reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mięśniak(i) w ciąży.

Czesc dziewczyny. Ja po pierwszej wizycie u lekarza....
5 tydzień , pęcherzyk widac , nie widać zarodka.... Mięśniak duzy 9x8 cm... Lekarz mówi że będzie wszystko wiadomo za 2 tygodnie - wizytę mam 3 lutego... Mówi ze martwi go wielkość pecherzyka - 6 mm, powinien być podobno większy 😢. Czekam cierpliwie do następnej wizyty... Dostałam luteinę i jod i witaminy. Mam odpoczywać i się oszczędzać 😢. Trzymajcie kciuki ✊
Hej, a tego mięśniaka masz sprzed ciąży? Dość spory, gdzie jest ułożony?
Moj, a raczej 2 moje uaktywniły się w ciąży, wcześniej nic nie wiedziałam, na pocieszenie wcale mi nie urosly w ciąży a jestem jyz w 18tc :-)
Jedyna przeszkodą była teraz amniopunkcja której nie wykonałam przez mięśniaki...
3 maj się ciepło i nie denerwuj tylko żeby im nie dawać pożywienia stresem :*

reklama
Hej, a tego mięśniaka masz sprzed ciąży? Dość spory, gdzie jest ułożony?
Moj, a raczej 2 moje uaktywniły się w ciąży, wcześniej nic nie wiedziałam, na pocieszenie wcale mi nie urosly w ciąży a jestem jyz w 18tc :-)
Jedyna przeszkodą była teraz amniopunkcja której nie wykonałam przez mięśniaki...
3 maj się ciepło i nie denerwuj tylko żeby im nie dawać pożywienia stresem :*
Tak, miałam go od dawna, brałam esmye ale się nie zmniejszył, dluga historia.... Naciska na pęcherz moczowy, na szczęście nie dotyka bardzo macicy. Trudno będzie co będzie, trzeba nastawić się na wszystko.

Ze swojej strony mogę powiedzieć, że z mieśniakmi najgorszy jest sam początek i to czy ciąża się utrzyma, bo te dziady lubią rosnąć. A później jakoś leci...u mnie minął 24 tydzień więc na tym moja wiedza się (poki co) kończy. ;)

Znalazlam ten temat jak jeszcze w ciąży nie byłam i czasem dodaję tu coś od siebie, bo może ktoś kiedyś też tutaj trafi i będzie szukał pocieszenia czy odpowiedzi na pytania.

@topola83 urodziłaś już? :) parę stron wstecz opisywała swoją historię.

Ostatnia edycja:
Ciesze się, że tu trafiłam. Dzis mialam 1 wizytę i potwierdzenie. Dodatkowo dowiedzialam się o mięśniaku.. podobno nie jest grozny i nie ma wpływu poki co na ciążę, ale strach jest..

Ciesze się, że tu trafiłam. Dzis mialam 1 wizytę i potwierdzenie. Dodatkowo dowiedzialam się o mięśniaku.. podobno nie jest grozny i nie ma wpływu poki co na ciążę, ale strach jest..
A jakiej jest wielkości? Nie martw się, ja mam prawie 10cm x 8 cm..... 3 lutego mam drugą wizytę, wszystko będzie wiadomo. Na pierwszej wizycie nie bylo widać zarodka, tylko pęcherzyk.... Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze ❤️

A jakiej jest wielkości? Nie martw się, ja mam prawie 10cm x 8 cm..... 3 lutego mam drugą wizytę, wszystko będzie wiadomo. Na pierwszej wizycie nie bylo widać zarodka, tylko pęcherzyk.... Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze ❤️
Mam 4.7 na 5.1 . Pani Dr powiedziala, żeby się nie przejmować tym, ponieważ nie ma wpływu na płód. Ja dzis widzialam pęcherzyk i maly groszek w srodku:) Pani gin powiedziala, ze wszystko rozwija się bardzo dobrze. Także musze włączyć pozytywne myślenie

Jak tam u was drogie panie :) mam nadzieję, że wszystko ok.
Po drugiej wizycie, 10 tydzień, bóle odpukać zmniejszają się, mięśniak na szczęście dużo nie rośnie. 23.02 USG prenatalne, staram się nie myśleć za dużo, żeby mi ciśnienie nie skakało, bo niestety jestem z rodziny nadciśnieniowców. A u Was co słychać? 😘😘😘

Ja mam druga wizytę 16.02.. mam nadzieje, ze wszystko będzie ok:) generalnie nie mysle o tym "dziadzie" tylko ciesze się dzidzią i mam nadzieje, ze wszystko rozwija się prawidłowo:)

reklama
Ja mam druga wizytę 16.02.. mam nadzieje, ze wszystko będzie ok:) generalnie nie mysle o tym "dziadzie" tylko ciesze się dzidzią i mam nadzieje, ze wszystko rozwija się prawidłowo:)
Ja juz po 2 wizycie:) wszystko dobrze, miesniak nie rośnie, serduszko bije i wszystko rozwija się prawidłowo:)

Do góry