Witajcie dziewczynyJestem nowa na forum i bardzo podziwiam Was jako młode mamusie. Interesuje mnie w jakim wieku urodziłyście swoje maleństwa? I czy było Wam ciężko przyzwyczaić się do nowej roli? Nie wiem czy mnie potępicie i co powiecie o tym co napisze ale ja urodzę w wieku 17 lat, 27 grudnia dowiedziałam się że zostanę mamą, 2 dni temu byłam na usg i słyszałam bicie serduszka maleństwa. Lekarz powiedział że nie widzi żadnych niepokojących rzeczy. Termin mam na 14 sierpnia, boję się jedynie porodu, bólu. Mam wsparcie w rodzicach, chłopaku (nie zostawił mnie samej), znajomych, wychowawczyni rozmawiała z mamą i powiedziała że pomoże mi skończyć szkołę. Choć na początku było trudno bo sprzeciwiłam się wszystkim (proponowali abym usunęła ciążę, a ja na to bym nie pozwoliła nawet gdybym miała ciężkie życie to malucha bym wychowała) to teraz jest dobrze. Obecnie jestem w 15 tygodniu ciąży i nie moge doczekać się kolejnego badania usg
![]()
za co cie tu potepic?
raczej podziwiac ze mimo takiej okropnej propozycji postawilas na swoim i skoro malenstwo jest to nie odbierasz mu zycia. ja urodzilam majac 21 lat i 9 miesiecy... i jakos nie bylo mi trudno... caly okres ciazy uswiadamial mnie ze ebde mama ze szykuja sie rewolucyjne zmiany...wyobrazalm tylko sobie a rzeczywistosc byla inna ale nie rozczarowalam sie mocno. ciesze sie ze jestem mama i jestem ztego dumna