reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2025

U mnie na szczęście jeśli chodzi o alkohol to nie ma żadnego problemu. Mama w ogóle nie pije, brat i jego żona jak nas zaprosili na grilla to sami kupili piwo 0%, więc nawet nie musiałam się martwić jak odmówić w razie czego 😁😁 (Kurde, a może bratowa chciała nam tym coś powiedzieć a my nie zajarzyliśmy 🤓?)
Ooo a też się starają ? Może być podejrzane 😀😀

reklama
Ooo a też się starają ? Może być podejrzane 😀😀
Starali się przez kilka lat z tego co wiem, ale bardzo po cichu i nic z tego nie wyszło (wiem od mamy). Nie wiem jak teraz, myślałąm że odpuścili temat ale może jednak nie 🤪 A też nie mam jak zapytać, bo oficjalnie nie wiem o ich staraniach

A czy którejś z Was ginekolog zabronił jazdy samochodem? U mnie kategoryczny zakaz dłuższej jazdy, bo wstrząsy (biorę luteinę na podtrzymanie), ale jak z krótszymi trasami - 2/3 h?

Generalnie posypały mi się wszystkie plany wyjazdowe i cały urlop chyba przesiedzę w domu i dostanę świra.

Starali się przez kilka lat z tego co wiem, ale bardzo po cichu i nic z tego nie wyszło (wiem od mamy). Nie wiem jak teraz, myślałąm że odpuścili temat ale może jednak nie 🤪 A też nie mam jak zapytać, bo oficjalnie nie wiem o ich staraniach
Może nie odpuścili tylko się leczyli ? Moja bratowa Z bratem starali się 2 lata a potem zaczęli w klinice niepłodności , też nie podpytuje ale mam nadzieję że jej się uda i razem będziemy :)

A czy którejś z Was ginekolog zabronił jazdy samochodem? U mnie kategoryczny zakaz dłuższej jazdy, bo wstrząsy (biorę luteinę na podtrzymanie), ale jak z krótszymi trasami - 2/3 h?

Generalnie posypały mi się wszystkie plany wyjazdowe i cały urlop chyba przesiedzę w domu i dostanę świra.
który tc?

To też masz dobra wymówkę , ja zawsze w sumie nie piję bo zawsze ktoś musi być trzeźwy a wiadomo jak na imprezie … ja nie lubię alkoholu ale zawsze piłam jednego drinka przez całą imprezę … teraz rodzice mają imieniny i siostra urodziny i nie wiem co to będzie 🫣🫢
Bratowa na pewno się domyśli .
Proponuję delikatnie z drinkiem gdzieś się zakręcić , I wylac, wlac do szklanki soku z czym był zrobiony drink, poproś o pomoc męża.
Wczoraj strasznie namawiali mnie no pij, pij ale moja koleżanka ktora wie o ciąży, zadała jedno pytanie "Przy tych twoich lekach możesz pić alkohol"? Już po tym tak nie namawiali, ja otwarcie mówię że biorę leki i nie mogę opuścić ani jednego dnia bo będzie ból. Może powiedz ze bierzesz antybiotyk na coś,i nie powinnaś wogole pić.🤔 Gości mam do końca tygodnia,więc jeszcze będę musiała się wymigiwać.

reklama
Swoją drogą równie wk*rwiające jak dopytywanie, kiedy dzieci, jest dopytywanie, czemu się nie pije alkoholu. Jakby picie alkoholu było czymś tak normalnym i oczywistym, że niepijący to dziwolągi. Mój ojciec też zawsze narzeczonemu wciska. 😡🤬

Do góry