reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

reklama
A mnie dziewczyny strasznie to męczy, że w tamtym tyg w środę zarodek liczył 1,38 cm a wczoraj 1,48 cm to aż dziwne że przez tydzień urósl tylko 1mm😏 Według apki powinnam być dzisiaj w 8 tyg 5 dni więc coś tu nie gra. Udało mi się załatwić dzisiaj wizytę u zupełnie innego lekarza z innym sprzętem bardzo ciężko się do niego dostać jest bardzo dobry, konkretny ale wyprosiłam go przez tel. Muszę rozwiać wszelkie wątpliwości zanim polecę w poniedziałek tym bardziej, że nie będzie mnie 2 tyg. Mam wizytę na 14.30 tak więc mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze😊

A mnie dziewczyny strasznie to męczy, że w tamtym tyg w środę zarodek liczył 1,38 cm a wczoraj 1,48 cm to aż dziwne że przez tydzień urósl tylko 1mm😏 Według apki powinnam być dzisiaj w 8 tyg 5 dni więc coś tu nie gra. Udało mi się załatwić dzisiaj wizytę u zupełnie innego lekarza z innym sprzętem bardzo ciężko się do niego dostać jest bardzo dobry, konkretny ale wyprosiłam go przez tel. Muszę rozwiać wszelkie wątpliwości zanim polecę w poniedziałek tym bardziej, że nie będzie mnie 2 tyg. Mam wizytę na 14.30 tak więc mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze😊
Na pewno! 3mam kciuki!

Ja mimo ze jestem w 3 ciąży denerwuje się najbardziej , na przykład od wczoraj osłabły mi wymioty , niby to dobrze bo brałam ta xonvea ale wczoraj już jej nie wzięłam i mam jedynie mdłości ogromny ból piersi i głód . Z jednej strony mogę iść do medicover ale tak myśle ze chyba wymyślam i mąż mówi ze wymiotuje zle nie wymiotuje gorzej 🤨 ale do 16.08 to ja mogę osiwieć 😊

Ogólnie nie boli bardziej niż wbicie igły, bo już po wbiciu nic nie czuć. Sam proces oddawania to ok 6-8 min na leżance przy pracy ręką na pobudzenie przepływu. Po zazwyczaj organizm dostaje dużego kopa, jest przypływ sił itp. Nie na darmo sportowcy robią sobie transfuzje ze świeżej krwi na poprawę wyników organizmu.
Ja teraz przed tą ciążą (ok 3-4 tyg) też oddałam właśnie na poprawę jakości krwi - na pewno nie zaszkodzi. Do tego teraz 2 dni wolnego + dużo czekolady i pewne przywileje (np pierwszeństwo w wizytach na nfz) więc same plusy hehe. Polecam jak ktoś nie ma przeciwwskazań lub ma chęć i siłę :)
Byłam przekonana, że to twa znacznie dłużej 😅 Może kiedyś spróbuję, jak już marcowy temat się zrealizuje 🙂 Dzięki za podzielenie się 😍

No ale same powiedzcie ten 1 mm to trochę dziwna sytuacja i ciagle ten sam tydzien ciazy tydzien temu przy 1.38 (7 tydz 5 dni ) natomiast teraz 1,48 (7 tydz 6 dni)

reklama
Do góry