reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

Ja lista zakupów 😂, nie miałam czasu pomyśleć nad ciastami jakie robię 😂. Na razie 3, a muszę jeszcze z 2 wymyślec i zrobić 🤷‍♀️. Ale 3bit na biszkopcie, marchewkowe z mascarpone i orzechami, sernik puszta chmurka z kajakiem i orzechami. Może coś polecicie😂😂😂
Pytanie jeszcze takie mam: czemu aż tyle ciast🤡?

Jak będziesz jeździć i rozdawać, to ja jestem chętna 😎.

reklama
Ja lista zakupów 😂, nie miałam czasu pomyśleć nad ciastami jakie robię 😂. Na razie 3, a muszę jeszcze z 2 wymyślec i zrobić 🤷‍♀️. Ale 3bit na biszkopcie, marchewkowe z mascarpone i orzechami, sernik puszta chmurka z kajakiem i orzechami. Może coś polecicie😂😂😂
Mój mąż pochodzi ze Śląska i nie robią ciast na święta. Piecze się takie specjalne małe ciasteczka 🙂

Wyniki jak na starania nie są ok. Sama choruje od lat na niedoczynnosc tarczycy i to, co polecam, to znaleźć endokrynologa (może online?), który rozumie powagę niedoczynnosci tarczycy.
Ft4 powinno być minimum w połowie normy, do tego powinno dążyć się lekami, za wysokie TSH na to wskazuje? Wiec ft4 powinno być powyżej 16.
Robiłaś anty-TPO i anty-TG?
jedyne badania które miałam robione wcześniej to to samo co na zdjęciu nic więcej ,w poniedziałek idę dalej znowu do lekarza żeby pogadać o tej tarczycy i wynikach i zobaczę co powie,mam nadzieje ze nie będzie problemu jak z poprzednim i wykona wszystkie badania jakie są potrzebne i da mi jakieś leki, ogólnie myśle ze nie powinno być problemu bo wyglada na na prawdę spoko lekarza który wszystko bierze na poważnie i ogarnia wszystko co musi bez proszenia o to ..w końcu jestem zadowolona ,specjalnie zmieniłam bo wcześniej to śmiech na sali był,a po tej akcji z zapaleniem pęcherza widzę ze ten nie ciaćka się z klientami i mega konkretnie podchodzi do sprawy 👌

Bo jestem od pieczenia ciast, więc zawsze piekę z 5-6 ciast i tak znikają w max 3 dni 😂😂
Aaa, masz ten komfort, że idziecie do kogoś na wigilię?

My wczoraj mięso do wędzenia zapeklowaliśmy, dziś chcę buraczki zakisić, ale to na Sylwka do barszczu na ognisko.

Generalnie my nie mamy do kogo iść- rodzice męża już nie żyją, a my mieszkamy z moją mamą i dziadkiem i Święta spędzamy w domu.

Mój mąż pochodzi ze Śląska i nie robią ciast na święta. Piecze się takie specjalne małe ciasteczka 🙂
Też pochodzę ze Śląska, ale opolskiego i tu robi się też makówki. Na górnym Śląsku pewnie też.

Moja mama robi makówki na czerstwej chałce z rumem i bez rodzynek. Są pycha.

Ooo ja też mieszkam na Śląsku, ale bez ciacha nie ma opcji 😂😂😂.
Nie mieszkamy na Śląsku xD
W domu rodzinnym mają taką tradycję
Ja też tego nie piekę bo bym się zajechała 🤣
Tak one wyglądają wiec jakbym chciała każdy rodzaj piec to bym musiała musiała listopadzie zacząć 🤣 Dostajemy paczuszkę od teściowej

Załączniki

• Screenshot_20221217-131016_Gallery.jpg
    Screenshot_20221217-131016_Gallery.jpg
    94,2 KB · Wyświetleń: 74
@Karola3092 , jakbyś była chętna na przepis na bananowca, to zgłoś się do mnie.
Prześlę Ci w wolnej chwili, bo na niego w necie przepisu nie znajdziesz.

Do niego robi się krem maślano-budyniowy, ale budyń gotuje się na soku jabłkowym.

reklama
Aaa, masz ten komfort, że idziecie do kogoś na wigilię?

My wczoraj mięso do wędzenia zapeklowaliśmy, dziś chcę buraczki zakisić, ale to na Sylwka do barszczu na ognisko.

Generalnie my nie mamy do kogo iść- rodzice męża już nie żyją, a my mieszkamy z moją mamą i dziadkiem i Święta spędzamy w domu.
No ja schab już też mam zapeklowana i przed samymi świętami mężu będzie wędził. Ja w sumie tylko jednego roku u siebie tylko robiłam wigilię. A tak to robię z mamą wspólnie, a później jedziemy do dziadków męża i tam cały zjazd rodzinny mamy. Także nasza tradycja to 2 wigilię i zaliczenie ponad 200km w wigilię 😂😂🤷‍♀️

Do góry