reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Mcgosia super że szmery zanikają :tak: napewno niedługo wogóle ich nie będzie :tak:

n&h wszystkiego najlepszego dla Antosia :tak:

heronek no prosze czyli z Redanka kawał chłopa :tak: kurcze a moja Oli 7200 i 74 cm taki chudzielec widelec :tak: chociaż na ierwszy rzut oka nie widać bo ma pyzatą buźke po mamusi :tak: ale wzrost po tatusiu

Ola dziś troszke lepiej je aż mi na serduszku lepiej jak z chęcią dzidzia zjada - może nie są to duże ilości ale chociaż sama je :tak:

reklama
Mcgosia super że szmery zanikają :tak: napewno niedługo wogóle ich nie będzie :tak:

n&h wszystkiego najlepszego dla Antosia :tak:

heronek no prosze czyli z Redanka kawał chłopa :tak: kurcze a moja Oli 7200 i 74 cm taki chudzielec widelec :tak: chociaż na pierwszy rzut oka nie widać bo ma pyzatą buźke po mamusi :tak: ale wzrost po tatusiu

Ola dziś troszke lepiej je aż mi na serduszku lepiej jak z chęcią dzidzia zjada - może nie są to duże ilości ale chociaż sama je :tak:

Madzia bardzo współczuje ci tego oczekiwania, mam nadzieje że Bartuś będzie jak najszybciej operowany i będzie to wszystko za Wami:tak:
Pamiętam jak Ola miala 4 tyg i po diagnostyce powiedziedziano nam że powinna być jak najszybciej operowana bo biorąc pod uwage jej wade było bardzo duże zagrożenie urosepsą. Problem w tym że terminy zabiegów są nieubłagalne, kazano nam czekać nawet pół roku, siedzieć na tykającej bąbie gdzie każde zakażenie może zakończyć się posocznicą :-( na samą myśl wyć mi się chce, zaczeliśmy więc szukać innych możliwości. Jak Ola miała 6 tyg trafiliśmy do Krakowa tam spotkaliśmy wspaniałego czlowieka, chirurga - urologa który zupełnie bezintereownie załatwił nam badania na które czekać kazano nam po 4 miesiące. My zrobiliśmy je w Krakowie w ciągu 3 tygodni. W szpitalu w którym pracował dr Marek terminy operacji były rozpisane do końca września ale nas doktor wcisnął pod koniec czerwca, w dzień w którym nie odbywały się operacje dzieci tylko dorosłych, w dzień w którym on nie pracował. Zorganizował cały zespół, załatwił sale, przyjechał w dzień w którym niepracował i uwieżcie mi zrobił to całkowicie bezinteresownie. Dusza człowiek na którego mimo że od operacji upłyneły 3 miesiące możemy zawsze zadzwonić, natychmiast odbiera, odpowiada na emeile. Ale się rozpisałam ale o takich ludziach warto pisać bo wiem jak to jest kiedy nasze dzieci wymagają natychmiastowej pomocy a nam każą czekać bo terminy itd normalnie serce pęka że mali pacyjęci muszą tak cierpieć :-(.
To okropne że każą Wam czekać bo przecież operacja pomoże Bartusiowi w oddychaniu, niebędzie się tak męczył a i dla Was napewno będzie to duża ulga że jesteście już po. Życze Wam z całego serca aby jak najszybciej wyznaczono Wam nowy termin :tak: napewno będzie dobrze, trzymam kciuki

Dziekuje Kochana,mam nadzieje ze wkrótce zadzwonią,bo płakac sie chce jak Bartus lubi byc na brzuszku i chce próbowac raczkowac,ale po chwili bardzo sie meczy czym starszy to gorzej.

Ale tu cichutko....u mnie w domu tez:) Dzieciatko spi smacznie a mama odpoczywa. Zaraz obejrze jakis serial:p
Madzia bidulko ale sie omartwisz:( Zycze zeby jak najszybciej bylo po i zebyscie szybko o tym zapomnieli!!

Witam,

Marcel śpi od 19:20 więc mama ma czas dla siebie. Dziś trochę pojeździliśmy po dworze bo pogoda dopisała. Trzeba korzystać bo zapowiadają zimę 1000lecia:szok: czy jakoś tak.

heronek "tylko chodził po pokoiku w tą i z powrotem" Nie Tylko ale Aż. On ma 7 m-cy i chodzi. Jestem pod ogromnym wrażeniem i gratuluję oczywiście.:tak:

xizulkaxx Zrób test ciążowy ponownie, jakiś taki dobrej jakości.

witajcie

juz jestem po egzaminie, troche ciezko bylo dopiero za tydzien wyniki, niestety obawiam sie ze moge go nie zdac :( bo on sie sklada z trzech czesci i kazda czesc trzeba zaliczyc na 60%, a jedna czesc rachunkowosc ubezpieczeniowa troche nie bardzo mi poszla no i zobaczymy czy wyskrabam punktow na te 60 %, no nic najwyzej powtorka na początku grudnia bedzie, gorzej ze 300zł w plecy bede bo tylko jeden termin firma mi zwraca

mysle ze moze od jutra bede miala troszke wiecej czasu, teraz robie sobie tydzien przerwy, a potem znowu zaczne sie uczyc albo na ten egzamin co byl dzis jak go nie zdam, albo na kolejny

moj brzdąc coraz lepiej siedzi, troszke sie gibie i zdarza sie ze po kilku minutach leci, ale juz sie wprawia w tym siedzeniu, no i co raz lepiej zasuwa na czworakach :)

a ja mam pytanie odnosnie gaworzenia, bo tak co niektore sie chwalą ze dziecko mowi sylabami jakies dada baba mama, a ja mam wrazenie ze moj poki co tylko samogloskami wykrzykuje, no chyba ze glucha jestem i nie potrafie wylapac sylab :) jak to z waszymi maluchami???

n&h wszystkiego naj dla synka ;)
katrinka
- moj tez malo mowi nieraz mu sie uda baba , albo mama ale rzadko. Raczej piszczeć woli.
Jeju a ja jeszcze do pracy nie wrocilam a juz nie mam czasu na bb , a moze bede miala go wtedy wiecej ;) , babcia jak narazie spisuje sie na medal, jak wracam maly zadowolony, babcia usypia w wozeczku bo nie za bardzo ma sile nosic . Ale łądnie jej usypia- bez placzu- nawet lepiej niz mi ;(
A ja załatwialam sobie juz badania okresowe, kupilismy dzis panele do domku - aby ulozyc i mozna pomalu przeprowadzac sie.
A jutro przyjezdza moje siostra z chłopakiem z Niemiec -znowu pełny dom ludzi. Ale niech wraca- bo malego widziala tylko raz jak mial 2 tyg.
dobra ja zmykam spac - wybaczcie ta rzadką obecnosc ale Alan ostatnio robi mi pobudki w nocy co 1-2 h i w dzien ledwo zyje i jak mam tylko chwilke to probuje odpoczac . Nie wiem co mu jest bo budzl sie juz 1 raz w nocy nieraz 2 razy a nawet i wcale , a zeby to nie sa ;( mama nadzieje ze mu to szybko mine bo juz ledwo co na oczy widze.

reklama
Witam,

Marcel śpi od 19:20 więc mama ma czas dla siebie. Dziś trochę pojeździliśmy po dworze bo pogoda dopisała. Trzeba korzystać bo zapowiadają zimę 1000lecia:szok: czy jakoś tak.

heronek "tylko chodził po pokoiku w tą i z powrotem" Nie Tylko ale Aż. On ma 7 m-cy i chodzi. Jestem pod ogromnym wrażeniem i gratuluję oczywiście.:tak:

xizulkaxx Zrób test ciążowy ponownie, jakiś taki dobrej jakości.

Sama nie wiem.. Chyba faktycznie się wkręcam.. Może to jakaś infekcja, bo ten brzuch boli, wydzielina jest gęsta, biało-żółta i strasznie jej dużo.. Wydaje mi się że ma słodkawy zapach.. Heh. Nic już nie wiem :(

Do góry