reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Femme nie zawsze nacinaja.. zazwyczaj nacinaja pierworodki.. potem juz staraja sie nie nacinac wielorodek.. ahh szkoda slow na te szpitale..
Co do porodu to niestety zbyt dobrze to Go nie wspomonam.. ale przeszlo mi po 8 m-cach i znowu mi sie marzy malenstwo ale jeszcze musimy poczekac..
Co do czyszczenia to chyba zawsze mozesz poprosic, zeby tego nie robili na zywca.. najczesciej jakCie szyja to powinni dac znieczulenie miejscowe..
kurde pamietam, ze przez te szwy to siadac nie moglam i siadalm na jednym posladku:-Dale przyszla polozna zdjecla i czulam sie jakw niebie..
Co do porodu to sie nie martw.. bedzie dobrze.. :-)
Asiowo niestety musze Cie "zmartwic" za niedlugo bedziesz miala weselej w domku.. ja trez milo wspominam okres spania Lenki:tak:

Galarecia nie rozumiem czemu ta polozna sie czepia.. karmisz w sumie dobrze, bo dzieci zazwyczaj jedza co 3-3,5 godzinki.. A takie baby zawsze sie czepiaja.. poprostu wydaje mi sie, ze maluszki tak maja.. moja tez sie strasznie prezyla, stekala itp rzeczy.. potem to przechodzi:tak:

reklama
wow normalnie szacunek, tez bym chciala ciaze mnoga ale nie wiem jakto by bylo z karmieniem bo reszta zalozmy jakos by sie ulozylo ale wykarmic tyle malych buziek jak kazda wola "jesc", mowie o niemowlaczkach... to musialo byc cos na prawde trudnego, pozdrawiam oj oj zajrzyj na watek dla starajacych sie prosze do mamus jako staraczki po raz drugi to moze nam przeslesz jakies pozytywne fluidki to tez na mnogie cieze sie zalapiemy :-D ale jak sie dowiedzieliscie o potrojnej radosci a pozniej o blizniakach to jak zareagowaliscie??:)

ja w sumie jem jak narazie malo rzeczy. gotowany kurczak, gotowana marchewka, buraczki, bułki, maślane buleczki, maslane ciasteczka, sok jablkowy lub jablkowo-mietowy rozcienczony z woda, ser zolty, czasami kawalek gotowanej szynki. no zasnac zazwyczaj zasypia przy cycu, ale jak go tak ten brzuszek boli to wtedy nie moze zasnac. a jak sie masuje brzuszek i sie rozgrzewa to wtedy jest lepiej i tak nie stęka.

Czesz Wam dziewczyny :);-) co tam u Was ??
U mnie dosc dosc , mala troche marudna , nie chce cos spac , ale od rana pada wiec moze dlatego :sorry2: w sobote bylismy u mamy chrzesnej Filipka , wybawil sie za wszystkie czasy na polku , zadowolony i chce jescze :p:p:-p

Oliwka opowiadaj co tam na weselu ?? wybawilas sie ??

Angel opowiadaj jak tam Oliwierek ?? i jak porod ?? no to porod naprawde ksiazkowy , dobrze ze wszytsko jest ok i nie bylo komlikacji :) bo urodzilas naprawde k,locuszka :-)

Aniu ja mojego Fifcia ucze wszystkiego zrobi cos nawet nie tak jak trzeba ale wien ze sie stara , nawet takie drobnostki jak przyjdziemy ze spaceru odnosi buciki czapke itd czy talerz zxa soba do zlewu mysle ze bedzie dobrze, zeby mu sie tylko nie odmienilo ::p

Galercia no gratuluje takiego porodu rowniez !1 I fajnie ze Twoj G byl calyt czas z Toba napewno to pomaga i dodaje sil :) a Twoj Adas moze ma kolki?? po kazdym karmieniu dobrze mu sie dobija ?? ja tez dawalam juz herbatke z kopru i jest ok , wiec mysle ze mozna , tylko gadanie takie ze dziecka sie nie dopaja , monja lekarka powiedziala ze mam bardzo gesty pokarm i ze powinnam doapajac :) a co do masowania to chyba w prawa strone sie masuje na akolke , a w lewa na biegunke :) u mnie sie to sprawdza :)

basia to wspolczuje tego naciecia , ja to przy nacieciu czulam ulge tylko ,a przy zuzi to peklam , al enie czulam kiedy :)
Madzik to wspolczuje bardzo !! I jak tu sie czuc bezpiecznie , masakra na kazdym kroku mozna oberwac !!

Netgirl naturalne mam ciemy braz taki e cos :D A farbuje na czarne :p:-p
Kasiu f mam nadzieje ze dam rade , musze dla siebie i dla dzieci :):-)
Madzia trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok :)
Mikus a moj filipek siedzial juz ladnie jak mial 8 miesiecy :):-D

Asiowo to ile Paulina juz wazy ze juz 3 bedziesz zakladac ??

Witam wszystkie przyszle i obecne mamusie, ja mam niepelne 20 lat (20skoncze dopiero w listopadzie) wygladam na 16-17 lat jestem niska, ludzie nieraz patrza na mnie dziwnie a szczegolnie "starsze panie" jednakze w tramaju czy w autobusie ludzie ustepuja mi miejsca , jestem w 9 miesiacu ciazy, termin mam na 24 sierpnia . Pozdrawiam:happy2:

karinka88 witaj u nas:tak:napisz cos wiecej o sobie:-) jakz ojciem dziecka, na co czekasz dziewczynka czy chlopczyk, jak bedzie mialo na imie:-)udzielaj sie czesto a szybko sie z nami zżyjesz:-)

Natalia witaj wsrod nas:-) napisz cos o sobie:tak:
Kurcze czuje sie dzis jak Pani Domu:-D:-D:-D:-D:-) dziewczyny haloo gdzie sie podziewacie;-)

reklama
Do góry