reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Basia no wlasnie taka jest Polska ze zywkly czlowiek zarabia po tysiac gora 2-i to jeszcze zalezy w jakim regionie Polski mieszka :sorry2:a jechac z Ala jakos nie bardzo sie oplaca -zreszta nie wytzrymalabym w Niemczech miesiaca - to szprechanie mnie wqrza :-D

Galarecia no wsumie nie wiadomo ile dziecko wypilo z piersi :sorry2: a moze go brzuszek boli bo jesz cos i jest na cos uczulony-chodziaz niewiem czy to mozliwe jest podczas karmienia piersia :sorry2: ja moge sluzyc widza dopiero od 6miesiaca do poltora z okresu noworodkowego niewiele pamietam :-)

reklama
Galarecia Wiec zostaje tylko czekac az mu minie ;-)

Ja uciekam bo Ala domaga sie pomidorowki :-)

Dojutra Dziewczyny ;-)

Witam wszystkie młode mamy i przyszłe. Dawno mnie tu nie było aż mi wstyd założycielka wątku a tak zadko odwiedzam babyboom. Widzę, że wątek się pozadnie rozszerzył.
Moja siostra tylko i wyłacznie karmiła piersią a i miał kolkę i brzuszek ciągle go bolał. A zdrowo się odzywiała i uwazała na co je. Pediatra dała jej jakies kropelki które miała ona pic i dziecku się poprawiło przez mleko matki sciagło wszystko. Tylko nie pamietam nazwy.

MADZIU przykro mi, co sie dzieje na tym swiecie to porażjka!!!:( a tak w ogole to jeszcze ja mam taki termin wiec jak na porodowke to w trojke ja ty i femme:) PLOCK -ASIa NO WITAMY WITAMY:)

O proszę poszłam sobie pograć w gierkę a tu taki ruch się zrobił :-)

BASIA - dzięki za wytłumaczenie :-) oj :baffled: nie byłam jeszcze jak opowiadałaś o porodzie albo przegapiłam więc nie znam szczegółów ale widzę że nie za dobrze wspominasz :baffled: a ja jakoś tak też strasznie boje się tego nacinania właśnie ... no zobaczymy jak to będzie powiem im żeby mnie w ostateczności nacinali :-)

ANGEL, ASIOWO - no oby oby :-p nie wiem nigdy nie rodziłam ale jakoś tak ja najmniej się boje skurczy :-p bo jakoś tak krzywda się taka jako nie dzieje a to nacięcie to ... kurde w ogóle nie chce żeby mi tam grzebali :-p :-D

MADZIK - no właśnie u nas to będzie wyścig między Tobą mną i Oleńka :-p bo mamy podobne terminy :-p tyle że ja chce za wszelką cenę przyśpieszyć o 2 tygodnie ten poród :-p
Co do kuzyna to masakra współczuje ... <przytul> ten mój były co z nim byłam jak Kuba mnie olał właśnie taki był że bił wszystkich ... też trochę walnięty przy mnie się uspokoił trochę ale ogólnie to kretyni ... nie zdają sobie sprawę że mogą kogoś zabić ... i to ZA NIC !

NETGIRL -o kurcze :-p no to teraz to mnie zdołowałaś :-p pewnie takim samym leniem będę :-p chociaż ja jak się już wybudzę to nie śpię już później tylko leniu****e :-p to będę pewnie tak jak ty leniuchować z małą :-p

BASIA, POLNA -o jeja jeja ... coraz gorzej :-p a można jakoś się ugadać żeby w razie tego czyszczenia (zawsze czyszczą ?) i zszywania dali coś i na żywca tego nie robili !?

BASKA - "teraz tez damy, bylebysmy byli razem.." < -- święte słowa i takie myślenie popieram i rozumiem :-)

GALARECIA - to trzeba albo naciąć albo pęknąć ? nie można uniknąć jednego i drugiego ? ja to myślałam że jest na zasadzie jak idzie ok i nie ma zagrożenia że pękniesz to nie nacinają a jak widzą że pękniesz to nacinają no bo już tak lepiej ...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
femme fatal jak już pisałam to zależy wszystko od szpitala w którym rodzisz. W jednym jest tak że nacinają, w drugim tak że nie nacinają a jeszcze w innym że nacinają jak widzą potrzebę. Musisz więc dopytać jak jest u Ciebie w szpitalu.

reklama
ehh... Moja Paulinka pięknie dziś spi:tak: Normalnie odrazu humorek wraca jak mozna troszke odpoczac albo w domku cos porobic:-) Malutka spi po 3godziny, wstanie na cyca, poczuwa 2 godzinki i znow idzie spac na 3 godzinki;-) Oby tak było zawsze...:-) Nocka jakby sie juz unormowała, najpierw 5 godzin snu, pozniej 2 razy po 3 godzinki i tak do nastepnego wieczora:-p ehh... oby tak zostało i było jeszcze lepiej:-)

Do góry