reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witajcie dziewczyny:) Jestem nowa na forum i bardzo podziwiam Was jako młode mamusie. Interesuje mnie w jakim wieku urodziłyście swoje maleństwa? I czy było Wam ciężko przyzwyczaić się do nowej roli? Nie wiem czy mnie potępicie i co powiecie o tym co napisze ale ja urodzę w wieku 17 lat, 27 grudnia dowiedziałam się że zostanę mamą, 2 dni temu byłam na usg i słyszałam bicie serduszka maleństwa. Lekarz powiedział że nie widzi żadnych niepokojących rzeczy. Termin mam na 14 sierpnia, boję się jedynie porodu, bólu. Mam wsparcie w rodzicach, chłopaku (nie zostawił mnie samej), znajomych, wychowawczyni rozmawiała z mamą i powiedziała że pomoże mi skończyć szkołę. Choć na początku było trudno bo sprzeciwiłam się wszystkim (proponowali abym usunęła ciążę, a ja na to bym nie pozwoliła nawet gdybym miała ciężkie życie to malucha bym wychowała) to teraz jest dobrze. Obecnie jestem w 15 tygodniu ciąży i nie moge doczekać się kolejnego badania usg:)

za co cie tu potepic?
raczej podziwiac ze mimo takiej okropnej propozycji postawilas na swoim i skoro malenstwo jest to nie odbierasz mu zycia. ja urodzilam majac 21 lat i 9 miesiecy... i jakos nie bylo mi trudno... caly okres ciazy uswiadamial mnie ze ebde mama ze szykuja sie rewolucyjne zmiany...wyobrazalm tylko sobie a rzeczywistosc byla inna ale nie rozczarowalam sie mocno. ciesze sie ze jestem mama i jestem ztego dumna:)

reklama
Konniczynka odpuściłam :zawstydzona/y: wygrały kanapki z pasztetem :-D nażarłam się i nie miałam siły robić kolejnej serii :dry:

Emiliana pewnie że nie potępimy! nie ma za co. Gratulację!
Ja urodziłam mając rocznikowo 20 lat.
Widzę że jesteś z Białegostoku, ja mieszkam 27 km od Białego.

e-miliana Gratuluję i wierzę, że wam się wszystko dobrze ułoży.
paula dla mnie te z rossmanna są fajne ze względu na strukturę- kupa fajnie się zatrzymuje we wzorku :-D ale mogłyby być bardziej nawilżone
kaamaa :-DA ja właśnie pochłonęłam pół litra mleka i do tego górę płatków kukurydzianych, ale nie odpuszczę ćwiczeń, skoro już ponad 2tyg wytrwałam :-)

za co cie tu potepic?
raczej podziwiac ze mimo takiej okropnej propozycji postawilas na swoim i skoro malenstwo jest to nie odbierasz mu zycia. ja urodzilam majac 21 lat i 9 miesiecy... i jakos nie bylo mi trudno... caly okres ciazy uswiadamial mnie ze ebde mama ze szykuja sie rewolucyjne zmiany...wyobrazalm tylko sobie a rzeczywistosc byla inna ale nie rozczarowalam sie mocno. ciesze sie ze jestem mama i jestem ztego dumna:)

Większość ludzi potępia nastolatki które są w ciąży... Nie wyobrażałam sobie nigdy, abym mogła zrobić coś tak okropnego dla dziecka a nieraz o tym słyszałam.

Dzięki za słowa otuchy to wiele dla mnie znaczy ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Paula ona tylko tak z facetami :-D
Fajnie że impreza i leniuchowanie udane ;-)

Kiniorek ja miałam jeszcze większy brzuch niż Ty :-p w szpitalu byli pewni że to bliźniaki :-D

Vegas kupujesz te chusteczki z babydream? jak dla mnie są za mało nawilzone.

Ja teraz odkryłam z johnsons baby, są świetne ładnie pachną i są bardzo mokre, kupkę bez problemu zmywają :tak:
nawilżone są bardzo:D może źle zamykałaś opakowanie? bo jak mi raz Młoda otwarła i nie zauważyłam to po paru godzinach ta u góry chusteczka była sucha. Ale tak to super zmywają wsjo:D

paula Chętnie byśmy się z kimś umówili, ale wszyscy znajomi ostatnio zabiegani i w pracy siedzą albo mieszkają za daleko :-(

reklama
już przeczytałam wszystko..
więc teraz napisze trochę co tam i jak tam

dziękuję wam jeszcze raz za ciepłe słowa:tak:
już mi lepiej , mam nadzieje ze małej przejdzie..
wczoraj w nocy zauwazyłam ze jej sie troszkę odkleiło to i miała czerwoną skórę , wiec smaruję kremikiem zeuy ją nie bolało choć nie dała się dotknąć..
dzisiaj przed spaniem sprawdzałam i nie ma już zaczerwienionego , ale jeszcze nie daje zobaczyć dokładnie więc chyba ja boli , cały dzięń marudziła, może się goi i ją trochę piecze..
dzisiaj jestem padnięta bo dąła popalić jak nigdy
a ta druga skubana kopie jak szqalona az mi cały brzuch skacze:-D

wczoraj byli znajomi.. no i poszlismy na spacer bo ciepło ładna pogoda więc się wspólnie wybraliśmy na plac zabaw.. a w drodze spotkała nas niespodzianka
u nas styczeń i luty to czas sztormów i fal...
no i idąc z 2 wózkami wzdłóż oceanu chodnikiem .. jedna z takich nas nakryła:szok::-D
widziałam tylko reakcję Vi i jej zachwyt w oczach jak nagle jej do wózka wleciała fontanna wody hehe
oczywiście później bylismy się przebrać i na plac zabaw, wieczorkiem pizza... no i spaciu

wkleję wam zdjecia naszych fal.. dodam ze było ciepło bo ja w samym sweterku byłam:tak: no a tym chodniczkiem własnie szliśmy ...
zauwazcie na jednym zdjęciu ze fala sięga wyzej niż budynek:tak:
DSCF4268.jpgDSCF4270.jpgDSCF4269.jpg

Do góry