reklama
magdalena.
Fanka BB :)
A coz w tym dziwnego, ze czekolade bys jadla.
Nie ma czegos takiego jak dieta matki karmiacej
Wiele kobiet, ktore karmily i jadly pozywnie i wszystko (w tym ja), powie ze dzieciom nic nie bylo.
Bole brzuszka dziecka nie sa spowodowane mlekiem mamy, tylko niedojrzaloscia ukladu trawiennego.
Dziecko ma prawo sie i okupczyc na zielono i plakac z powodu jakis bolesci, bo przystosowuje sie do nowego zycia( o ile nie ma oznak chorobowych, ale o takich rzevzach pewnie bedziemy jeszcze tu pisac).
Ze swieca szukac poloznych, ktore to powiedza. Najczesciej kaza niemal nic nie jesc, a kobieta potrzebuje teraz takiego kopa mikroelementow, zeby miala sile karmic dziecko i zeby na jej zdrowiu sie to nie odbilo
Ja wiem i jadłam wszystko do początku, zaraz po porodzie zjadłam Bounty [emoji23]
A najlepsze jak młoda dostała po 3 tyg trądziku a byłyśmy akurat na wizycie u lekarza (spokojnie, już do niego nie chodzę bo mi malucha przeziębiła [emoji49]) i stwierdziła bez pytania czy jem czy nie, ze to uczulenie na czekoladę. Następnego dnia na SORze Pani mnie uprzejmie poinformowała ze to trądzik
Jaasna
Kolejny mit! ObalamJa wlasnie malo rzeczy jadlam, bo straszyli mnie kolkami u dziecka, przez co moj pokarm nie byl wartosciowy,a dziecko nie przybieralo na wadze. Moj syn mial raz w zyciu kolke
Nawet jakbys pila tylko wode i jadla kilka rzeczy na krzyz, to w pokarmie mamy jest WSZYSTKO, co dziecko potrzebuje, bo organizm czerpalby z twoich zapasow. Tylko ty, jak Papillonek, bys chudla i byla coraz slabsza.
Pokarm matki zawsze jest wartosciowy, bo przystosowany do karmienia naszego gatunku ludzkiego, ani za chudy ani za gruby, jest w sam raz. Pamietajcie!
To lekarz mi tak powiedział i fakt chudlam w w ciągu dwoch miesięcy z 95 kg mialam 68kg. To jaka przyczyna mogla byc ze maly nie przybieral mleka bylo duzo pil co dwie godziny 24 na dobeKolejny mit! Obalam
Nawet jakbys pila tylko wode i jadla kilka rzeczy na krzyz, to w pokarmie mamy jest WSZYSTKO, co dziecko potrzebuje, bo organizm czerpalby z twoich zapasow. Tylko ty, jak Papillonek, bys chudla i byla coraz slabsza.
Pokarm matki zawsze jest wartosciowy, bo przystosowany do karmienia naszego gatunku ludzkiego, ani za chudy ani za gruby, jest w sam raz. Pamietajcie!
Dzieci maja trądzik ,moj tak samo był wysypany strasznie wygladal ,az szkoda mi go byloJa wiem i jadłam wszystko do początku, zaraz po porodzie zjadłam Bounty [emoji23]
A najlepsze jak młoda dostała po 3 tyg trądziku a byłyśmy akurat na wizycie u lekarza (spokojnie, już do niego nie chodzę bo mi malucha przeziębiła [emoji49]) i stwierdziła bez pytania czy jem czy nie, ze to uczulenie na czekoladę. Następnego dnia na SORze Pani mnie uprzejmie poinformowała ze to trądzik
Bardzo sliczne [emoji5]Ja dziś się zmobilizowałam i uszyłam niuni kołderkę i poduszkę, bo jedziemy do teściowej dziś i młoda będzie miała debiut w łóżku transportowym bo tak to ze mną spała. Tak podczas szycia tego stwierdziłam z moim ze chcemy mieć druga córkę bo są takie słodkie [emoji23]Zobacz załącznik 889241
To świętujemy w tym samym dniuJa mam urodziny 13 marca więc kto wie, ale byłoby śmiesznie urodzić w swoje urodziny.
To u mnie się jakoś tak dziwnie składało że jak trzymałam dietę to młodej nic nie bylo a jak jadłam normalnie to ryczała. I jak jadłam czekoladę to ja wysypywalo a jak przestawalam to buźka gładka (4 razy robiłam eksperyment i 4 razy to samo). Do tej pory tak ma-jak je czekoladę to ja występuje na buzi, jak nie je to ma gładka.
Jaasna
Alez Kochana przyczyn moglo byc wiele, ale na pewno z twoim pokarmem bylo wszystko ok.To lekarz mi tak powiedział i fakt chudlam w w ciągu dwoch miesięcy z 95 kg mialam 68kg. To jaka przyczyna mogla byc ze maly nie przybieral mleka bylo duzo pil co dwie godziny 24 na dobe
Po 1: czy maly dobrze chwytal sutek z brodawka (ocenia doradca laktacyjny)
Po 2: czy nie mial za krotkiego wedzidelka (ocenia pediatra lub neonatolog)
Po 3: czy ssal efektywnie - po pokarmie wstepnym, musi byc glosne przelykanie pokarmu wlasciwego przez co najmniej 5 minut
Po 4: karmic na zadanie - raz jest to przerwa 2-3 godzinna, a czasem caly dzien dziecko potrzebuje cyca co godzine
Po 5: w jakiej kondycji bylo dziecko, czy mialo zoltaczke i bylo naswietlane, czy w dalszych tygodniach skoro nie przybieral byl badamy raz w tygodniu poziom bilirubiny; w ostatecznosci usg brzuszka
Po 6: w ktorym momencie przestal przybierac w ogole, lub mniej niz 120gram tygodniowo?
Jesli w dalszych tygodniach, to moze mial skok rozwojowy i zuzywal energie na nowe umiejetnosci. Wtedy dziecko nawet miesiac moze stac z waga, a gdy nie ma oznak chorobowych, nic sie nie dzieje, dziecko jest wesole i spokojne, to nie trzeba wprowadzac butelek, tylko poczekac
Jak widzisz, jest wiele mozliwosci, dlaczego dziecko w pewnym okresie malo przybiera i zapewniam, ze z pokarmem mamy nie ma to nic wspolnego
reklama
majka23x
Gratulacje pozytywnych wiesci wizytowych! [emoji123][emoji255]
monia_55 nienawidze takich dni.. trzeba po prostu przetrwac
Papilonek usmialam sie [emoji23][emoji23][emoji23]
Jasna ja nie chcialam za nic w swiecie rodzic w listopadzie i styczniu. Corke mam z grudnia. Piekny miesiac do rodzenia dla mnie. Bardzo chcialam sie wstrzelic w grudzien 2018, niestety sie nie udalo
magdalena slicznie Ci wyszlo
Co do karmienia, corke karmilam tylko 3,5 miesiaca niestety. Pierwszy miesiac jechalam na laktatorze, bo nie mogla zlapac, potem nakladki, a na koniec juz ladnie pila. Niestety wyszla u nas alergia na bmk, mimo diety eliminacyjnej poprawa byla krotkotrwala, po przejsciu na nutramigen od razu inne dziecko. No, ale i tak uwazam, ze ta walka o kp to moj maly sukces
Szalone jestescie dziewczyny co jecie chleb opiekany w jajku na slodko. Ja zawsze z ketchupem
U mnie mdlosciowo caly czas...
Milej soboty wszystkim [emoji7]
monia_55 nienawidze takich dni.. trzeba po prostu przetrwac
Papilonek usmialam sie [emoji23][emoji23][emoji23]
Jasna ja nie chcialam za nic w swiecie rodzic w listopadzie i styczniu. Corke mam z grudnia. Piekny miesiac do rodzenia dla mnie. Bardzo chcialam sie wstrzelic w grudzien 2018, niestety sie nie udalo
magdalena slicznie Ci wyszlo
Co do karmienia, corke karmilam tylko 3,5 miesiaca niestety. Pierwszy miesiac jechalam na laktatorze, bo nie mogla zlapac, potem nakladki, a na koniec juz ladnie pila. Niestety wyszla u nas alergia na bmk, mimo diety eliminacyjnej poprawa byla krotkotrwala, po przejsciu na nutramigen od razu inne dziecko. No, ale i tak uwazam, ze ta walka o kp to moj maly sukces
Szalone jestescie dziewczyny co jecie chleb opiekany w jajku na slodko. Ja zawsze z ketchupem
U mnie mdlosciowo caly czas...
Milej soboty wszystkim [emoji7]
Podziel się: