reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2025

Ogólnie nie do końca rozumiem, jak to jest. Znalazło mi pare szkół, ale mówią one, że będą bezpłatne na NFZ, jeśli wybiorę ich położną. Ale oni są dość daleko ode mnie, a ja chciałam położną z ośrodka zdrowia 2km ode mnie. W sumie nie powinno mnie to obchodzić, że położna będzie dojeżdżać do mnie 20km zamiast 2km? Czy mi też to coś zmienia (w stylu mniej wizyt czy coś?)
Może nie mieć prawa jazdy i odmówić wizyt, a zamiast niej przyjedzie inna położna z przychodni. U mnie tak było- mieszkam na wsi i wybrana położna nie miała jak dojechać

reklama
Może nie mieć prawa jazdy i odmówić wizyt, a zamiast niej przyjedzie inna położna z przychodni. U mnie tak było- mieszkam na wsi i wybrana położna nie miała jak dojechać
Właśnie doczytałam, że nie muszą się zgodzić w danej szkole przyjąć mnie, jeśli nie mieszkam w ich "rejonie działania", niemniej jednak jak zapiszę się do położnej na miejscu we wsi, to dalej przysługują mi z nią spotkania od 21 tygodnia. Właśnie tego nie mogłam odnaleźć, czy szkoła rodzenia jest jedyną opcją, aby się douczyć, a położna na NFZ zjawia się dopiero po porodzie czy mogę z nią spotykać się już od 21 tygodnia (jak w szkole) i powinna mnie przygotować, cokolwiek pod tym rozumieć. 😅🙈

Bardzo dobrze :) mój jest mniejszy :) bo ja mam dzisiaj 10+3 a w poniedziałek byłam na wizycie i było 2,73
O, to mamy ten sam wiek ciąży 🤩 (tylko w aplikacji HiMommy pokazuje mi, że 10+4, nie wiem jak ona to liczy bo wszędzie, w ciaza+ i preglife podałam tę samą datę miesiączki).

Ciekawe od czego to zależy, czy jest większe czy mniejsze? 🤔 Płci? Indywidualnego rozwoju?
Może ten mój jest za duży i jakiś gigant będzie? 🫣 1 cm różnicy to chyba sporo...

O, to mamy ten sam wiek ciąży 🤩 (tylko w aplikacji HiMommy pokazuje mi, że 10+4, nie wiem jak ona to liczy bo wszędzie, w ciaza+ i preglife podałam tę samą datę miesiączki).

Ciekawe od czego to zależy, czy jest większe czy mniejsze? 🤔 Płci? Indywidualnego rozwoju?
Może ten mój jest za duży i jakiś gigant będzie? 🫣 1 cm różnicy to chyba sporo...
Spróbuj podać po dacie porodu.
Moj gin zaktualizował mi wiek ciąży z 8+1 na 8+4 i apka nijak nie chciała tego zrozumieć wg terminu miesiączki. Te apki liczą średnia długość np. fazy lutealnej ale każda z nas ma przecież owulacje w inny dniu cyklu.

reklama
Spróbuj podać po dacie porodu.
Moj gin zaktualizował mi wiek ciąży z 8+1 na 8+4 i apka nijak nie chciała tego zrozumieć wg terminu miesiączki. Te apki liczą średnia długość np. fazy lutealnej ale każda z nas ma przecież owulacje w inny dniu cyklu.
Datę porodu mam na 9 marca (lub 8 marca z innej aplikacji)... Ginekolożka też wyliczyła na 10 i 3 więc tego się trzymam. Ale cm różnicy z dzieciaczkiem Olinek to wydaje mi się dużo w tym samym czasie. Choć apki pokazują że jest między truskawką a figą więc chyba w normie... 🤔 No może trochę większy🙃

Załączniki

• Screenshot_20240814_154811_Pregnancy+~2.jpg
    Screenshot_20240814_154811_Pregnancy+~2.jpg
    125,1 KB · Wyświetleń: 20
  • Screenshot_20240814_154819_Pregnancy+~2.jpg
    Screenshot_20240814_154819_Pregnancy+~2.jpg
    122,6 KB · Wyświetleń: 21
Do góry