ksiezna23
Fanka BB :)
Tak właśnie patrzyłam na nick i wiedziałam, że skądś znam!Część kojarzę cię z czerwcowych mam
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak właśnie patrzyłam na nick i wiedziałam, że skądś znam!Część kojarzę cię z czerwcowych mam
Da się sprawdzić nie z poziomu profilu I tak widać posty które dodawalasTo jakby co, ja mam u siebie na profilu poblokowaną swoją aktywność i nie powinno być widać co dodaję... ale ogłaszam, że tutaj staram się udzielać
Jeśli będziesz potrzebowała pomocy z weryfikacją, bo wyjdzie Ci mnóstwo osób do sprawdzenia, to daj znać- podzielimy się jakoś
Ja zapytałam ostatnio o to lekarki i stwierdziła że to dużo za wcześnie i jeszcze nie. A zazwyczaj już przez brzuch miałam po 11tygMiała już któraś z Was usg przez powłoki brzuszne ? może to dziwne ale czekam już na ten moment...
Ja miałam ostatnio, ale jeszcze średnio widać, natomiast ja też na to czekam bo nie lubię dopochwowoMiała już któraś z Was usg przez powłoki brzuszne ? może to dziwne ale czekam już na ten moment...
Miałam nadciśnienie w pierwszej ciąży, jedynie co to musiałam pamiętać o lekach i tylewłaśnie czekam na ciśnieniomierz i bede musiała zapisywać pomiary. Trochę się martwię, ze faktycznie okaże się być podwyższone
Hej. U mnie jest tak, że objawy pojawiają się i zniakają, mają taki falujacy przebieg. Jednego dnia mdli mnie okropnie, potem lepszy dzień, tak samo z piersiami, raz bolą a raz nie.Hej, ja dzś 6+6 i trochę panikuję, bo praktycznie wszystkie objawy zniknęły. Do wizyty jeszcze tydzień.
Co do cukrzycy ciążowej, w pierwszej ciąży miałam stwierdzoną, przy krzywej w 9tyg ( mam obciążenia rodzinne) przekroczenie na czczo o 1. Cała ciąża pod opieką diabetologa i tylko 4-5 razy przekroczenia na czczo o 2-3.
Mój lekarz twierdzi, ze normy na czczo dla ciężarnych są zbyt rygorystyczne.
Teraz mierzę glukometrem i jest ok, chociaż wiem, że glukometr potrafi zawyżać. W pierwszej ciąży w przychodni z glukometru 87 a za chwilę z krwi 82.
W poprzedniej ciąży przez brzuch miałam dopiero pierwsze prenatalne.Ja miałam ostatnio, ale jeszcze średnio widać, natomiast ja też na to czekam bo nie lubię dopochwowo
Teraz te normy glukozy dla ciężarnych mam wrażenie że są bardzo rygorystyczne. Na krzywej wyjdzie do ilu wzrósł cukier po wypiciu glukozy A po 2 godzinach jak twój cukier spadł. Z tymi pomiarami lekarz oceni.Dziewczyny orientujecie się może czy do stwierdzenia cukrzycy ciążowej wystarczy wysoki cukier na czczo? Robię właśnie krzywą cukrową i okazało się że na glukozę na czczo mam 108
Słyszałam o piciu mleka, ale niestety jest to niezbyt dobry pomysł, bo na początku przynosi ulgę, a potem potęguje zgagę.Dziewczyny, czy Was też męczy zgaga? Nigdy w życiu jej nie miałam, a teraz od jakiś minimum 3 tygodni mam ją codziennie macie jakieś sposoby na to?