reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych dzieci

Dziewczyny moja od dwoch dni grymasi mlekiem:baffled:
Wczoraj nie chciala jesc o 12:30..tylko darla sie i chciala spac wiec ja polozylam z mysla,ze jak wstanie to zje,ale nie zjadla... :/
A dzisiaj to samo bylo tylko o 15:30...tylko,ze dzisiaj ''wmusilam w nia'' 80 ml. mleka...tzn. kolysalam i lulalam i powoli pila...
Ja rano okolo 8 daje mleko...pozniej okolo 11 obiadek wtedy o 12:30 mleko o 15:30 mleko o 17 deserek i o 18:30 mleko...na koniec o 22 jest wybudzana na ostatnie mleko bo po kapieli o 20 ja klade na noc.
Ja mam wrazenie,ze ona za malo je...bo mleka zjada 120-160 ml.
I dlatego mi sie budzi w nocy a budzi sie 24,2,4,6 i 8 wstajemy...
Ale zupelnie nie mam pomyslu co z tym zrobic...:eek:

reklama
Ja tez tak jak Aneczka daje 5 posilkow.
8.30 mleko
12 kaszka
15 zupka lub danie
18 deserek
21 mleko
Niedlugo zmienie system na dwu daniowy. Bede dawala zupke i drugie danie. Polozna mi tak poradzila, Wy tez tak bedziecie robily? Jak tak to kiedy?

Dominiczka chyba nasze dzieci sie zmowily:confused: Mala pluje mi kaszka juz trzeci dzien, dawalam i sinlac i humane bananowa i waniliowa i zadna nie podchodzi. Ale probuje codziennie i czekam az jej sie odmieni i na nowo polubi kaszke:sorry2:

Kaska moj opis przy Twoim wyglada jakbym glodzila dziecko hehehhehe:-D
Mola dobre:-D:-DAle wiesz Miłoszek wazy jakieś 9 kg ma apetyci:tak:k:tak:

u mnie podobnie jak u Kasi (co 2 godziny i w podobnych porach, choć ostatnie jedzonko ma ok. 20:30 tuż przed snem, a potem dopiero po północy i juz rano ok. 7-8), tyle że na razie sam cycuś; ale za jakieś dwa tygodnie rozszerzamy dietkę:tak:
i nadal nie wiem co podać jako pierwsze z nowości - kleik ryżowy/kaszkę ryżową zmieszaną z moim mlekiem czy np. marchewkę? czy można od razu i to, i to, bo w sumie taki kleik chyba "bezpieczny"..? w pt. podpytam pediatrę;

Ostatnia edycja:
Ja tez tak jak Aneczka daje 5 posilkow.
8.30 mleko
12 kaszka
15 zupka lub danie
18 deserek
21 mleko
Niedlugo zmienie system na dwu daniowy. Bede dawala zupke i drugie danie. Polozna mi tak poradzila, Wy tez tak bedziecie robily? Jak tak to kiedy?

Dominiczka chyba nasze dzieci sie zmowily:confused: Mala pluje mi kaszka juz trzeci dzien, dawalam i sinlac i humane bananowa i waniliowa i zadna nie podchodzi. Ale probuje codziennie i czekam az jej sie odmieni i na nowo polubi kaszke:sorry2:

Kaska moj opis przy Twoim wyglada jakbym glodzila dziecko hehehhehe:-D

Więc nie pozostaje mi również nic innego jak dalej walczyć:dry:

Mola dobre:-D:-DAle wiesz Miłoszek wazy jakieś 9 kg ma apetyci:tak:k:tak:

Moja Zosia na bank ma z 8,5 kg...ale przy jadłospisie Miłoszka to Zosia jest na godówce.
o 8 mleko
o 12 kaszka
o 16 obiadek
i po kąpieli po 20 mleko
moze to troche za mało...???

My nie zabralismy zadnego posilku mlecznego na rzecz jedzenia stalego, bo za wczesniej. W tym przedziale wiekowym dzidzia musi pic miedzy 600ml a 900

7/7.30 mleko okolo 150-180 ml, potem kasza z mak(aramatus, ryz, quinoa, jeczmienna) na wodzie. Dodaje owoce do tej kaszy.

11.45/12.00 obiadek - warzywa z miesiem z kuraka lub owcy.Albo same warzywa. Popijamy mlekiem w ilosci od 90-120

14.30 mleko 180-210

17.00 kolacja - kleik ryzowy z owocami, lub brazowy ryz z owocami, lub kasza jeczmienna z owocami.

18.30 mleko 180-240 i 19 spimy

Wybudzamy o 22.30 na mleko( male ilosci ) i spimy do 6.30-7 rano

Ostatnia edycja:
a ja czytajac wasze plany karmien sie zalamalam, bo moj Miko je kiedy chce i nie potrafie go przetrzymac (oczywiscie glownie cycusia)

Hmmm no no jak macie ładnie dzień poukładany!
A my to różnie zależy o której wstanie ale zawsze pierwsze co to (.) potem deserek potem (.) następnie jakiś obiadek a do wieczora to zazwyczaj(.)no chyba że zostanie deserku to zjada do końca.

No to Malinka mamy podobny tryb dnia tylko butla z kleikiem jest na noc u nas. I jakoś zmieniam obiadki na deserki i na odwrót. Częściej rano deserek a po południu obiadek.

u mnie podobnie,głównie pierś tylko koło 12 zjada mała zupkę w zalezności od ochoty,a koło 16 ma deserek i potem juz tylko pierś

dzisiaj dałam małej ten przysmak na dobranoc i zobaczymy jak bedzie
wczoraj był indyk i ledwo jedna3 słoiczka zjada,a dziś jak dałam jagniecine to wciągła cały

reklama
Ja dziś dałam małej resztę tego słoika z indykiem i aż się boję co jutro w pieluszce znajdę.
Dziś na deser były jabłka z jagodami i potem takie czarne kupy zrobiła, że aż się wystraszyłam!

Do góry