reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Noo a jak Zuzia byla mala to bylo o tych danonkach, ze niby mało uczulają i wogole zdrowe, i ja dawalam pewnie cos ok 7 miesiaca:-D
Dobrze ze jej nic nie bylo:tak: A potrafiła zjeśc 2 na raz:-D

Moja Julia tez jadla. I tak ostatnio wpadlam na artykul ze danonki od 3 r.z ale ze Danone nie umieszcza tej informacji na opakowaniach. Ale ja weszlam na ich strone i faktycznie dluuugo trwalo ale znalazlam ze od 3 r.z dopiero.

reklama
A dlaczego? skoro od 11 mz zalecaja wprowadzac? Danonki wiem ze nie bo barwniki, cukier itd itp, ogolnie chemia, ale jogurt naturalny tez nie?

nie wiem jak to jest z jogurtami może mają jakoś przetworzone mleko i mają mniej składników nieodpowiednich dla małych brzuszków.
Ja pisałam ogólnie o mleku krowim

Moja Zuzia po 1 urodzinach jest ogolnie na mleku krowim. Po modyfikowanym (Bebiko, Nann) dostawala suchych placów na polikach. Co dziwne jak byla malutka dokarmiałam ją przez jakis czas Bebiko i bylo ok, kaszki tez jadła mleczne i bylo ok. Kombinowalam ze wszystkich i dopiero jak na krowie przeszlismy suche poliki zniknely:szok:
A mleko dawalam juz duzo wczesniej np w nalesnikach, budyniu itp. Jak juz gryzla dobrze, ok 8-9 miesiaca:tak:

No a z tym mlekiem to jest tak ze to modyfikowane jest wzbogacane w witaminy i mniej obciaza nerki i dlatego zalecaja do konca 3 roku zycia je pic co nie wyklucza podawania mleka krowiego w produktach innych typu wlasnie nalesniki, jogurty, budynie itp

Ostatnia edycja:
Dziwną akcje dzisiaj miałam;

Młoda obudziła się, troche pobawiła z tatą no i zaczęła kwekac bo w sumie juz czas karmienia był (3,5godz po ostatnim karmieniu). No to Ł zaczął ją karmić (ja wyeksmitowałam sie ponownie do gościnnego...) a ta najpierw pociumkała, później sie zchlysnęła, odkaszlnęła, pociumkała jeszcze troszke i zaczela pluc.... wypila ledwie 40ml i ani grama wiecej...odbila... i dalej nic... Ł ją przewinał i dalej nic, aż w końcu mi ją przyniósl ze moze ode mnei chce ale tez nie - butla w buzi=krzyk :szok: (w sumie z 40min to trwało)
Uspokoiłam ją, troche sie pobwaila w łózeczku i przymknęła oko... 10 min później RZUCIŁA sie na butlę i wciągneła na raz 180ml!!!!! :eek:
Jak boga kocham nie wiem o co jej chodziło....:eek:
Któraś ma jakieś pomysły...?:sorry:

Moja Joasia zaraz po obudzeniu-nawet jak to by bylo i 6 godzin od ostatniego karmienia nie ruszy cycka ;-):-D Dopiero tak po ok 30 min. Najpierw lezy sobie po obudzeniu, jak zaczyna juz kwekac i marudzic biore ja na raczki, przewijam pieluszke, bawimy sie chwilke i dopiero wtedy Asia daje znaki ze jest glodna :tak:

moja tez ma rozne dziwne akcje...przdwczoraj 2 razy w nocy zjadla prawie po 180...dzis ledwo po 80 jej wcisnelam....w ogole ostatnio mniej je....nie wiem czemu....we wtorek ide ja zwazyc, zeby sie upewnic, ze dobrze przybiera, ale martwi mnie to troche...jeszcze troszke, gdzies za tydzien, dwa i zaczniemy wprowadzac stale to moze sie normuje....czasem jak jem jablko to daje jej possac i widze, ze jej smakuje wiec mam nadzije, ze bedzie oki.....

Moja Joasia zaraz po obudzeniu-nawet jak to by bylo i 6 godzin od ostatniego karmienia nie ruszy cycka ;-):-D Dopiero tak po ok 30 min. Najpierw lezy sobie po obudzeniu, jak zaczyna juz kwekac i marudzic biore ja na raczki, przewijam pieluszke, bawimy sie chwilke i dopiero wtedy Asia daje znaki ze jest glodna :tak:
No ale:
Po pierwsze to nie było zaraz po przebudzeniu (tylko jakeis 15min później) a nawet jeśli to czasami tak je...

Dziunka, chcesz mi powiedziec ze jak w nocy Asia sie obudzi to najpierw sie z nia bawisz(?!) a dopiero pozniej karmisz?? :eek::-p

moja tez ma rozne dziwne akcje...przdwczoraj 2 razy w nocy zjadla prawie po 180...dzis ledwo po 80 jej wcisnelam....w ogole ostatnio mniej je....nie wiem czemu....we wtorek ide ja zwazyc, zeby sie upewnic, ze dobrze przybiera, ale martwi mnie to troche...jeszcze troszke, gdzies za tydzien, dwa i zaczniemy wprowadzac stale to moze sie normuje....czasem jak jem jablko to daje jej possac i widze, ze jej smakuje wiec mam nadzije, ze bedzie oki.....
Tylko widzisz dziwne bylo to ze ja jej tej butli pozniej nie "wciskałam" bo rzuciała sie na nią jakby 3 dni nei jadla... :eek:;-)
Sonia generalnie tez je mniej - srednio zamiast wczesniejszego 1000ml na dobe to teraz ok 750, no ale mi mówią ze to dlatego ze nutramigen jest bardziej sycący...
ile w tym prawdy to nie wiem...
Wcale mi nie zalezy zeby dużo jadła tylko niepokoja mnei takie akcje bo to do niej niepodobne...

reklama
Nie :-D w nocy sie nie budzi od jakiegos czasu ;-) idzie spac ok 19 i spi do ok 5-6 rano, czasem o 12 w nocy jak kweka wciskam jej cycka, pociumka z kilka razy i spi dalej, ale wczoraj zamiast cycka dalam smoczka i spala dalej. Dzis w nocy byl non stop cyc - chyba z powodu tego chorobska. Mi chodzilo o dzienne pobudki. Rano tez najpierw przewijamy, odciagamy smarki nocne, przebieramy sie z pidzamki na dzienne ciuszki, pogadamy i dopiero wtedy jemy ;-)

Ej, czekajcie gdzies w jakiejs gazecie czytalam ze dzieci zaczynaja jesc mniej ale kurcze gdzie to bylo :/ zaraz poszukam

eee to chodzi o cyckowe dzieci. Zaczynaja od ok 4 miesiaca mniej ssac i o wiele krocej, nawet po 2-3 minuty i to normalne, bo dziecko juz nie potrzebuja tzw.nieodzywczego ssania jak w pierwszych miesiacach. Teraz jedza krotka a konkretnie albo tylko aby sie napic i wracaja do przyjemniejszych rzeczy - jak zabawy. I nie ma sie czym martwic. ALe do butelkowych dzieci to sie ma nijak :/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry