reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Nie nadrobię wszystkich zaległości, ale przeczytałam kilka stron i wam zazdroszczę, że wasze dzieci wszystko jedzą. Moja Oliwka wciąż ma skazę białkową, więc wciąż pije Nutramigen, wszystki kaszki nam odpadły. Sinlaca się nie chwyci, odpadają też wszystkie serki, jogurty, śmietana. Uczulona jest też na jajka, więc nie je naleśników, makaronu, jajecznicy, klusek itp. Po rybie też ma alergię, katar i łzawiące oczy. Nie jest niejadkiem , ale jest ograniczona w jedzeniu bardzo i czasem ciężko, bo widzi że starszy brat je coś innego niz ona i oczywiście akurat chce skosztowa od brata. I płacz i złośc bo jej nie damy

reklama
Nie nadrobię wszystkich zaległości, ale przeczytałam kilka stron i wam zazdroszczę, że wasze dzieci wszystko jedzą. Moja Oliwka wciąż ma skazę białkową, więc wciąż pije Nutramigen, wszystki kaszki nam odpadły. Sinlaca się nie chwyci, odpadają też wszystkie serki, jogurty, śmietana. Uczulona jest też na jajka, więc nie je naleśników, makaronu, jajecznicy, klusek itp. Po rybie też ma alergię, katar i łzawiące oczy. Nie jest niejadkiem , ale jest ograniczona w jedzeniu bardzo i czasem ciężko, bo widzi że starszy brat je coś innego niz ona i oczywiście akurat chce skosztowa od brata. I płacz i złośc bo jej nie damy

dlaczego odpadły Wam kaszki??? Mój tez miał skaze i normalnie mu mnutramigen zagęszczałam kaszkami bezmlecznymi, dokładniej ryżowyni oraz kleikiem ryżowym.

ja mam pytanie co do KASZ
ostatnio kupiłam bobovity
mleczna ryżowo-kukurydziana i Paweł jak zwykle sama ryzowa jadl max 180 i to mało kiedy to ta potrafi 240 zjesc !!

i tu moje pytanie:
czy ktos wie czym ona sie dokladnei rozni ? jest lezejsza bardziej syta czy moze smaczniejsza ?

ja mam pytanie co do KASZ
ostatnio kupiłam bobovity
mleczna ryżowo-kukurydziana i Paweł jak zwykle sama ryzowa jadl max 180 i to mało kiedy to ta potrafi 240 zjesc !!

i tu moje pytanie:
czy ktos wie czym ona sie dokladnei rozni ? jest lezejsza bardziej syta czy moze smaczniejsza ?

My jedziemy na bobovicie, ja tylko zauwazylam, ze ta kaszka wychodzi gestsza niz kaszki ryzowe, ale mala je jej tyle samo co kazdej innej. Nie sadze, zeby byla roznica, mozesz porownac ile ma kalorii ale mysle, ze wyjdzie na to samo. My dzis probujemy tej z 7 zboz z jablkiem i sliwka, ale nie wiem czy malej sliwka podejdzie.

czy Wasze maluchy jedzą sucharki?? Ciocia teraz je je i mały jak je widzi to kwiczy..........normalnie pożera je tonami, szok..... woli je bardziej niz chlebek, chrupki czy cokolwiek....nawet zamiast obiadu ;/

czy Wasze maluchy jedzą sucharki?? Ciocia teraz je je i mały jak je widzi to kwiczy..........normalnie pożera je tonami, szok..... woli je bardziej niz chlebek, chrupki czy cokolwiek....nawet zamiast obiadu ;/

Asia czasem je u mojej babci. Lubi sobie chrupać.

Kasia kukurydziana daje lepszy smak, tak mi sie wydaje. I muszę robić Asi lejące się kaszki, bo gęstych nie ruszy niestety już. Kiedyś tylko na gęsto i jadła sama, teraz niestety.

Mleko pijemy juz 300 ml i jeszcze mało:szok:

Moja kiedys jadla takie specjalne dla dzieci i jej smakowaly. Ale kupilam tylko raz, bo jakos o nich zapomnialam. Zreszta tu jest tak ogromny wybor przekasek dla dzieciakow, ze nie sposob wszystkiego sprobowac:)

Mam pytanie: czy mozna dac dziecku lososia wedzonego w plastrach na kanapce?

Nie, wędzone jak najpóźniej. Poszukaj w necie, jest dużo artykułów na ten temat. Nie można m.in dlatego że mogła być niedowedzona czyli popsuta nawet jak nam się wydaje świeża.

reklama
Do góry