reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mięśniak(i) w ciąży.

A ile u Ciebie trwały te bóle? Oczywiście spytam lekarza. Jeszcze nie dodałam, że ten mój mięśniak jest śródścienny. Będziemy obserwować i dbać o siebie, obiecuję 👍😊
Oj jak cudownie ze utworzylyscie taki post. Jakis czas temu byłam u ginekologa i stwierdził mięśniak ten najgorzej umiejscowiony, przy trzonie macicy - wielkość 8 cm. Powiedział, żebym próbowała zajsc w ciążę, ale ostrzega, ze będzie ona bardzo ciężka, ciągle bóle brzucha i możliwe wczesne poronienie :-(((((.
Wczoraj zrobiłam test i okazało się, ze jestem w ciąży. W poniedziałek wizyta u lekarza...
Tak strasznie się boję, z jednej strony wielkie szczęście, z drugiej wielki strach.... Czytam Wasze posty i jest mi lepiej, ale ten strach jest niewyobrażalny 😔

reklama
Oj jak cudownie ze utworzylyscie taki post. Jakis czas temu byłam u ginekologa i stwierdził mięśniak ten najgorzej umiejscowiony, przy trzonie macicy - wielkość 8 cm. Powiedział, żebym próbowała zajsc w ciążę, ale ostrzega, ze będzie ona bardzo ciężka, ciągle bóle brzucha i możliwe wczesne poronienie :-(((((.
Wczoraj zrobiłam test i okazało się, ze jestem w ciąży. W poniedziałek wizyta u lekarza...
Tak strasznie się boję, z jednej strony wielkie szczęście, z drugiej wielki strach.... Czytam Wasze posty i jest mi lepiej, ale ten strach jest niewyobrażalny 😔
Witam w tym szczęsno-nieszczęsnym klubie 😘😘😘 musimy się trzymać i wierzyć w nasze Kruszynki 👍👍👍 ja staram się jakoś uspokajać i znosić to, że nadal zdążają się te bóle, cieszę się momentami, gdy jest dobrze. Trzymam za Nas wszystkie i nasze Maleństwa kciuki 🙏🤞 bądźmy w kontakcie, wspólnota doświadczeń daje siłę 💪

Nie chcę wam nic mówić, ale do końca ciąży bedzie ten strach z tym że, może zmienić jego siła. Najbardziej się bałam na początku jak ciąża była wczesna, bo się bałam czy ciąża się utrzyma. Poza tym przez 1 trymestr to dziadostwo szybko rośnie. Teraz jestem w połowie i jest trochę lepiej, ale "dziecior" ma jeszcze dużo miejsca. Co będzie później...tego nie wie nikt. Każdy tydzień do przodu to szansa na to, że będzie dobrze :)

Witam w tym szczęsno-nieszczęsnym klubie 😘😘😘 musimy się trzymać i wierzyć w nasze Kruszynki 👍👍👍 ja staram się jakoś uspokajać i znosić to, że nadal zdążają się te bóle, cieszę się momentami, gdy jest dobrze. Trzymam za Nas wszystkie i nasze Maleństwa kciuki 🙏🤞 bądźmy w kontakcie, wspólnota doświadczeń daje siłę 💪
Karolina czy miałaś bóle od początku ciąży? Mnie strasznie boli brzuch, a to dopiero trzeci tydzień 😔

Karolina czy miałaś bóle od początku ciąży? Mnie strasznie boli brzuch, a to dopiero trzeci tydzień 😔
Mozesz miec ból od mięśniaków, ale możesz mieć ból, bo czasami na początku tak się zdarza, że boli. Te ostatnie bóle to niektorzy opisują jak bóle podobne jak w czasie okresu. Ale jak poczytasz forum to każda ciąża jest inna i inne mogą być dolegliwości i odczucia :)

Jestem gdzieś w 6 tygodniu, cały czas się to zdarza, ot właśnie teraz mnie obudziło, ale staram się sobie radzić... Co da los... Teraz nic mądrzejszego nikt nie wymyśli 😘 trzymajcie się cieplutko 😘

Ja jestem już w 18 tygodniu, mięśniak od początku ma ok 3cm...mam nadzieję że już nie urośnie.. W poniedziałek mam amniopunkcje i tylko boję się że będzie on przeszkadzał w zabiegu..
Chciałabym też urodzić naturalnie a chyba nie będzie takiej możliwości przez tego guza :-(

Ja jestem już w 18 tygodniu, mięśniak od początku ma ok 3cm...mam nadzieję że już nie urośnie.. W poniedziałek mam amniopunkcje i tylko boję się że będzie on przeszkadzał w zabiegu..
Chciałabym też urodzić naturalnie a chyba nie będzie takiej możliwości przez tego guza :-(
💪💪💪 Trzymajcie się 💪💪💪 metoda porodu niech będzie sprawą drugorzędną, najważniejsze żebyście byli zdrowi 💪💪💪

Jestem gdzieś w 6 tygodniu, cały czas się to zdarza, ot właśnie teraz mnie obudziło, ale staram się sobie radzić... Co da los... Teraz nic mądrzejszego nikt nie wymyśli 😘 trzymajcie się cieplutko 😘
Czesc dziewczyny. Ja po pierwszej wizycie u lekarza....
5 tydzień , pęcherzyk widac , nie widać zarodka.... Mięśniak duzy 9x8 cm... Lekarz mówi że będzie wszystko wiadomo za 2 tygodnie - wizytę mam 3 lutego... Mówi ze martwi go wielkość pecherzyka - 6 mm, powinien być podobno większy 😢. Czekam cierpliwie do następnej wizyty... Dostałam luteinę i jod i witaminy. Mam odpoczywać i się oszczędzać 😢. Trzymajcie kciuki ✊

reklama
Czesc dziewczyny. Ja po pierwszej wizycie u lekarza....
5 tydzień , pęcherzyk widac , nie widać zarodka.... Mięśniak duzy 9x8 cm... Lekarz mówi że będzie wszystko wiadomo za 2 tygodnie - wizytę mam 3 lutego... Mówi ze martwi go wielkość pecherzyka - 6 mm, powinien być podobno większy 😢. Czekam cierpliwie do następnej wizyty... Dostałam luteinę i jod i witaminy. Mam odpoczywać i się oszczędzać 😢. Trzymajcie kciuki ✊
Trzymaj się i jednak postaraj nie zamartwiać, to bardzo wczesna ciąża, jeszcze się dużo rozwija, zmienia, u mnie też zarodka nie było widać 😘😘😘 będzie dobrze 💪💪💪

Do góry