reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mdłości w ciąży

Są preparaty specjalnie dla kobiet w ciąży na wymioty w aptece (na bazie imbiru), ja brałam aviomarin natural bo nie znoszę smaku imbiru. Dodatkowo tak jak dziewczyny pisaly zjedz coś na leżąco w łóżku, ja mogłam jeść tylko nabiał, wszelakie mięso mi śmierdziało. O dziecko się nie martw, da sobie radę ale doskonale rozumiem jakie mdłości i wymioty są męczące

reklama
Ja wymiotowałam gdzieś do 4 miesiąca. Początki były najgorsze, wymiotowałam wszystkim i nie wychodziłam praktycznie z toalety. Nie mogłam dojechać na moją pierwszą wizytę do ginekologa, całą drogę w aucie wymiotowałam, a nie miałam jakoś specjalnie daleko. Mój ginekolog widząc to i wizje mnie w szpitalu przez odwodnienie zapisał mi w ostateczności tabletki, które chociaż cos pomagały i mogłam mieć trochę wytchnienia. Ale ja to byłam ciężkim przypadkiem, jeżeli tak aż nie masz i nie mieszkasz w toalecie to polecam te naturalne sposoby typu imbir, plastry staraj się nie mieć pustego żołądka i koniecznie dużo wody, bardzo dużo, unikaj również drażliwych zapachów. Może guma miętowa pomoże? Na mnie nie działało, ale jak pisałam ja to byłam wyjątkowo beznadziejny przypadek. Będzie dobrze, to przejdzie.

U mnie akurat imbir zaostrzał jeszcze bardziej mdłości. Jedyne co mi pomagało to coca cola limonkowa. Starałam się pic w ostateczności i wystarczył mały łyk i czułam ulgę na dłuższy czas. Ale pomagała tylko konkretnie limonkowa 😊

Ja byłam w stanie zjeść tylko owoce z kefirem. Na śniadanie jadłam sałatkę owocowa, później koktajl owocowy, a na kolacje kefir z owocami. 🤣

Są teraz takie tabletki Xonvea chyba:) ja nie stosowałam wiec nie wiem czy są skuteczne. Jak byłam w ciąży z córka to jeszcze nie były u nas dostępne i powiem ze wtedy jedyne co mi pozostało to przeczekać te kilka tygodni… ale teraz bym je wypróbowała:)

Są teraz takie tabletki Xonvea chyba:) ja nie stosowałam wiec nie wiem czy są skuteczne. Jak byłam w ciąży z córka to jeszcze nie były u nas dostępne i powiem ze wtedy jedyne co mi pozostało to przeczekać te kilka tygodni… ale teraz bym je wypróbowała:)
xonvea brałam od 9 tc do 23tc , ogólnie ciężko odstawić, ale dzięki nim przetrwałam..

reklama
Do góry