reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Odpowiedz w temacie

Dasz radę ;)

Ja zaszłam w ciążę 16.09.

Jestem na studiach dziennych, zaliczyłam za pierwszym podejściem cały semestr, wszystkie kolokwia, egzaminy itd. Calusi semestr bez żadnej poprawki, poszło mi nawet lepiej jak przed ciążą ;D!

Tylko od tego semestru zdecydowałam się na roczny urlop dziekanski. A to tylko dlatego, że termin porodu mam na 15.06 a sesja zaczyna się dopiero na koniec czerwca :|... Wiec dla dobra naszego stwierdziłam, ze wezmę roczna przerwę.

No, a Tobie do porodu jeszcze daleko! Dasz sobie radę spokojnie z maturą. W końcu co dwie głowy to nie jedna, znam to z autopsji ;). A z rodzicami? Na pewno będą w szoku, przecież Ty też jesteś, a co dopiero rodzice.

Ja jestem trochę starsza od Ciebie, 24 lata w maju, ale... Moim rodzicom zależało żebym pierw skończyła studia a potem dopiero dziecko. Też mialam stresa, żeby  im o tym powiedzieć. Chociaż wiedziałam, że będą mnie wspierać, stres i tak był. Przygotowałam sama kartkę dla nich... Na pierwszej stronie pod nr 1 był wynik beta hcg z krwi stwierdzający ciaze, a pod nr 2 był test ciążowy z 2 kreskami. W środku pierwsze USG i to co widac. W końcu przyszedl dzień ogłoszenia. Ja tam się stresowałam, facet żeby dodać mi otuchy mówił że on się nie stresuje a i tak naprawde też byl w emocjach.

Generalnie wzruszenie gwarantowane ;). Od tamtego ogłoszenia mama strasznie nadopiekuńcza jest, aż mnie to wkurza, bo strasznie mnie pilnuje, np. zebym  dużo  warzyw jadla. Mówi, że ona nie pilnuje mnie dla mnie tylko dla wnuka :D.

Dacie radę! Mam nadzieję, że masz dobrego faceta, bo to naprawdę już bardzo duze szczęście :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry