reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Dziękuje dziewczyny za wszystkie dobre myśli, na tyle dobrej energii która od Was płynie wszechświat nie może pozostać obojętny 🥹🥹🥹
Best Friends Love GIF by TV Land

reklama
Tak, dokładnie :)

Transfer dzisiaj, za 3 godziny 🫣😬😬😬
Tak, standardowo transferuje się jeden zarodek na początek, chyba, ze w historii są jakieś niepowodzenia to wtedy lekarz może rozważyć podanie dwóch. w praktyce pewnie wszystko jest kwestią dogadania, nam na przykład lekarz dał wolną rękę i pytał nas o zdanie😀
Trzymam kciuki ✊

Dziewczyny, jak w poniedziałek na monitoringu mialam pęcherzyk 22 mm, załóżmy że we wtorek była owu, to jak zrobię proga w czwartek w następnym tygodniu to będzie ok? ☺️
w czwartek wtedy byłby 9dpo, dobrze liczę? Idealnie by było 7dpo, ale może być też 6 albo 8dpo, a 9dpo to trochę późno

Dziewczęta, a może macie jakąś polecajke na preparat pomagający na sen? Najpierw się wiercę i nie mogę zasnąć, a jak już zasnę to co chwilę się przebudzam, mam bardzo płytki sen. Wydaje mi się, że to przez stres w pracy bo wcześniej tak nie miałam, zasypiałam i chrapalam jak kamień.
pamietam miałam tamie problemy i raz endokrynolog rzucił nagle ze moze niedobór magnezu. Okazało się, ze rzeczywiście był spory niedobór (żadnych objawów jak drżące powieki nie miałam), łykałam chyba cytrynian magnezu i śpię od wtedy jak dziecko

Tak, standardowo transferuje się jeden zarodek na początek, chyba, ze w historii są jakieś niepowodzenia to wtedy lekarz może rozważyć podanie dwóch. w praktyce pewnie wszystko jest kwestią dogadania, nam na przykład lekarz dał wolną rękę i pytał nas o zdanie😀
Trzymam kciuki za ślicznego bobasa ✊✊🥹🥹

Dziewczęta, a może macie jakąś polecajke na preparat pomagający na sen? Najpierw się wiercę i nie mogę zasnąć, a jak już zasnę to co chwilę się przebudzam, mam bardzo płytki sen. Wydaje mi się, że to przez stres w pracy bo wcześniej tak nie miałam, zasypiałam i chrapalam jak kamień.
Ja się ostatnio w tym wyspecjalizowałam, więc służę swoim bolesnym doświadczeniem.
1. Higiena snu! Zero ekranów 2-3h przed snem, spacer, wywietrzenie sypialni, ruch i dieta.
2. Jeżeli to wszystko jest co powyżej, to można włączyć medytację przed snem
3. Jak przyjmujesz sumple? Czy przypadkiem żadnej witaminy D nie bierzesz po 15?
4. .Jedyny suplement na wieczór to melatonina i magnez
5. Zbadać hormony może nadczynność?
6. Żadnej kawy i czarnej herbaty po 13!

A już powoli się normuję, ale ponad miesiąc to była udręka

Powodzenia kochana 🍀

reklama
Do góry