reklama
ELWIRKA 25
Mamuśka
powiem ci ze ja podaje ale moja oli miala robione badania na obecnosc wit d i pila malo mleka i lekar jej zalecil podawanie
marysia868
mama Macieja
mnie kazala odstawic w lipcu i sierpniu wit d, najlepiej zapytaj lekarza.
madziulina-bardzo zla
mama dwojki szkrabow
Co lekarz to opinia. Tutaj gdzie przebywam (UK) witaminy D malenkim dzieciom sie nie podaje, jedynie tym, ktore maja znikomy kontakt ze sloncem i jest podejrzenie krzywizny.
Moja corcia byla dokarmiana mlekiem modyfikowanym, jest tam odpowiednia dawka witaminy D odpowiednia do wieku dziecka, dodatkowych dawek lekarz nie kazal stosowac, zarowno angielski GP jak i polski pediatra, oboje zgodnie potwierdzili, ze nie ma takiej potrzeby.
Moja corcia byla dokarmiana mlekiem modyfikowanym, jest tam odpowiednia dawka witaminy D odpowiednia do wieku dziecka, dodatkowych dawek lekarz nie kazal stosowac, zarowno angielski GP jak i polski pediatra, oboje zgodnie potwierdzili, ze nie ma takiej potrzeby.
marysia868
mama Macieja
ja swojemu podaje ale ze wzgledu na duze ciemiączko/
yenefer
Fanka BB :)
niech zadecyduje pediatra. Ja odstawiłam jak piły ponad 500ml i w okresie letnim.
ciężarówka :)
Zaangażowana w BB
my od samego początku jesteśmy na mm i z początku nie musieliśmy przyjmować witaminy D. Po upływie jakiś 3 miesięcy Maja dostawala co 2 dzień. Dzisiaj dowiedziałyśmy się że ze względu na to że Maja jest duża i ze szybko rośnie ma przyjmować witaminę codziennie w pochmurne dni a jeśli jest duzo słońca to dalej co drugi dzień.
reklama
wampi
..::..::..::..
Synek miał duże ciemiączko więc mimo tego, że pił mleko modyfikowane od 8 tygodnia życia musiał dostawać witaminę d. Teraz ciemiączko się zmniejszyło, ale nadal jest, więc mam podawać 1 kropelkę wieczorem. O podawaniu witaminy d powinien zadecydować lekarz.