reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Menu naszych pociech :)

No niestety bez soli nie ruszy, dodaje łyżeczkę oliwy z oliwek.
Pytalam pediatry czy moge doprawic a ona że tak bo niewiadomo jak bym chciała i tak nie uchronie przed tym dziecka. A inaczej nie zje.
Mi mama dostypywala torszke soli i żyję:)

reklama
Emwu, po obejrzeniu filmików Max jest moim "posiłkowym" idolem :-) Uwielbiam takich buntowników :tak: Ten olewczy wyraz twarzy i odpowiedzi na twoje namowy rozłożyły mnie na łopatki :-D I bezczelne plucie :-) Dla mnie idol No 1.
Franek narazie dostał jedynie do spróbowania starte jabłuszko i gruszkę ze słoiczka, okazyjnie. Ale buzia otwiera się u nas szeroko, zresztą Stasiek też zawsze jadł z chęcią, więc niejadków wśród moich dzieci się nie spodziewam.

Emwu, po obejrzeniu filmików Max jest moim "posiłkowym" idolem :-) Uwielbiam takich buntowników :tak: Ten olewczy wyraz twarzy i odpowiedzi na twoje namowy rozłożyły mnie na łopatki :-D I bezczelne plucie :-) Dla mnie idol No 1.
Franek narazie dostał jedynie do spróbowania starte jabłuszko i gruszkę ze słoiczka, okazyjnie. Ale buzia otwiera się u nas szeroko, zresztą Stasiek też zawsze jadł z chęcią, więc niejadków wśród moich dzieci się nie spodziewam.

no poprostu super.
Ignorant mi rosnie a Ty go jeszcze chwalisz. :)

Emwu - Mimi noc przesypia praktycznie całą. Kładziemy ją koło 22:30 - 23 i (jeśli się nie obudzi jak my się kładziemy koło 1-2 w nocy) to śpi do 6 obecnie a kiedyś do 9. Te 4 to tak orientacyjnie, bo u niej są to przerwy między spaniami, kiedy wypija butlę. Przy czym nie mogę jej odzwyczaić od tego, że po wstaniu się zjada i przed snem się zjada, więc zjada butlę niejako na 2 razy - 3/4 jak wstanie i chociaż ze 2 łyczki zanim się położy ;-) Czyli jedna butla koło 6 lub 9, potem następna jak wstanie znowu 11-12 (dziś np. 13, ale od 1 do 4 w nocy nie spała, tylko gadała z owcą i nic nie jadła w tym czasie), potem dwa łyki przed snem koło 15 i trzecia butla jak wstanie 17-18 (dziś jeszcze śpi!), potem dojada koło 19 jak rozmawiam z Polską i potem przed samym snem, koło 22-23 butla i jeśli się kąpie to po wannie dojada kilka łyków i śpi. Do tego koło południa jest danie warzywno-mięsne a koło 19 deserek. Resztę dnia mi bestyjka przesypia albo jesteśmy na spacerze (dziś spacer przespała, nie wiem co jej się porobiło). Tak jak mówiłam - leniuch i żarłok ;-) Po rodzicach :-D

A u nas zniknelo 60 gram jabluszka z gruszka :) Hura !!!!!!!! i nawet dziobka otwieral.
Czyzby kryzys mijal? trzymajcie kciuki.

Mam nadzieję:tak: bo byc może Mmausia za bardzo zaszalała z ilością składników w jedzonku;-) Takie dzieciaczki bardzo intensywnie odczuwaja poszczególne smaki ;-)
A poza tym to jeszcze maleństwa te nasze szkraby i nie oczekujmy żeby adły jak np osmiomiesięczne dzieci;-)

Ps i u nas plucie się zaczęło:-D:-D:-D a jak się Piotr z tego cieszy:rofl2:

moze masz racje marta.
Zmniejszylismy tempo troszke a wlasciwie to zaczelismy od nowa :)

To teraz Ty zakladaj sliniak bo Piotrusiowi nie potrzebny soro pluje :) hihi - wesolej zabawy!!

Franek wczoraj spróbował marcheweczkę, ja pilnowałam żeby mi nic nie wybrudził a dziś obserwuję. Może jutro znów dostanie :-)

my dopiero nadrabimy zaległosci weekendowe- wiec jestem pod wrazeniem Maxia super je:-) cudny chłopak z niego; u nas tez chwilowy bunt na kaszkę...pluje nią

reklama
my dzis zrobilismy test jazynowej ... ale bylo plucia !!! ale jak to sprobowalam to stwierdzilam ze sie temu dziecku nie dziwie ... dotad takie pychota rzeczy jadla /owoce i kaszke do picia/ a tu mama jej daje taka papke totalnie bez smaku ... juz ta marchewka z ryzem byla lepsza !!!

Do góry