reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witam
U nas nieco lepiej
Kalisa - nam zawsze z katarkiem kazali wychodzic, a najlepsza pogoda to chłodek podobno bo obkurcza sluzówkę. Co do kąpieli, to u nas też pomaga na katar. Nigdy z basenu nie rezygnujemy jak jest tylko katar, bo po tym zawsze ma ładnie oczyszczony nosek, nawilżony
Marela - znam ten ból wstawania. U nas często sie Wiki budzi albo o 1 w nocy i nie śpi do 4, albo o 4 wstaje i usypia o 6 (jak ja musze akurat szykowac sie do pracy
Polusia - Twój nick myli mi sie ciągle z Polką, i jak czytam wasze wpisy to nie nadążam o co chodzi. Szczególnie jak napisałas o tym lotnisku, to kilka razy czytałam, aż zrozumiałam że osoby pomyliłam :zawstydzona/y:
Też zazdroszczę dziewczyną wolnej chwilki dla siebie, ale...
Mnie sie szykuje wyjazd 2 dniowy z parcy na szkolenie i chciała bym pojechac. Tylko jak pomyślę że mąż musi zostać sam z dwójką, i do tego Wiki cycająca, to się boję jak sobie da radę. Jak Wiki przeżyje 2 dniowe rozstanie z cycusiem
Mąż namawia żebym jechała, a ja nie wiem co robić
Wyjazd do Krakowa, niby blisko, ale obawy sa

reklama
frotka szybkiego powrotu do zdrowia !
mrozik no wyjdziemy dzisiaj na chwilke po południu, ja to troche cykor jestem i bałam sie zeby mu gdzies nie zawiało i jakos sie to nie pogorszyło
a Ty jedź to tylko 2 dni, tym bardziej że chcesz:) odciagnij troche mleczka i zostaw a mąż Wiki da przez butelke:)

mrozik jedź, zwłaszcza jak mąż namawia:tak:
kalisa ja też po nocy mam wrażenie, że Frankowi minął katar, a potem w ciągu dnia okazuje się, że jednak nie:dry:
frocia zdrówcia!
polusia pracusiu!
Dziewczyny a może nasze malce wchodzą powoli w bunt dwulatka he he;-)

Witajcie! Właśnie w ddtvn o bólu głowy u dzieci...U nas nocka ok, planów większych brak!
Miłego dnia Wam życzę:-)

Myszowata - i co mówią o tym bólu głowy u dzieci?

U nas z butla to nie tak łatwo. Ona według mnie nie jest uzależniona od mojego mleka, tylko od mojego cyca ;)

mrozik nie mogłam wysłuchać bo Młody zaczął się układać na sofie dając znać mamie, że czas go położyć spać, więc poszliśmy...W każym tak kątem ucha usłyszałam, że długotrwały płacz,którego powód ciężko określić to może właśnie mieć tu podłoże, kiepskie spanie w nocy też...Pewnie jutro będzie ten materiał na stronie ddtvn

mrozik hihihi - SZ Polki nie jest taka kochana jak moja :)

kalisa wyjdźcie na spacerek - dziś tak pięknie - życzę aby katar szybko sobie od Was poszedł :)

a ja już biszkopt w piekarniku, pranie się pierze, mielone zrobione tylko usmażyć, pościel zmieniona - kurcze dziś mam motorek w d.... :)
dziewuszki macie jakieś fajne przepisy na faszerowane jaja - podeślijcie coś :)

mrozik jedź - odpoczniesz troszkę a Wiki przeżyje bez cyca a tata da sobie radę nawet lepiej pewnie niż myślisz :)

Witajcie :-)
Dziewczynki nie nadrobie. Przelaciałam pobieżnie, ale oczywiście już zapomniałam co komu :zawstydzona/y:
mazia tak Asia urodziła w sobote o 4 rano.

Zaraz napisze do Asi. Ciekawe czy już są w domku.
U nas wszystko dobrze. Mały spaceruje już za jedną rączkę i jest w tym bardzo szybki :-)

Miłego Dnia!

reklama
polusia - na jajka to nie mam nic specjalnego - u mnie się dusi pieczarki i miesza z żóltkiem wydłubanym z ugotowanych jajek (przekrojonych na pół) i z odrobiną majonezu + przyprawy
Ale mam jeden przepis na coś "odwrotnego.
Gotuje sie jajka i sciera na tarce na grubych oczkach. Na patelni poddusza sie cebulkę i korzonki pieczarek starte na tarce. Jak to wystygnie troszkę to miesza sie z jajkami, dodaje odrobinę majonezu do połączenia masy. Farszem faszeruje sie piecarki. Ja wybieram jak największe i obieram ze "skórek". To wszystko panieruje sie jak kotleta - jajko, bułka, jako, bułka - smaży na patelni (jak mielone). Nie potrzeba długo smażyć - jak panierka wygląda ok, to gotowe.
Podobno bardzo dobre - ja niestety nie próbowałam, bo karmiłam i nie jadłam grzybków wtedy

Do góry