reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

mary skoro to poki co jednorazowe to nie martw sie, inaczej jakby za kazdym razem tak robila......zobacz co bedzie dalej...moze miala zly moment, moze sie jeszcze dobrze nie obudzila...my tez jak czasem jak sie obudzimy to ez kija nie podchodz...wiesz jak to jest....a moze sie zdenerwowala tym , ze sie zakrztusila.....

moja tez nieraz tak robi, ze jak jej daje to wyje jak nie wiem, a jak odczekam pare minut az sie uspokoi, zabawie i odwroce uwage to je bez problemu....nie wiem dlaczego tak jest....

reklama
Nie :-D w nocy sie nie budzi od jakiegos czasu ;-) idzie spac ok 19 i spi do ok 5-6 rano, czasem o 12 w nocy jak kweka wciskam jej cycka, pociumka z kilka razy i spi dalej, ale wczoraj zamiast cycka dalam smoczka i spala dalej. Dzis w nocy byl non stop cyc - chyba z powodu tego chorobska. Mi chodzilo o dzienne pobudki. Rano tez najpierw przewijamy, odciagamy smarki nocne, przebieramy sie z pidzamki na dzienne ciuszki, pogadamy i dopiero wtedy jemy ;-)

Ej, czekajcie gdzies w jakiejs gazecie czytalam ze dzieci zaczynaja jesc mniej ale kurcze gdzie to bylo :/ zaraz poszukam

No wiesz, dla mnie pobudka o 5-6 to noc :tak: - jemy, bekamy, przewijamy i śpimy dalej przynajmniej jeszcze 2 godz :-)

Od czasu tej wysypki zaczela sie budzic ok 1:00 ale nie na jedzenie tylko z powodu swedzenia (o tej porze Fenistil przestaje działać) tak wiec daje jej kropelki na swedzenie zeby tak nie cierpiala + troche herbatki i zasypia w ciagu 10-15min :tak:
Tak jak nie jestem zwolenniczką uspokajaczy tak postanowilam i kupilam jej wczoraj herbatke uspokajającą zeby wlasnie w nocy sobie wypila i lepiej spala i nei cierpiala tak z tym swedzeniem...

No my tez o 5-6 sie karmimy i idziemy dalej spac do 10. Wtedy pobudka i spimy o ok 12-13 do 14-15 i wtedy drzemka jeszcze o 16.

Edytowalam post tamten, ale to sie nie ma nic do butelkowcyh :(

Mary tez bym sie nie martwila...w koncu zjadla te 180 ml ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mary - mi tez sie wydaje ze cos jej przeszkodziło, albo przestraszyla sie ze sie zaksztusiła i musialo jej sie ułożyc... sama nie wiem. Najwazniejsze ze wypila wkoncu to ma apetyt.

Mój Julek tez ostatnio stracił chrapkę na cyca, jakbym mu nie przypomniala czasem to zapomina ze jest głodny, nieraz slysze jak mu juz w brzuszku burczec zaczyna to jak go wezme to sie dopiero rzuca na cyca a takto by sie bawił.

Jak z rozszerzaniem dietki, mamy juz chyba sporo dzieciaczkow 4 miesiecznych, były juz pierwsze marchewki, jabluszka?? Chwalcie sie dziewczynki. My jeszcze trwamy na cycku, pewnie jak skonczy 5 to zaczniemy powoli smakowac

dziewczyny w jakiej temperaturze wasze maluchy maja podawane mleczko bo moja nie chce jest cieplego...akceptuje tylko ledwo letnie....daje jej chociaz takie,bo nie chce podawac zimnego...czy to w ogole nie jest niezdrowe dla brzuszka takie chlodne mleczko?

Katrenki dziecko moze dostawac mleczko o temp pokojowej - choc to tez pojecie wzgledne :-D:confused: ale mysle ze takie letnie mleczko nie szkodzi - Amelka wie najlepiej co dobre ;-)

reklama
moja z kolei nie chce zimnego. dzisiaj tak mi plula, w ogole nie lykala,a widzialam,ze bardzo glodna. cudowalam, zmienialam wielkosci smoczkow,bo myslalam, ze dziurka za duza, a okazalo sie,ze mleko za zimne :) ona lubi cieplejsze niz nadgarstek :)

Do góry