AScarlett
Moderator
Oby mój pęcherzyk się „wyprostował” trochę i lepiej było widać zarodek
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Oby mój pęcherzyk się „wyprostował” trochę i lepiej było widać zarodek
Tak ja tak mam od dwóch dni ciagnie mnie jajnik w dół najgorzej jest w nocy jak się zapomnę i gwałtownie odrócę to kłuje jak cholera dziś mam 10+2Od wczoraj mam takie jakby kłucia z ciągnięciem jakby po bokach podbrzusza do pochwy? I kłucia podbrzusza przy ruchu jakby bardziej. Ma tak któraś z Was?
Chyba glukoza, jak wrócę z pracy to zobaczęa jak masz na skierowaniu? Glukoza czy OGTT?
Właśnie też mam takie rozkminy, ja jeszcze mam parcie na pęcherz i myślę czy to nie od tego.Pojechałam z drugą próbką do laboratorium, chciałam od razu posiew zrobić a tu klops, już nie mają mikrobiologicznego. Tylko w sanepidzie i w dziecięcym i jeszcze jakimś trzecim. No nic, dzisiaj się dowiem czy rzeczywiście jest tam bakteria a najwyżej jutro posiew. Ech i tydzień czekania Dzisiaj sok z żurawiny kupiłam, przez ten tydzień będę piła.
Może mnie wcale macica nie boli jak na okres tylko w pęcherzu? Może to że sikam często to nie przez ciążę? Już oczywiście myślę...
Generalnie na nieinwazyjny nie potrzeba mieć skierowania. Na stronie Alab piszą, że trzeba mieć na Harmony, ale lekarz powiedział mi, że pierwszy raz ode mnie o tym usłyszał. Powiedział, że jeśli byłby problem, to mam podjechać do Premium Medical (Praga Południe) tam mi pobiorą bez skierowania i też zawożą krew do Alab. Ja będę jeszcze dzwonić w tej sprawie i dam znać jak to jest ze skierowaniem jeśli chodzi o Alab. Nifty ma podane punkty na stronie, gdzie pobierają krew (ale z tego co pamiętam oni chyba nie współpracują z żadną sieciówką) lub można zamówić pobranie próbki w domu.@Kotciara prośba o wpisanie wizyty na 22.08 idę przed urlopem sprawdzić czy moje dziecko i torbiel rosną zdrowo
Odnośnie nifty- nie trzeba skierowania? @Migdałkowa mówiłaś ze na harmony chyba trzeba, ale na nifty już nie, racja? A wiesz może w którym labo robią nifty?
Mój lekarz postawił na pappe, której w ogóle nie brałam pod uwagę i która jest dla mnie niewiarygodna i zastanawiam się, czy mimo wszystko nie zrobić jeszcze dodatkowo nieinwazyjnego