reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Madzia wszystkiego naj naj :tak: Madziu jaka staruszka, piękny wiek ja w tym roku 30 kończe ;-)

ajentka83 zdrówka życze, oby choróbsko szybko odpuściło

mloda_mamusia1 współczuje przeżyć, nieciekawy okres :-(

e_kord szybkiego powrotu do zdrówka życze

moniskabe Ola też z nami śpi :zawstydzona/y: ale powoli chyba czas ją wyprowadzić do siebie bo w nocy wstaje, śpi w poprzek, kopie mnie po twarzy i dłubie mi w oczach :tak: choć w sumie to lubie jak tak się przytuli i smyra mnie po ramieniu

U nas dzisiaj masakra Ola jest naprawde nieznośna i ciągle krzyczy na wszystkich a apetytu dalej brak :-( jak coś się nie ruszy do przyszłago tyg to chyba przejde z nią do pediatry niech ją obluka dokładnie i może coś zaradzi, chociaż Ola w sumie nie chce jesć swoich zupek i kaszek, bo jak jej dałam naszego rosołu z manną to wcinała aż miło bo było słone i takie inne, a z solą niestety musimy uważać ze względu na jej nereczki dlatego jej zupek nie dosalam.
Moje dziecię wkońcu zaczeło samo wstawać, staje w łóżeczku i przy meblach :tak: i co dziwne chociaż prowadzana jest za rączki od 10 miecha to kilka dni temu zaczeła raczkować :tak: a myślałam że ten etap u nas będzie pominięty.
Dziewczyny mam pytanie czy wasze dzieci jak się złoszczą to też uderzają główką w co popadnie, bo moja mała potrafi stuknąć się o podłogę albo łóżeczko zależy gdzie jest a jak akurat stoi to tupta nóżkami i gryzie co popadnie?
Jeszcze jedno pytanko Ola jak płacze to cieknie jej z noska, nie wiem czy to normalne czy ma katarek? Bo tak to jej nie leci nic tylko jak płacze to z noska leje się ehhhh
Miłych snów życze :tak:

Moni mnie się wydaje że to normalne, my jak płaczemy to też leci nam z nosa. Dziewczyny a ja mam pytanie. W sumie to zwróciła mi na to uwagę mama, że pawelek jak chodzi to przekrzywia główkę delikatnie na lewo, tak ja przechyla. I nie wiem czy to poprostu tak mu wygodnie, czy sobie coś naciągnął. W sumie to dzisiaj już mija 4 lub 5 dzień odkąd moja mama to zauważyła. Tylko ja nie mogę sobie przypomnieć czy wcześniej też tak przechylał czy nie. No i się martwię.

monia mój co prawda sam jeszcze nie chodzi, ale nie zauważyłam żeby przechylał głowę. Najlepiej po obserwuj jeszcze Pawełka i zobacz w jakich sytuacjach i czy zawsze przechyla główkę, bo może tylko czasem. I przy okazji wizyty u pediatry zwróć na to uwage i zapytaj czy jest to jakiś niepokojący objaw.
moni Filip jak płacze to z noska mu nie leci, ale np jak ja płacze to i owszem, wiec to raczej nic niepokojącego :)

Moje dziecko ucina sobie juz drzemkę, wykorzystałam ten fakt do umycia sie i teraz mysle nad obiadem ...

Dzień dobry Kochane!!!

moniska obserwuj może to chwilowe!!! Oby :)

moni te łzy i katarek to chyba w większości się łączy :) przynajmniej u mnie i moich dzieci

Moje dziecko zjadło płatki i wygląda przez okno :)
A ja kawka i zmywanie :) :) potem obiad i spacer bo pogoda coraz ładniejsza.

Witam
Moni - Wiki tez czesto z noska przy płaczuy leci, Filip tez tak ma.
Kalisa - Filip (mój ;) ) jak miał 5 miesięcy to miał +2,5 i + 2 na drugim. Napisali wtedy - wada fizjologiczna. My chodzimy co roku na kontrolę, bo w rodzinie męża były poważne wady wzroku - i to od 3 roku życia już mieli, więc wolimy kontrolowac
e -kord - gratuluje :)
Dzisiaj idę na Targi Dom i Ogród. A w niedzielę z mężem sie wybiorę coś pooglądać - bo dzisiaj to służbowo.

reklama
Witajcie.
U mnie zas to samo.... Sebek charczy jak wtedy przy zapaleniu pluc :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)crazy::baffled::baffled::baffled: ide z nim na 13 do lekarza, na szczescie ma humor jak zawsze, mam nadzieje ze mu sie nie pogorszy,chociaz antybiotyk chyba i tak bedzie. Kolejny miesiac z kolei. Mam serdecznie dosc:angry::baffled::-(No nic jakos musze to wytrzymac wszystko.

Wiadomosc od Yry na TS

Do góry