reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

reklama
Clo generalnie trzeba zacząć brać między 3 a 5 dniem cyklu. Więc jak będziesz mieć wątpliwości czy to 4 czy 5 to nie ma tragedii ;-).

Masz je brać przez 5 dni?
Ja w takiej sytuacji byłam na pierwszym USG ostatniego dnia brania Clo albo następnego dnia. U mnie to był zwykle 9 dzień cyklu i wtedy już był pęcherzyk dominujący więc można było zacząć go obserwować.
No ja średnio mam 5-7 dni okres więc tak na prawdę na koniec zaczynam. Myślę, że nie powinnam nic się pomylić, ale ja zawsze wolę widzieć co w razi W. Tak jeden gin mówił 1 przez 5 dni, drugi 2 przez 5 dni, ale zaczynam od mniejsze dawki i zobaczę jak zareaguje, ale bez usg tego się nie dowiem, więc pójdę na własną rękę, więc dlatego pytam Was kiedy najlepiej, bo może ja gdzieś inaczej myślę 😂. A moje cykle są różne 🙈, ale przy clo myślę, że powinno być szybciej.

No ja średnio mam 5-7 dni okres więc tak na prawdę na koniec zaczynam. Myślę, że nie powinnam nic się pomylić, ale ja zawsze wolę widzieć co w razi W. Tak jeden gin mówił 1 przez 5 dni, drugi 2 przez 5 dni, ale zaczynam od mniejsze dawki i zobaczę jak zareaguje, ale bez usg tego się nie dowiem, więc pójdę na własną rękę, więc dlatego pytam Was kiedy najlepiej, bo może ja gdzieś inaczej myślę 😂. A moje cykle są różne 🙈, ale przy clo myślę, że powinno być szybciej.
Jak zaczniesz brać Clo to skończy Ci się krwawienie. Ja bym poszła 10-11 dnia na USG, zależy jak to wypada w kalendarzu. Skoro nie wiesz czego się spodziewać to lepiej iść dzień za wcześnie niż za późno.

Mój stary kojarzy @Zazuu z opowieści o mądrych ludziach z forum i pytał właśnie, czy była już na becie. Jestem dumna i zaskoczona :D

giphy.gif

Jak zaczniesz brać Clo to skończy Ci się krwawienie. Ja bym poszła 10-11 dnia na USG, zależy jak to wypada w kalendarzu. Skoro nie wiesz czego się spodziewać to lepiej iść dzień za wcześnie niż za późno.
No ja też tak sądzę, dziękuję ❤️. Na razie na dobrą sprawę tylko plamie, ale ostatnio też było 7 dni plamienia i dopiero 5 dni okresu. Muszę to policzyć 🙈. Żebym się dostała gdzieś na usg.

reklama
Do góry