Kotciara
Moderator
Ja muszę właśnie zacząć zapisywać ciśnienie 3 razy dziennie bo mam skoki. Raz jest ok a raz jest za wysokieCzy któraś z Was cierpiała na nadciśnienie w ciąży ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja muszę właśnie zacząć zapisywać ciśnienie 3 razy dziennie bo mam skoki. Raz jest ok a raz jest za wysokieCzy któraś z Was cierpiała na nadciśnienie w ciąży ?
właśnie czekam na ciśnieniomierz i bede musiała zapisywać pomiary. Trochę się martwię, ze faktycznie okaże się być podwyższoneJa miałam, ale już na sam koniec, ostatni tydzień.
Ja miałam w 8+4. Sama byłam zdziwiona, ale lekarz powiedział że u szczupłych osób już powinno być widać, a ja jestem bardzo, bardzo szczupła ale jak to tak serio jest to nie wiemMiała już któraś z Was usg przez powłoki brzuszne ? może to dziwne ale czekam już na ten moment...
Lepiej szybko to wyłapać, dostaniesz leki i przynajmniej ty i dzidzia będziecie bezpieczniwłaśnie czekam na ciśnieniomierz i bede musiała zapisywać pomiary. Trochę się martwię, ze faktycznie okaże się być podwyższone
Też je miałam i przeczytałam może dosłownie kilka stron Poród naturalny to w ogóle nie dla mnie książka była, bo za bardzo tam wszystko od strony takiej psychicznej, przeżywania tego porodu, nastawiania się.. ja tam wolę jakieś fakty medyczne niż takie pierdole*ieJa w pierwszej ciąży kupiłam książki z serii Natuli. W drugiej ciąży postanowiłam jedna z nich dopiero otworzyć. Ale mój mózg nie pozwolił mi się skupić na więcej niż na dwóch stronach i tak leżą może w trzeciej się doczekają
Byłam u diabetologa, wyjaśniła co jeść na co uważać, jak liczyć jednostki glikemiczne. Później dieta i codziennie pomiary.Super że udało się bez leków. A dietę sama komponowałaś czy byłaś u diabetologa?
To jakby co, ja mam u siebie na profilu poblokowaną swoją aktywność i nie powinno być widać co dodaję... ale ogłaszam, że tutaj staram się udzielaćZa fajną cenę można dorwać na olx, szczególnie że szkoda 50 zł za sztukę
A to raczej easy, po prostu te nicki które nie kojarzę będę sprawdzać kiedy ostatnim razem pisały wchodząc na ich profil. Mówiłyśmy już wcześniej o aktywności chociaż w ciągu 2 tygodni lub tak jak teraz piszecie - coś więcej niż tylko post powitalny (w czym się z wami zgadzam, ale wolałam spytać)
Mając taki wynik każą ci zrobić cukier z obciążeniem. Jeśli wtedy wyjdzie znowu powyżej normy to będziesz mieć wpisaną cukrzycę do karty. Dla kobiety w ciąży norma do 92 a bez ciąży jest do 99Dziewczyny orientujecie się może czy do stwierdzenia cukrzycy ciążowej wystarczy wysoki cukier na czczo? Robię właśnie krzywą cukrową i okazało się że na glukozę na czczo mam 108