reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Trinaa znam ten ból z Nami na sali też leżała babka, która chrapała jak niedźwiedź :-D i coś tam jeszcze stękała, na szczęście po 3 dniach ją wypisali.

U mnie też pada :dry:

reklama
Hej....
Witam nowe mamusie.... mam nadzieje że zostaniecie na dłużej....
Vegas zdjęcia świetne...te ciuszki również butki są zaje.... :tak::tak:
Co do wzrostu Martynka to strasznie drobniutka bedzie... Kuba juz nosi na 92 rzeczy....a Daff co do Julki to rzeczywiście długa jest... Ja Sebue kupowałam na 104 jak miał 2,5 roku... ciekawe po kim ona taka wielka :-p:-D:-D
Dziewczyny wszystkie co sie pochorowały kurować sie tu szybko bo zaraz całe BB bedzie chore :-D:-D

A u mnie tak jakoś.... noc była w sumie w porządku Kuba sie zbudził w pół do 3 , brzuszek go bolał bo jak zaczełam masować to w pampersie bombardowanie było :-D no i usiedliśmy w fotelu zakryliśmy sie i tak spaliśmy do 4 ... potem grzmotka przełożyłam do łózeczka i do siebie poszłam... R nawet tego nie zauważył...:sorry: no ale jego w nocy obudzic to cud...:confused2::eek:
2 Dni temu na puste mieszkanko nademną wprowadziła sie rodzinka z 2 dzieci.... mniej wiecej w wieku moich :tak: cieszy mnie to bo lada moment bedzie ciepło i Seba bedzie sie mial z kim bawic :) Od samego rana słychac maleńkie stópki .... ale mi to tam nie przeszkadza :)

Kama ja potrzebuje lekkiego bardzo wózka, żeby koła były dobre. Hm wiecej wymagań? Żeby pozycja leżąca była naprawde na płasko a nie w literkę "L" A ten x-s waży 6 kg i u nas w Płocku teraz jest tanio bo za 440zł. A na allegro 520 zł +wysyłka ale nie widze opini nigdzie na temat tego wózka.

Ewi póki co to różnie, teraz coś sie rozkreca, kolega mi założyć ma strone internetową z kolczykami, szkatułkami i takimi tam.

Daff Boże to sie pozmieniało, gratuluje jej drugiego maleństwa i mam nadzieje że wszystko bedzie ok, biedna Ixi przez ostatnie półtora roku przeszła tyle co innym w ciagu 5 lat tyle sie nie dzieje. Olinek szybko ma ząbki. :D Mój Miś ma dopiero 3 i 2 jedynki górne mu teraz ida:D
TRZYMAM ZA IXI I JEJ MALUSZKA KCIUKI! A Olinkowi oczywiście zdrówka :)
Ale ta Twoja córcia jest już duża :) Leci ten czas że ho ho ;)

Szelma gratuluje! Ja myśle że te dziecko to zasługa kogoś tam z góry ;) On wie co robi ;) I napewno to dziecko bedzie Twoim największym szczęściem

Vegas
dziekuje
Widze że wszyscy w zakupowym szaleństwie :D Co czytam to ktoś na zakupach byl :D ja dziś ide bodziaków, rajstopek i czapki dla malego potrzebuje
Nooo i jakie cudowne zdjęcia. Super wyglądasz :D I córka z tata na zdjęciu jak fajnie wygladają taki mały różowy żołnież ;D

Elizka i Fikusek zdrówka!!! :)

Callie wlasnie nie wiem co zrobić bo potrzebuje przede wszystkim lekkiego, mieszkam na 4 pietrze i sama tacham wózek 13kg zakupy z 6kg i maly z 9 kg i do tego moja torebka jakies koce rzeczy to ze 30 kg spokojnie wnosze ;/ A juz mi plecy siadają.. Tym bardziej ze ja dziennie czasem 2,3 razy schodze z tym wózkiem, o zostawieniu na klatce nie ma mowy, w piwnicy tym bardziej.
A w lato bede jeszcze częściej wychodzić a poza tym maly bedzie w wakacje sporo podrożował więc wózek który bedzie mobilny :D
I musze miec cos koniecznie lekkiego a ten x-go to duzo wazy?
aaa no i cena tak do 400, 450 zł w maksie.

Justyś
mój też jest drobinka ;) On na zdjeciach wychodzi na grubaska. No ale w realu nie ma ani brzuszka ani nie jest pulchny. Poza tym wazy nie wiecej jak 10 kg :p jak bylam z nim w styczniu to wazyl 9200

Dziewczyny mały sobie nabił takie limo że szok ;/wstal usiadl wstal chcial pobiec i sie przewrocil i uderzył w kojec psa (plastikowy) i ma takie fioletowo-czerwone limo ;/ Nie wiem, posmarowalam go alantanem, ale on to nie wiem, wczoraj porysowal caly policzek sobie, nabil guza na czole, pod nosem sie zadrapał. I paznokcie mu obcinam i i tak zawsze cos zrobi, kolana ma cale sine, na kregoslupie ma siniaka bo jak sie przewraca to nabija sobie na plecach, na karku ma. Ja nie wiem czy tylko on ma takie szczescie, czy co.
I dziewczyny juz sie rozmyslam powoli nad xlanderem xs ;/ Nie wiem jaki mam wózek kupić.
Tak jak wyżej pisałam
co polecacie? Moje wymagania? 400-450zł maksymalnie.
-Pozycja leżąca na płasko a nie na "L"
-pozycja siedząca, to naprawde siedząca ma być
-mała waga 6-7kg.
-żeby na dłużej małemu starczył
-koła skrętne, żeby nie "stopowaly"
-rączka zeby sie łatwo odpinała
-mogą byc dodatki na napój, jakies tacki.
-a no i w miare możliwości spora siatka na zakupy
Polećcie coś z własnego doświadczenia. Wiem ze xlandery są bynajmniej wytrwałe. A wiadomo jakie są polskie chodniki
Może i mam dużo wymagań, ale nic dziwnego w końcu nie wiem ile bedzie mi mały chciał w wózku siedzieć. Póki co jest ciekawy świata ale w wózku też uwielbia byc.

vegas fajne buciki:tak::tak:
patrycja no to w końcu będziesz mieć normalnych sąsiadów :-)
Trinaa łączę się z tobą w bólu ;-) Mój każdej nocy chrapie jak zdezelowany traktor :-D
Artystka a szukasz nowego czy używanego? Z X-Landerów to X-Go(ale cena wyższa od tej co podałaś) ,reszta jest cięższa i droższa. Sąsiadka ma babyDesign Mini i sobie chwali,chociaż opinie o firmie są do raczej nie fajne. Ale na naszych dołach pięknie śmiga. Sama powiedziała,że osobiście by go nie kupiła ze względu na opinie o marce,ale że dostała to ok. No i nie jest to parasolka. siedzisko jest raczej wąskie.

Ja będę mieć przez weekend spokój,bo M zakomunikował,że jedzie do mamusi ;-) Jeszcze żeby mi ktoś zabrał jęczącą Maję to by było błogo :-D

Artystka ja za X-Go zapłaciłam 450zł z przesyłką, a za XS 440zł to straszna drożyzna :szok:

Waży 8kg.
Praktycznie jedną ręką składa się w laskę
Z boku ma rączkę, po złożeniu bierzesz go w jedną rękę i niesiesz
Siedzenie rozkłada się na płasko
Jest bardzo szerokie i wygodne.

XS na pewno Ci długo nie przetrzyma, ma bardzo wąskie siedzisko, i w ogóle jest taki nie wiem jak to ująć, że bałbym się do niego Julkę wsadzić bo mógłby się połamać.
Na zdjęciu wygląda może i fajnie ale w rzeczywistości za taką cenę ten wózek jest nie warty.

Hej....
Witam nowe mamusie.... mam nadzieje że zostaniecie na dłużej....
Vegas zdjęcia świetne...te ciuszki również butki są zaje.... :tak::tak:
Co do wzrostu Martynka to strasznie drobniutka bedzie... Kuba juz nosi na 92 rzeczy....a Daff co do Julki to rzeczywiście długa jest... Ja Sebue kupowałam na 104 jak miał 2,5 roku... ciekawe po kim ona taka wielka :-p:-D:-D
Dziewczyny wszystkie co sie pochorowały kurować sie tu szybko bo zaraz całe BB bedzie chore :-D:-D

A u mnie tak jakoś.... noc była w sumie w porządku Kuba sie zbudził w pół do 3 , brzuszek go bolał bo jak zaczełam masować to w pampersie bombardowanie było :-D no i usiedliśmy w fotelu zakryliśmy sie i tak spaliśmy do 4 ... potem grzmotka przełożyłam do łózeczka i do siebie poszłam... R nawet tego nie zauważył...:sorry: no ale jego w nocy obudzic to cud...:confused2::eek:
2 Dni temu na puste mieszkanko nademną wprowadziła sie rodzinka z 2 dzieci.... mniej wiecej w wieku moich :tak: cieszy mnie to bo lada moment bedzie ciepło i Seba bedzie sie mial z kim bawic :) Od samego rana słychac maleńkie stópki .... ale mi to tam nie przeszkadza :)

Patrycja nie wiesz po kim? no jak po Rafale:)

Kama ok dziekuje. U nas w płocku to ceny jak w wa-wie chociaż w Warszawie jak bylam to wozek ten co ja chciałam kupić byl o 120 zł tańszy! ALe wtedy kasy nie mialam wogole i go nie kupiłam ;/

To zaraz obejrze te x-go może jego kupie. Ale wiesz w razie reklamacji to ja wole n amiejscu kupować. Bo pozniej nie ma problemu z wysylkami itd. Tak jak do tego mojego wozka to jak cos sie stalo to czesci mi na miejscu wymieniali i nie czekalam np 2 tygodnie bez wozka. A ten x-s jest ladny mi ten limonka kolor i ten turkus sie podoba. Ale wygląda na taki hm jak dla lalki. takie jak piorko co dmuchniesz i jak domek z kart sie rozsypie. DLatego go nie kupilam tylko od miesiaca siedze i na necie sprawdzam jakies inne propozycje. i opinie.

reklama
Artystka bo on chyba jest dla lalki :-D też miałam takie wrażenie jak go oglądałam.

Bałam się Julkę do Niego wsadzić.

Może kolor i fajny, ale to niestety nie załatwia sprawy.

Do góry