reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witam,
Mnie obudziła jakieś pół godziny temu listonosz :baffled: wpadłam w dziwny rytm kładę się spać ok 23 wstaję z mężem o 6 i jak on wychodzi do pracy idę dalej spać i do 12tej ;-) Mój synek już bardziej się rozciąga niż kopie, wczoraj rano chyba przytulił się brzuszkiem, bo normalnie brzuch mi podskakiwał w rytm bicia jego serduszka :-)

A tak z innej beczki, to puszczacie swoim maluchom jakąś muzykę ? Mój lubi bardzo Mozarta, ale puszczam mu też to czego ja słucham i tak przy Pearl Jam skacze i kopie, przy CocoRosie się buja, a przy Sigur Ros zasypia :-D Ale mój Franke to w pierwszym trymestrze był chyba na dwóch albo trzech koncertach :-D

reklama
cześć mamuśki :-D
ja ostatnio mam jakiś spadek kondycji
i bardzo mało sił :zawstydzona/y:
brzuch mi urósł i wyglądam jak w 9m-cu :szok:
no i strasznie niewygodnie za dnia i w nocy :zawstydzona/y:
jak mam troszkę czasu to Was poczytuję :-)

na katar polecam (jak Czarnuszka) inhalacje (do gorącej wody dodać nieco ziół lub jakiś olejek: 2-3 x dziennie) - są niezastąpione i pomagają się pozbyć wydzieliny, dzięki temu katar trwa krócej niż przysłowiowe 7 dni (ja od lat mam problemy z zatokami, więc wielokrotnie sprawdziłam na sobie)

xXxIzuLQaxXx gratuluję!!! i wszystkiego dobrego na nowej drodze życia, dużo szczęścia wspólnego :-)

ja wczoraj zrobiłam listę czego jeszcze nie mam i co muszę kupić, i ta część co tylko dla dziecka dałam mojemu Darkowi, aby się chłopak wdrążył i zaangażował :-D
powiedziałam, że ma to zdobyć i ma na to ok. 2 m-cy
nie jest tego wiele, ale nie chcę, aby wszystko było na mojej głowie, w końcu on jest tatuś ;-)

miłego dnia Wam życzę
i oczywiście zdrówka
no i aby wszytskie nasze dzieciaczki grzecznie czekały przynajmniej do 36 tc :-)

witajcie

u mnie dzisiaj od 11 do 14 mialo nie byc pradu, ale jakąs chwile temu juz prad wrócił, ja postanowilam skorzystac z okazji i rozmrozic lodowke, dobrze ze na dworze mroz to rzeczy z zamrazalnika moglam wylozyc na balkon teraz lodowka sie rozmraza zaraz bede musiala isc ja umyc i wszystko w niej poukladac
no i musze zaraz miesko nastawic co by mi sie obiadek na 14 zrobil :) dzisiaj kupilam udo z indyka wiec je troszke przyprawie i udusze

Witam,
Mnie obudziła jakieś pół godziny temu listonosz :baffled: wpadłam w dziwny rytm kładę się spać ok 23 wstaję z mężem o 6 i jak on wychodzi do pracy idę dalej spać i do 12tej ;-) Mój synek już bardziej się rozciąga niż kopie, wczoraj rano chyba przytulił się brzuszkiem, bo normalnie brzuch mi podskakiwał w rytm bicia jego serduszka :-)

A tak z innej beczki, to puszczacie swoim maluchom jakąś muzykę ? Mój lubi bardzo Mozarta, ale puszczam mu też to czego ja słucham i tak przy Pearl Jam skacze i kopie, przy CocoRosie się buja, a przy Sigur Ros zasypia :-D Ale mój Franke to w pierwszym trymestrze był chyba na dwóch albo trzech koncertach :-D

dzien dobry:tak: Mysza u mnie jest identycznie:-D własnie sie obudiałam:tak: ale wczesniej byłam na nogac:tak: zeby wyprawić Jarka do pracy, dziecko do przedszkola...ale potem tak miło sie wraca do łóżka;-)

No i moje bobo tez Sigur Ros uwielbia odnosze wrazenie, albo jest zainteresowane albo zasypia:tak:

wlasnie poszlam wziac ciuszki z suszarki, ktora stala u mojej mamy w salonie, ze wzgledu na to ze my nie mamy gdzie jej postawic.
no i sie wscieklam. Wchodze do pokoju, a tam ciuszki poukladane i poprasowane..

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
jak chciala pomoc to mogla sie chociaz zapytac, a nie robic to za mnie.. !!!!!

jej ja bym wiele dała za to żeby ktos to zrobił.....a moja mama daleko w innym landzie:-(

kurczeeee...moniSkaBe...dobrze masz z tą mamą....moja też na pewno by mi poprasowała, bo ja tego nie lubię...jednak mieszkamy 300km od siebie więc odpada.

ja na razie i tak nie bardzo jak mam prasować....już 3miesiace męcze mojego J zeby mi deske do prasowania kupił...bo ja przeciez jej ze sklepu dźwigać nie będe...i dziś mam chytry plan...idę z nim na komisję lekarską...(rok temu noge złamał na sankach...:dry:) a później go do carrefoura zaciągnę i kupimy tą deske ...no oczywiście o ile kasa wpłynie na konto :dry::dry::dry::dry::dry::dry::dry::dry::dry:

Witajcie kochane!!!
Ja chwilowo bez internetu wiec nie mam jak Was podczytywać:(
Pewnie jak juz bede miała dostęp to wszystkiego nie nadrobie, a u nas wszystko ok, mały ma juz 1,3kg:) czujemy sie dobrze!
Jedyne co to wkurzylam sie troche na nasza szkołe rodzenie, bo okazało sie ze w zajeciach mogą uczestniczyć ciężarne od 30 tygodnia:/ no i bede musiała poczekać na nastepny cykl zajęć który zacznie sie w lutym a wtedy bede juz pewnie jak foczka się czołgać;) ehh zobczymy
ściskam Was i zdrówka życze

ja jednak wolalabym, zeby przynajmniej sie zapytala.
Po to zrobilam pranie tak wczesnie, zeby zajac sobie czas i czerpac z tego przyjemnosc, a teraz mam wiekszosc ciuszkow poprasowanych.. :wściekła/y:

reklama
ja jednak wolalabym, zeby przynajmniej sie zapytala.
Po to zrobilam pranie tak wczesnie, zeby zajac sobie czas i czerpac z tego przyjemnosc, a teraz mam wiekszosc ciuszkow poprasowanych.. :wściekła/y:

czerapac przyjemnosc z prasowania?:-D jej ja tego nienawidze:tak: poza tym strasznie bola nogi i kregoslup po jakims czasie wiec tylko na plus:tak:

Do góry