reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Madzik bo na ogol faceci nie pamietaja.Zapztaj sie swojego w co bylas ubrana wczoraj i on Ci w zyciu nie powie,albo co bylo na obiad:-D:-D:-D.
Wiem to po moim m zawsze sie z niego smieje.A ja mu nawet nie mowilam co jak sie nazywa sam mnie sie pytal,ale jakis nie mialam okazji go sprawdzic czy pamieta ale przy pierwszej lepszej okazji sprawdze go hehe

reklama
Laila moj maluszek tez dzis strasznie buszuje,w niektorych momentach az mnie boli,czuje jak sie skora na brzuchu rozsciaga.
I wpycha mi cos pod zebra chcial bym zeby to byly nozki:-)

Witajcie Kochane,
Zanim zacznę nadrabiać wiadomości (nie bylo mnie 2 dni) chcę się podzielić szczęśliwą (w końcu!) nowiną!!! Byłam wczoraj u ginekologa i moje łożysko w końcu poszło w górę! Mogę zacząć chodzić i w ogóle być aktywna, jestem taka szczęśliwa! :-D:-D:-D Teraz muszę nabierać szybko kondycję, bo już nie mam wskazań do cesarki:szok: Będzie trudno po 20 tygodniach polegiwania! Z dzieckiem ok, malutki waży 1,5kg.
Pozdrawiam Was wszystkie!

Irma a że tak zapytam, co oznacza prawidłowe przystawienie do piersi? Kurcze mnie to przeraża bo ja nie wiem o co w tym chodzi..
Kiedyś zawsze myślałam sobie że się przystawia do cyca, a dzidzia ciągnie i po sprawie, ale odkad zaszłam w ciąże to się naczytałam że to nie taka prosta sprawa.:eek:
Jakoś z boku trzeba czy jak?

Madzik brodawkę trzeba spłaszczyć i tak 2/3 brodawki wepchać w buzię maleństwa. Dzidziuś sam z siebie złapie tylko końcówkę brodawki, boli wtedy jak djabli, a maluch się męczy przy ssaniu . Tu masz linki bo ja nie umiem tak dokładnie opisać, ale nie daj sobie wmówić że boli i ma boleć bo brodawki muszą się zahartować, to bzdura. I fajna jest taka poduszka do karmienia piersią w kształcie księżyca.
https://www.babyboom.pl/ciaza/karmienie_piersia/jak_przystawic_dziecko_do_piersi.html

Prawidłowe przystawienie dziecka do piersi - zapytajpolozna.pl

Witajcie Kochane,
Zanim zacznę nadrabiać wiadomości (nie bylo mnie 2 dni) chcę się podzielić szczęśliwą (w końcu!) nowiną!!! Byłam wczoraj u ginekologa i moje łożysko w końcu poszło w górę! Mogę zacząć chodzić i w ogóle być aktywna, jestem taka szczęśliwa! :-D:-D:-D Teraz muszę nabierać szybko kondycję, bo już nie mam wskazań do cesarki:szok: Będzie trudno po 20 tygodniach polegiwania! Z dzieckiem ok, malutki waży 1,5kg.
Pozdrawiam Was wszystkie!

Vinniki super wiadomosci+oby tak dalej:-)

Viki wspaniałe wieści gratuluję super że wszystko jest dobrze .
Kara ja niestety ci nie pomogę bo się na tym nie znam
A co do karmienia to nie można się zrażać na początku zanim załapicie o co chodzi to troszkę czasu może minąć, ja płakałam do mężą w słuchawkę że syn mnie nie kocha bo nie umiem go nakarmić ale połozna mi pomogła i pokazała co i jak .

Maniulka, Vinniki - super, że z Waszymi maleństwami wszystko OK.

Co do karmienia, to też czytam to i owo i też zastanawiam się, jak to będzie. Moja siostra jak była w szpitalu to nie miała pokarmu, jej synek płakał no i poprosiła położną o butelkę z mlekiem - mały szybko się przyzwyczaił. W 5 dobie pojawiło się trochę pokarmu - ale mały w ogóle nie chciał ssać piersi, bo tak już przywykł do butelki. Więc zdecydowała nie karmić piersią i pokarm zanikł.

Osobiście myślę, że może jednak za szybko się poddała. Ale napiszcie, co należy robić gdy jest się w szpitalu, pokarmu nie ma, dziecko nie chce ssać??? Przystawiać aż do skutku??

reklama
Znowu chodzę jakaś taka "śnięta". Koleżanka na poprawę humorku przysłała mi takie coś:
GRZECZNE dziewczynki noszą białe bawełniane majtki.
NIEGRZECZNE dziewczynki nie noszą żadnych.

GRZECZNE dziewczynki woskują podłogi.
NIEGRZECZNE dziewczynki woskują sznureczki przy bikini.

GRZECZNE dziewczynki rozpinają kilka guziczków gdy jest gorąco.
NIEGRZECZNE dziewczynki rozpinają kilka guziczków żeby zrobiło się gorąco.

GRZECZNE dziewczynki rumienią się podczas scen łózkowych w filmach.
NIEGRZECZNE dziewczynki wiedzą że mogłyby zrobić to o wiele lepiej.

GRZECZNE dziewczynki wierzą, że nie są w pełni ubrane bez naszyjnika z pereł.
NIEGRZECZNE dziewczynki wierzą że są w pełni ubierane TYLKO w naszyjniku z pereł.

GRZECZNE dziewczynki wolą misjonarską pozycję.
NIEGRZECZNE dziewczynki robią to, fantazyjnie odgrywając "dziewicę".

GRZECZNE dziewczynki w podróż pakują szczoteczkę do zębów .
NIEGRZECZNE dziewczynki pakują gumę.

GRZECZNE dziewczynki posiadają tylko jedną kartę kredytową i rzadko jej używają.
NIEGRZECZNE dziewczynki posiadają tylko jeden biustonosz i rzadko go używają.

GRZECZNE dziewczynki zakładają wysokie obcasy do pracy.
NIEGRZECZNE dziewczynki zakładają wysokie obcasy do łóżka.

GRZECZNE dziewczynki myślą, że biuro jest niewłaściwym miejscem na romans.
NIEGRZECZNE dziewczynki myślą, że NIE MA miejsca, które byłoby niewłasciwym miejscem na romans.

GRZECZNE dziewczynki zdobywają akcje.
NIEGRZECZNE dziewczynki zdobywają maklerów giełdowych.

GRZECZNE dziewczynki zawsze mówią NIE.
NIEGRZECZNE dziewczynki zawsze mówią KIEDY.

GRZECZNE dziewczynki nigdy nie robią "tego" na pierwszej randce.
NIEGRZECZNE dziewczynki czekają z tym, aż zobaczą jakim samochodem jeździ

Muszę przyznać, że trochę humorek mi poprawiła...

Do góry