reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

ech, biedna Pola :(
będzie dobrze :) w sumie też pomyślałam o 3dniówce... a może to ząbki? czasem temp. może się pojawić.

reklama
dziewczyny dziś Alunia podczas kąpieli zaczęła mi strasznie płakać...... :-( nie wiem co jej sie stało. Leżała śmiała się i nagle w płacz.
Słuchajcie byłam dziś w kościele w sprawie spotkań przedmałżeńskich (21 sierpnia mamy ślub i wesele) mówię babce że R nie może przyjśc bo pracuje całe tygodnie i jest w domu tylko w weekendy, mamy dziecko 5 miesięczne a ona mi tłumaczy dni płodne i cykl miesiączkowy. To jakaś żenada. Kościół już od jakiegoś czasu mnie odraża....... nawet qrw... nie mam się komu wygadać, ajjj.... Jak u Was wyglądały te "spotkania"??

misia2010 śliczna sukieneczka, lubię takie skromne rzeczy. Naprwawdę jest urocza.
patinka i mazia wszystkiego naj naj najlepszego spełnienia marzeń, duzo radości z pociech

dziewczyny dziś Alunia podczas kąpieli zaczęła mi strasznie płakać...... :-( nie wiem co jej sie stało. Leżała śmiała się i nagle w płacz.
Słuchajcie byłam dziś w kościele w sprawie spotkań przedmałżeńskich (21 sierpnia mamy ślub i wesele) mówię babce że R nie może przyjśc bo pracuje całe tygodnie i jest w domu tylko w weekendy, mamy dziecko 5 miesięczne a ona mi tłumaczy dni płodne i cykl miesiączkowy. To jakaś żenada. Kościół już od jakiegoś czasu mnie odraża....... nawet qrw... nie mam się komu wygadać, ajjj.... Jak u Was wyglądały te "spotkania"??
Dokładnie tak jak u nas w poradni przedmałżeńskiej uczyli jak prowadzic kalendarzyk małżeński, obliczaać dni płodne i jak zaplanować płeć dziecka..ale to w poradni a na kursie w kosćiele - 10 spotkań było o wszytkim i o niczym:/

Dokładnie tak jak u nas w poradni przedmałżeńskiej uczyli jak prowadzic kalendarzyk małżeński, obliczaać dni płodne i jak zaplanować płeć dziecka..ale to w poradni a na kursie w kosćiele - 10 spotkań było o wszytkim i o niczym:/

U nas to są trzy spotkania w kościele z jakąś kobietą, żenada
Chcą żeby brać śluby a na każdym kroku problemy się pojawiają, tak jak by mieli nas czego uczyć. Mówię Ci dronka że czułam się tam jak 15-latka która ma niechciane dziecko............

Ostatnia edycja:
p.s kosmetyczka karmila piersią 2 dzieci po 8mies...i oboje maja alergie, astmy są na sterydach. Ja tam nie wierze w tą całą magie karmienia piersią.
Karmienie piersią zmniejsza ryzyko alergii, ale jej nie wyklucza. Geny też robią swoje ;-)

Adaś po szczepieniu, płakał tylko chwilkę. Pani dr kazała czekać z rozszerzaniem diety do ukończenia 6 miesuąca, czyli tak jak planowałam :tak:

Dorodny chłopak :)

Dziewczyny czytałam, że niektóre z Was dostawały paczuszki z próbkami z hippa czy z bobovity... gdzie się rejestrowałyście żeby je dostać?
Ja po urodzeniu poprzednich maluchów nigdzie nie musiałam się logować i dostawałam paczuszki regularnie oraz miesięcznik Twój Maluszek...
ja wypelnialam w szpitalu.
Dołączam sie do grona odprawiajacych chrzciny 22 sierpnia i moja sukienka jest chyba za strojna przy waszych;-) ale jeszcze dumam czy ja zamówic:sorry:
WB005 Sukienka do chrztu z lnu - ubrankadochrztu.com

jakis dzien mam do kitu....mala marudzi a mnie na wymioty mnie zbiera:eek:
sliczna :-) ja jednak wole te bardziej strojne.
to ta błonnica, tęże, krztusiec i polio. ja już nie wiem, martwię się ja cholera żeby się tylko nic nie przyplątało i boję się nocy czy będzie spała czy będę z nią znowu chodziła po całym domu.

moj Pawelek po ostatniej - trzeciej szczepionce 5w1 tez mial goraczke.

Dziewczyny przyszla chusta, juz uprana, wyprasowana i wyprobowana przez mojego meza. :-)
spodobalo sie :-)
narazie uczymy sie wiazac.
1zzngjq.jpg

ja wypelnialam w szpitalu.

sliczna :-) ja jednak wole te bardziej strojne.

moj Pawelek po ostatniej - trzeciej szczepionce 5w1 tez mial goraczke.

Dziewczyny przyszla chusta, juz uprana, wyprasowana i wyprobowana przez mojego meza. :-)
spodobalo sie :-)
narazie uczymy sie wiazac.
1zzngjq.jpg

super:)śliczniutko:)

Ostatnia edycja:
U nas to są trzy spotkania w kościele z jakąś kobietą, żenada
Chcą żeby brać śluby a na każdym kroku problemy się pojawiają, tak jak by mieli nas czego uczyć. Mówię Ci dronka że czułam się tam jak 15-latka która ma niechciane dziecko............

hahah takie nauki to były szkole na lekcji pt "Przystosowanie od życia w rodzinie" !!!!!!!!!!! Ale na kursie dla osób juz dzieciatych takie "nauki" mogliby darować-ale musza je odbębnić wszyscy nieststy:) są po to chyba żeby ustrzec sie nastepnej ciąży lub dobrze ja zaplanowac...ale moim zdaniem takie kursy "na siłe bo niedostanie sie ślubu" to głupotya no coz ...co zrobic....

reklama
hahah takie nauki to były szkole na lekcji pt "Przystosowanie od życia w rodzinie" !!!!!!!!!!! Ale na kursie dla osób juz dzieciatych takie "nauki" mogliby darować-ale musza je odbębnić wszyscy nieststy:) są po to chyba żeby ustrzec sie nastepnej ciąży lub dobrze ja zaplanowac...ale moim zdaniem takie kursy "na siłe bo niedostanie sie ślubu" to głupotya no coz ...co zrobic....

Dokładnie. Tylko tą kobietę zamurowało jak powiedziałam że to była ciąża zaplanowana.

Do góry