reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

ANETAdo szpitala na anemie pierwsze slysze!! to takie grozne? ja z moim synem mialam cala ciaze anemie dosc silna i nawet zabardzo ZELAZO na mnie nie dzialal!! i bylo wszystko oki urodzilam zdrowego pieknego syneczka

Do szpitala będę najprawdopodobniej jeździć na kroplówki z preparatem żelaza,bo lepiej się wchłania niż z przewodu pokarmowego.Jutro pogadam z ginem i zobaczę co zdecydujemy.

Cat robisz pierogi z kapustą i mięsem???
.Nigdy takich nie jadłam ,ale brzmi bardzo apetycznie:tak:Moja mam robi pierogi z kapustą i grzybami,są przepyszne:tak:

malina ,mój gin prowadził też moją pierwszą ciąże i jestem z niego b.zadowolona.
Moim zdaniem najlepszy lekarz w mojej okolicy.:-D Dobrze ,że zmieniłaś lekarza.
poziomki,ja ci nie odpowiem co to daje,ale mój gin też nie pozwala mi opróżniać pęcherza przed usg.

Ostatnia edycja:
reklama
malinaa, ja mam lekarkę z NFZ i jak na razie wydaje mi się w porządku. Byłam u niej co prawda dopiero drugi raz (bo poszłam po raz pierwszy sprawdzić czy jestem w ciąży w 10tyg., gdyż długo nie mogłam się dostać do żadnego lekarza z uwagi na okres wakacyjny), za 3 tyg. idę trzeci, ale badania robi, USG miałam już 2 razy, w tym badanie przezierności, itp. Te podstawowe rzeczy, które mi się należą, to robi i nie czuję się olewana, a o dodatkowo płatnych - informuje. Znajoma u niej była i mówiła, że pod koniec była tylko niezadowolona, bo ginka jej powiedziała, że ma dobre wyniki badań, a tuż przed porodem ją położyli w szpitalu na zatrucie ciążowe. Nie pytałam koleżanki o szczegóły, ale czytałam, że duża ilość białka w moczu świadczy o zatruciu, tudzież zbyt wysokie ciśnienie tętnicze, czyli powyżej 140/90. Nie wiem czy ona to z kimś konsultowała czy rzeczywiście lekarka się okazała niekompetentna. Wg mnie zwróciłaby uwagę na niepokojące objawy, bo są dość oczywiste. Zawsze pyta o samopoczucie, mierzy ciśnienie, badania są powtarzane co jakiś czas. Najważniejsze, to samemu mieć jakąś wiedzę i o wszystko, co nas niepokoi pytać!

Dobranoc babolki :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
co tu tak cicho wieczorem :-D
u mnie niby waga nie idzie w gore szybko,ale.... kwestia czasu, napewno nie skonczy sie to jak z Bartkiem- 10 kg.
Wlasnie wstawilam ciastka do piekarnika.... zachcialo mi sie i musialam na szybko zrobic...
ehh jak nie pizza to ciastka to cos tam i tak w kolko...
no nic, bede sie martwic potem, tylko tyle,ze znam siebie i na zadnej diecie nie wytrzymam, dobra nie marudze,lepiej ciastek przypilnuje :-D

scarletka , cliford duzo zdrowka, oby jutro bylo u was lepiej

poczytam troche

Super wieści Poziomek :D Może na USG już zobaczysz bijące serduszko :D

Fajnie, że wiecie laski chociaż, że coś Wam dolega.. Ja pierwsze i ostatnie badania miałam w 5 tygodniu i cisza :/
Ale koniec z tym pseudoginekologiem! Zapisałam się już na przyszły piątek do innego gina (podobno bardzo solidny) i na tą wizytę zrobię sobie na własną rękę wyniki krwi i moczu :)
Może jak pójdę do ogólnego to da mi na nie skierowanie, tak se wymysliłam ;) A może przeciwciała też skoro i tak są płatne..
W każdym razie muszę wreszcie zadbać o siebie i dzidzię, nikt inny tego za mnie nie zrobi..

Dwa tygodnie temu byłam o mojego gina na usg, nie zmierzył ani karku, nic, żadnego skierowania, kazał go odwiedzić za 2 tygodnie i dźwonie i co? Na urlopie jest do 24ego - no szlag mnie trafił i to już go ostatecznie skreśliło..

A Wy jesteście zadowolone ze swoich lekarzy??
ja jestem bardzo zadowolona chociaż z NFZ to solidny ,miły delikatny i bardzo sumnienny! jak narazie jest lepszy niż ten prywatny który prowadził poprzednią ciaze a z tamtego jakoś niezadowolona niebyłam

Do szpitala będę najprawdopodobniej jeździć na kroplówki z preparatem żelaza,bo lepiej się wchłania niż z przewodu pokarmowego.Jutro pogadam z ginem i zobaczę co zdecydujemy.

Cat robisz pierogi z kapustą i mięsem???
.Nigdy takich nie jadłam ,ale brzmi bardzo apetycznie:tak:Moja mam robi pierogi z kapustą i grzybami,są przepyszne:tak:

malina ,mój gin prowadził też moją pierwszą ciąże i jestem z niego b.zadowolona.
Moim zdaniem najlepszy lekarz w mojej okolicy.:-D Dobrze ,że zmieniłaś lekarza.
poziomki,ja ci nie odpowiem co to daje,ale mój gin też nie pozwala mi opróżniać pęcherza przed usg.

żelazo z układu pojkarmowego faktycznie moze sie źle wchłaniać a w a w dużych dawkach moze spowodować zaparcie i to ciężkie

Poziomeczki mi nigdy nic nie mowili o pełnym czy pustym pecherzu(miałam tylko usg dopochwowe) ale czytałam tu na forum ze niektorzy lekarze zalecaja pełny pecherz bo wtedy lepiej widac wczesna ciaze ,zwłaszcza przy usg brzusznym.Ciesze sie ze u Ciebie wszystko ok,jeszcze troche i usłyszysz serduszko.
Malina ja mojego ginka znam juz ok 10lat,wiec musze byc z niego zadowolona skoro tak długo do niego chodze i jeszcze niemało płace u niego ;)

mi muwili o pełnym pęcheży z tych samych powodów ale tylko jak dopochwowe miałam a jak już to przez brzuchol to obojętne

Boze poryczałam sie teraz -cura ma mies czesto nos czyszczony i wieczorem ma dostać 2 syropy -czyszczenia nosa nienawidzi
i teraz darła sie jak bym ja zywym ogniem paliła przy psiknięciu wodą morska w nosek ,przy oczyszczaniu noska fridą! przy prubach podania syropu-pierwszy 2xwylała potem strzykawką(bez igły oczywiscie)jej wstrzyknełam 1eden a nastepnie drugi syrop -a ona non stop sie darła! musiałam jej podać te leki ale czułam sie okropnie jakbym jej krzywde robiła :C

Ostatnia edycja:
reklama
malina ja za przeciwciała nie płaciłam
a co do mojej prawie kompletnej wyprawki to tak sie jakos tego nazbierałam troche kupiłam troche dostałam i komoda pełna a jeszcze 2 kartony spakowane z wiekszymi ciuszkami stwierdziłam że nie ma co czekac ze wszystkim na ostatnia chwile bo po 1 i najważniejsze z kad tyle kasy odrazu a po 2 nie potrafie sie opanowac a pozatym to mam taką silna wole donoszenia tej ciąży całej i zdrowej że żadne zabobony mnie nie obchodza w marcu bede szczesliwą mama mojego maleństwa zreszta jak i kazda tu z was

Do góry