Dzień dobry
Mojej córeńce wychodzi kolejny ząbek przez co ma gorszy apetyt odmawia jedzenia obiadków, deserków.
Przedstawię nasze menu:
godz. 7.00 - 210ml MM
godz. 11.00 - ok. 150ml mlecznej owsianki z owocami lub bez owoców
godz. 15.00 - obiadek ale tu zaczyna się problem zjada tylko 3-4 łyżeczki i na tym koniec,
przed 16.00 znowu proponuję podać obiadek ale niestety nie ma ochoty
po 16.00 wypija 180ml MM
około 18.00 - deserek którego odmawia
po 19.00 - 240ml MM
Noce całe przesypia nie pijąc mleka.
Moje pytanie czy mogę mleko które wypija o godz. 16.00 zastąpić kaszką zbożową z owocami, zaznaczę że moja córka mając 9,5 miesiąca waży ok.11kg w siatce centylowej jest w górnej granicy, czy lepiej zostać przy dotychczasowym menu i przeczekać ząbkowanie w sumie zbytnio nie chcę jej tuczyć kaszkami ale czy takie menu jest odpowiednie.
Pozdrawiam
Mojej córeńce wychodzi kolejny ząbek przez co ma gorszy apetyt odmawia jedzenia obiadków, deserków.
Przedstawię nasze menu:
godz. 7.00 - 210ml MM
godz. 11.00 - ok. 150ml mlecznej owsianki z owocami lub bez owoców
godz. 15.00 - obiadek ale tu zaczyna się problem zjada tylko 3-4 łyżeczki i na tym koniec,
przed 16.00 znowu proponuję podać obiadek ale niestety nie ma ochoty
po 16.00 wypija 180ml MM
około 18.00 - deserek którego odmawia
po 19.00 - 240ml MM
Noce całe przesypia nie pijąc mleka.
Moje pytanie czy mogę mleko które wypija o godz. 16.00 zastąpić kaszką zbożową z owocami, zaznaczę że moja córka mając 9,5 miesiąca waży ok.11kg w siatce centylowej jest w górnej granicy, czy lepiej zostać przy dotychczasowym menu i przeczekać ząbkowanie w sumie zbytnio nie chcę jej tuczyć kaszkami ale czy takie menu jest odpowiednie.
Pozdrawiam
Ostatnia edycja: