reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

reklama
nie no, od dzisiaj trzonujemy do oporu. Pocieszam się, że wczoraj wieczorem owulak był negatywny, a dziś nie był jakoś wybitnie pozytywny, mimo że robiłam z drugiego porannego moczu. Premom go ocenia na 1.21, a w zeszłym miesiącu też było tak, że jednego dnia miałam taki mniej więcej pozytywny, a drugiego jeszcze mocniejszy i wygląda na to, że owu była trzeciego dnia.

Więc nie mam zamiaru Cię wystawiać, zaraz działam 🤞
To u mnie dopiero 0,60 jeszcze trochę, ale obie faktycznie w Nowym Roku będziecie mieć już w miarę pewny wynik. Ja będę może 8 dni po.... chyba ze ovu przyspieszy.

To u mnie dopiero 0,60 jeszcze trochę, ale obie faktycznie w Nowym Roku będziecie mieć już w miarę pewny wynik. Ja będę może 8 dni po.... chyba ze ovu przyspieszy.
Ty na moje uro będziesz testować.
Noo, w okolicach tej daty, to wiesz, co masz wysikać, nie😎?
You Must Do It GIF by Amazon Prime Video

Ja tak nie lubię za bardzo pisać o rodzinie, zwłaszcza narzekać.
Jest spoko, tylko czasem jak słucham koleżanek w pracy, czy znajomych mojej mamy, którzy opowiadają o Świętach, to mi trochę smutno, bo mój mąż ma brata.
Kontaktują się jedynie przez telefon, mieszkając 10 km od siebie. Mają poprawne stosunki, nie kłócą się, ale jakiejś więzi nie ma.
Już kiedyś na ten temat rozmawialiśmy, ja próbowałam zainicjować wspólne spędzanie czasu.
No ale nic na siłę.

Ja jestem jedynaczką, moja mama też, więc z góry nasza rodzina jest malutka.
Rozumiem kochana, ale masz prawo to czuć i nic złego, ja mam porównanie wcześniej po mimo, że nie jestem jedynaczką, a takie święta w takim większym gronie to coś pięknego. Z drugiej strony jakby człowiek miał iskierke w postaci dziecka to też zupełnie inaczej jest bo chce Ci się dla niej pierniczki, choineczka itd. Dlatego też mi się wydaje, że grudzień przez to jest ciężkim miesiącem z brakiem ⏸️, bo takie zamknięcie roku, rodzinne, a nam brakuje do rodziny tego małego człowieczka, który zmieni nam zupełnie świat 💚.
Z drugiej strony czasami człowiek lepiej żyje z przyjaciółmi itd. Niż z rodziną co jest przykre, dlatego ja naprawdę doceniam i korzystam jak mogę spędzić święta u męża rodziny, czuje się jak ze swoją, cieszy mnie przygotowywanie prezentów dla nich 🥰..
Przesyłam Ci wirtulanego przytulasa💚💚

Z serii głupich pytań, ale już się przyzwyczaiłyście zapewne 😂, bo czytałam przeletonie na razie ulotkę. Ale clo mam brać od 5dc i pytanie co się stanie jak wezmę wcześniej lub później (chodzi, że mam plamienie i jeśli coś sobie pojebie, że to prawilny okres bo czasami to te okresy są też np. Skąpe 😂, raczej nie powinnam ale jakby tak się stało), to poprostu owu może przyjść później, wcześniej? I jak zacznę od 5dc z 1 tabletka, to kiedy na usg najlepiej iść, bo ostatnio mi jeden gin powiedział przyjdzie pani za 2mce jak nie będzie w ciąży 😂🙈(wiem jebnięty)

Z serii głupich pytań, ale już się przyzwyczaiłyście zapewne 😂, bo czytałam przeletonie na razie ulotkę. Ale clo mam brać od 5dc i pytanie co się stanie jak wezmę wcześniej lub później (chodzi, że mam plamienie i jeśli coś sobie pojebie, że to prawilny okres bo czasami to te okresy są też np. Skąpe 😂, raczej nie powinnam ale jakby tak się stało), to poprostu owu może przyjść później, wcześniej? I jak zacznę od 5dc z 1 tabletka, to kiedy na usg najlepiej iść, bo ostatnio mi jeden gin powiedział przyjdzie pani za 2mce jak nie będzie w ciąży 😂🙈(wiem jebnięty)
Clo generalnie trzeba zacząć brać między 3 a 5 dniem cyklu. Więc jak będziesz mieć wątpliwości czy to 4 czy 5 to nie ma tragedii ;-).

Masz je brać przez 5 dni?
Ja w takiej sytuacji byłam na pierwszym USG ostatniego dnia brania Clo albo następnego dnia. U mnie to był zwykle 9 dzień cyklu i wtedy już był pęcherzyk dominujący więc można było zacząć go obserwować.

reklama
Do góry