reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mleko modyfikowane na witamina D

Marlena**

Aktywna w BB
Powiedzcie proszę, czy jeśli podaję niemowlęciu mleko modyfikowane, to powinnam nadal podawac mu witaminę D?

reklama
Mi lekarka mówiła,że jak dziecko pije ok 500 ml mleka dziennie i wychodzi na spacer w słoneczne dni,to nie musi wit.D.

Mi pediatra powiedziala, ze dziecko musialo by wypic 1 litr mleka modyfikowanego aby miec wystarczajaco wit D. Lekarz moim (wczesniaki) zapisal zestaw witamin i tam juz jest D.

Co lekarz to opinia. Tutaj gdzie przebywam (UK) witaminy D malenkim dzieciom sie nie podaje, jedynie tym, ktore maja znikomy kontakt ze sloncem i jest podejrzenie krzywizny.
Moja corcia byla dokarmiana mlekiem modyfikowanym, jest tam odpowiednia dawka witaminy D odpowiednia do wieku dziecka, dodatkowych dawek lekarz nie kazal stosowac, zarowno angielski GP jak i polski pediatra, oboje zgodnie potwierdzili, ze nie ma takiej potrzeby.

my od samego początku jesteśmy na mm i z początku nie musieliśmy przyjmować witaminy D. Po upływie jakiś 3 miesięcy Maja dostawala co 2 dzień. Dzisiaj dowiedziałyśmy się że ze względu na to że Maja jest duża i ze szybko rośnie ma przyjmować witaminę codziennie w pochmurne dni a jeśli jest duzo słońca to dalej co drugi dzień.

reklama
Synek miał duże ciemiączko więc mimo tego, że pił mleko modyfikowane od 8 tygodnia życia musiał dostawać witaminę d. Teraz ciemiączko się zmniejszyło, ale nadal jest, więc mam podawać 1 kropelkę wieczorem. O podawaniu witaminy d powinien zadecydować lekarz.

Do góry