reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Jak wyglada monitoring? Którego dnia cyklu należy się zgłosić i ile razy iść?
Mam wizytę kontrolną 13 kwietnia u ginekologa wtedy to będzie 12 dc czy wtedy może mi to badanie wykonać czy będzie za późno?
monitoring to zwykłe usg w odpowiednich dniach cyklu. Wszystko zależy kiedy owulacja i jak szybko rosną pęcherzyki.
Jeśli 12dc wyjdzie pęcherzyk odpowiedniej wielkości to lekarz mniej więcej może oszacować kiedy owu i wtedy umówić się po czy pęcherzyk pękł :)
U mnie monitoring to dwie wizyty ale u niektórych dziewczyn może być więcej

reklama
Cześć i czołem z rana! NEGATYWNY
Niestety temperatura znowu trochę w dół, ciąży ani owulacji tu raczej nie było i nie będzie. Skoro mi kolejny owulacyjny wyszedł na dniach, prawdopodobnie test hcg misiał coś wyłapać i stąd wybarwienie jego. Innej opcji nie ma. Niestety temperatury zaprzeczają ciąży z piku z dn 16.03 i test dzis negatywny a wczoraj jeszcze na wieczor zrobilam trzeci 🤣🤣🤣. Miło było usmiechnąć się do tej nadziei, chociaz rozsądek kazał spojrzeć na temperatury. Miałam nadzieję, ze dziś skoczy pod sufit.
Dla mnie ten wykres wyglada trochę tak jakby owulacji jeszcze nie było. Zbadaj proga, to będziesz miała jasność. Badanie kosztuje ok 40 zł wiec niewiele a będziesz miała jasną sytuacje. Ja w tym miesiącu badałam proga i miałam monitoring, wynik wskazuje, że owulacja najpewniej wystąpiła, temperaturę mam w miarę stała, a wykres mój wyglada tak.

Załączniki

• 4303D77A-7489-4536-B30B-AF6C62959D5A.png
    4303D77A-7489-4536-B30B-AF6C62959D5A.png
    29,8 KB · Wyświetleń: 90
monitoring to zwykłe usg w odpowiednich dniach cyklu. Wszystko zależy kiedy owulacja i jak szybko rosną pęcherzyki.
Jeśli 12dc wyjdzie pęcherzyk odpowiedniej wielkości to lekarz mniej więcej może oszacować kiedy owu i wtedy umówić się po czy pęcherzyk pękł :)
U mnie monitoring to dwie wizyty ale u niektórych dziewczyn może być więcej
aa, rozumiem czyli normalnie na zwykłej kontrolnej wizycie mogę poprosić o sprawdzenie nie muszę umawiać się specjalnie na to konkretne badanie?

Dla mnie ten wykres wyglada trochę tak jakby owulacji jeszcze nie było. Zbadaj proga, to będziesz miała jasność. Badanie kosztuje ok 40 zł wiec niewiele a będziesz miała jasną sytuacje. Ja w tym miesiącu badałam proga i miałam monitoring, wynik wskazuje, że owulacja najpewniej wystąpiła, temperaturę mam w miarę stała, a wykres mój wyglada tak.
hmmmm w sumie nie znam się na wykresach ale ten jakiś taki ciążowy mi się wydaje 😉

reklama
Do góry