reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Pinka Karolinka nie umiała angielskiego jak szła rok temu do przedszkola, tylko pojedyncze słówka, troszkę ją to stresowało, ale bardzo szybko zaczęła łapać o co chodzi. Teraz też jeszcze nie mówi bardzo dobrze po angielsku, ale widzę, że bardzo dużo rozumie i jak coś chce to wie jak powiedzieć, w sumie tak to działa -człowiek najpierw zaczyna rozumieć co do niego mówią, a potem dopiero zaczyna mówić w obcym języku. Tak więc nic się nie martw dzieciaki bardzo szybko się uczą. Ja to mam stres, bo moja mała zaczyna od stycznia szkołę :szok:

a ja sobie dzisiaj palnę w łeb:) synek wykurowany, resztki kataru na dzień dzisiejszy, obudził się z rykiem i pokazuje, ze go boli ucho. no niech to..! katar nam na uszy przeszedł i chyba mamy zapalenie uszka:(:( idę do pediatry jutro z rana, to zobaczę co powie. już mi się samo beczy. a miał wracać do przedszkola..

Fusia- ja tez tak miałamz moja jak była w wieku twoje powiem ci ze nawet tak było do 2 latek ze kazde podanie leku czy oczyszczanie noska to byla masakra.......przejdzie jej a ty nie miej wyrztów bo krzywdy jej nie robisz tylko starasz sie pomóc........

Agnes- kurcze obys miala race jutro sie przekonamy no twoja to juz duza pannica wiec jak w przedszkolu dawała rade to w szokle nie bedzie wiekszych problemów

Scarletka- kurcze współczuje synkowi zapalenie ucha jest okropne!!!!!!!!!!! ale mam nadzieje ze szybko pediatra zareaguje i mały nie bedzie sie meczył zdrówka dla niego a siły dla ciebie

ja padam na pysk jutro rano szpital mam nadzieje ze wszystko bedzie ok z bobo

dobranoc

Fusia- ja tez tak miałamz moja jak była w wieku twoje powiem ci ze nawet tak było do 2 latek ze kazde podanie leku czy oczyszczanie noska to byla masakra.......przejdzie jej a ty nie miej wyrztów bo krzywdy jej nie robisz tylko starasz sie pomóc........

dobranoc
wiem wiem ale mała patrzy na mnie z takim wyżutem ! dzieki za słowo otuchy
a ja sobie dzisiaj palnę w łeb:) synek wykurowany, resztki kataru na dzień dzisiejszy, obudził się z rykiem i pokazuje, ze go boli ucho. no niech to..! katar nam na uszy przeszedł i chyba mamy zapalenie uszka:(:( idę do pediatry jutro z rana, to zobaczę co powie. już mi się samo beczy. a miał wracać do przedszkola..
współczuje zapalenia uszka oby szybciutko wysdrowiał synek/teraz sie boje że moja potem ucho załapie

Udały się, ale gdybym wiedziała że to tyle roboty wcale bym się za to nie wzięła. Ciotka dała mi przepis ale nie powiedziała ze z tego ok 100 pierogów wychodzi :-D
Miałam na nie przez tydzień ochotę ale po ich robieniu odeszła mi całkowicie ;p Ciekawe kto to teraz zje... Biedny Miś ;p

Hej dziewczyny, wpadam teraz na momencik, bo..moj synus dzis konczy 3 latka...i ja z emocji nie moge spac...skonczylam niedawno piec ciasto..i zrobilam mu kartke...nawet prezenty ustawilam i pstryknelam zdjecie...i jakas dziwna zalosc mnie ogarnela... Bo strasznie sie ciesze, ze juz taki duzy...ale i mi smutno, ze kolejny rok za nim.
Jutro bede zdychac pol dnia =] a teraz ryyyyyyyyyyycze, jak ta krowa na lace.... :-D

Zobacz załącznik 282280

reklama
poziomki- pełne pęcherz trzeba miec na usg przez brzuszek jesli ciąża jest mała, żeby ja lepiej widzieć- natomiast ciekawi mnie bardzo że w tak niskiej ciąży nie zrobią Ci dopochwowo wtedy koniecznie musisz miec pusty pęcherz. Możliwe ze takowego usg nie maja:)

malina- ja już jednego lekarza zmieniłam, bo nie zauważył sporego pustego pola pod jedna dzidzia zaraz nad ujściem szyjki- po powrocie od niego nagle dostałam małego krwawienia i mocnego plamienia ze skrzepami. O 23wylądowałam w szpitalu gdzie to od razu zobaczyli...a ten mój niby taki super lekarz nic nie powiedział i niby nic nie widział a to mialo wymiary 6cm na 2cm:( Także korzystaj ze swoich praw i koniecznie zmień swojego lekarza- Ty i maluszek jesteście najważniejsze. To nie moze byc tak ze my biedne kobiety gonimy za nimi a oni maja nas gdzies- musi byc na odwrot- albo sie lekarz stara albo sie zegnamy- co nie?????

aneta9981- ja po moich doświadczeniach leżenia juz 3 razy w szpitalu i widzialam sporo dziewczyn z anemia o ktorej w sumie dowiadywały sie dopiero w szpitalu ale nie każdej dawali kroplówki- tylko w sytuacjach gdy mialy np.bóle brzucha lub skurcze bo to w tych syt.szło w parze z tego co widziałam- parę kroplówek ok.4 dni w szpitalu i potem żelazy do domu:)Na pewno bedzie dobrze, ja teraz łykam takie żelazo i juz po tygodniu wyszła poprawa na wynikach

koncia- super ze masz taką lekarkę. Wiesz co zauważyłam ze Ci lekarze z NFZ- nie wszyscy- ale są czasem lepsi od tych prywatnych, może dlatego ze nie ida na ilosc (im więcej pacjentek tym maja więcej kasy, wiec sporo rzeczy jest na odwal sie). Co do tego przypadku koleżanki to może czasem sie zdarzy- taka jedna biedna pacjentka na ileś które będą z czegoś niezadowolone- ważne żeby u Ciebie było całą ciąże wszystko OK:-)

86ruda-po co Ci dieta??:)absolutnie w ciąży diety moja Droga sa zakazane- przecież nam ciążowym brzusiom wolno jeśc co tylko chcemy i ile chcemy- przynajmniej to sie nam teraz należy:)hihihhi

fusia- moja kolezanka narzeka na mega zaparcia przy przyjmowaniu żelaza- a co najdziwniejsze ze ma słabsze niz ja a ja tego problemu jakos nie odczułam a biore od tygodnia!

papciarkowa- masz racje nie ma co czekać na ostatnią chwile- nigdy nie wiadomo jak będziemy sie potem czuć a puki mamy teraz sily i małe brzuszki to powinnyśmy z nich korzystać:)A ja to w szczególności czekać przy moich bliźniakach nie moge:)

Scarletka- życzę dużo zdrówka dla całej rodzinki- takie ciągnące przeziębienia sa najbardziej meczące- szkoda Twojego synka- dzieci ciężko przechodzą przeziębienia- wszystko ich meczy:-(

Pinka25-trzymam kciuki za badania:-)

Harsharani- WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA SYNUSIA i miłego, udanego dnia:-D

Poza tym na ten deszczowy dzien- przynajmniej u mnie:-(- wszytkim udanego i miłego dnia:)a dla naszych chorowitek dużo zdrówka:-D

A co to ????Takie śpiochy z Was dzisiaj ze jestem pierwsza? No ładnie:)hihihihihi

Ostatnia edycja:
Do góry