juz doscy dlugo a dawno nie wklejalam fotek i mi wylecialo z glowy a przegladarka mi sie ostatnio skasowala :sorry2:

Do góry