reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

Witamy, rozgośc się i rośnij zdrowo 😊 ja się czuje raz lepiej, raz gorzej, piersi bola ale delikatnie bardzo, podbrzusze czasami zaciągnie, czesciej chodzę na siku i szybko się męczę, a tak to innych objawów brak🙂

Super wieści! 🥰🥰 nie mogło być inaczej i zobaczysz, że wszystko będzie dobrze❤️

Łoooo matko z córką ilee? Aż mnie oczy bolą😱

Ja mam ten pakiet pzu, jeszcze nie korzystałam, chciałabym z niego głównie robić badania, ale tam trzeba skierowanie miec na badania. A do ginka idę teraz prywatnie i nie wiem czy mi wystawi skiero chyba raczej nie :/ choć ten lekarz też pracuje w szpitalu więc może jest opcja? 🤔
Ja właśnie dostałam 10% zniżki za te badania i wychodzi ok 650. Ale zalogowałam się do pzu i tam wszystkie te badania mam w cenie poza HIV. I bez skierowania. Chcieli skierowanie ale tylko wysłałam ta kartkę od lekarza co dostałam jakie badania zrobic i przeszło. Dopiero się w czwartek wybieram na nie więc się okaże czy będę miała darmowe z tego pzu czy płatne. Chociaż z moim szczęściem już się nastawiłam na to, że zapłacę.

reklama
Jakie póki co 🫣😁 wierzę, że zostaniesz tu do samego marca ❤️ mi się wydaje, że tyle minęło od mojej ostatniej wizyty a to zaledwie tydzien 🫢🫢🫢 do 7.08 jeszcze wuchta czasu. W ogóle znowu się zastanawiam czy lekarza nie zmienić bo tam nie dość, że mam 50 km to jeszcze kurde on się tak ceni. Nie wyobrażam sobie przy każdej wizycie wydać 700 zł :/
A co on ma sprzęt ze złota, że aż tyle się ceni🙈

To z ciekawości jakie robicie badania że aż tyle pieniędzy wam wychodzi za nie? Ja jak sprawdzałam na stronie alab to max 350zl wyliczyłam 😧

2 ciążę prowadziłam prywatnie. Pierwszą z lokalnym celebrytą ginekologii, gwiazdą szpitala Wojewódzkiego. Baaardzo medycznie podchodzil do tematu. Całą ciaze mialam jakies takie poczucie ze cały czas coś zagraża maleństwu. Jak przyszło co do czego to jego kontakty do niczego się nie przydały, problemy jak nadeszły to on był na wakacjach, w szpitalu też go nie zobaczyłam. Druga ciaza z prywatną panią z którą bardziej czułam miętę. Z tego samego szpitala ale nie z oddziału patologii ciąży. Dobrze wspominam, jak były problemy to na sms odpowiadała, czułam się zaopiekowana póki pandemia nie wybuchła. Wtedy odwołała wizyty, mojemu mężowi sugerowała żeby oglądał filmy jak poród odbierać bo nie wiadomo jak będzie 🤦‍♀️ Nadal uważam że praktyczna kobieta, chodziłabym do niej gdybym gdzieś na trasie nie poznała pani na nfz. Pani na nfz, z deczka hipiska, zakręcona ale życzliwa, cierpliwa, usg ma dobre. No zobaczymy... Na pewno będzie taniej ;) bo jak się przekonałam- drożej to niekoniecznie lepiej

Chodzicie na wizyty z partnerami? Zawsze chodziłam z mężem. Na WSZYSTKIE wizyty. A u pani na nfz nie widziałam nigdy żadnego mężczyzny mimo że specjalizuje się w prowadzeniu ciąży. Zasugerowałam mężowi że może tym razem pójdę sama to się oburzył

Ja właśnie dostałam 10% zniżki za te badania i wychodzi ok 650. Ale zalogowałam się do pzu i tam wszystkie te badania mam w cenie poza HIV. I bez skierowania. Chcieli skierowanie ale tylko wysłałam ta kartkę od lekarza co dostałam jakie badania zrobic i przeszło. Dopiero się w czwartek wybieram na nie więc się okaże czy będę miała darmowe z tego pzu czy płatne. Chociaż z moim szczęściem już się nastawiłam na to, że zapłacę.
No właśnie ja w aplikacji jak wybieram jakieś badanie to od razu jest zapytanie o placówkę wystawiająca skierowanie i jaki lekarz. Ty z nimi pisałaś czy dzwoniłaś? Myślę, że skoro przyjęli te kartkę od lekarza to chyba będziesz miała w cenie. Daj znać czy się udało zrobić za darmo❤️

250 wizyta usg 200. Prenatalne I 350 a te pozniejsze drozsze ale ile to juz nie pytalam . Do tego teraz badania krwi to prawie 650 zł na te wszystkie kiły, różyczki, HIV itd. Jakbym chciała zrobic nifty albo pappa to kolejne tysiące. I jeszcze dojazd 100 km. A ma może ktoś dodatkowe ubezpieczenie w PZU i z niego skorzystał?
Ja mam ubezpieczenie z pzu wszystkie badania zrobiłam w sumie za darmo korzystam czesto 🙂

No właśnie ja w aplikacji jak wybieram jakieś badanie to od razu jest zapytanie o placówkę wystawiająca skierowanie i jaki lekarz. Ty z nimi pisałaś czy dzwoniłaś? Myślę, że skoro przyjęli te kartkę od lekarza to chyba będziesz miała w cenie. Daj znać czy się udało zrobić za darmo❤️
Ja sama sobie na aplikacji wszystko sama ogarnęłam i właśnie też bez skierowania. Wpisałam tylko nazwę tej placówki do której chodzę, dodałam zdjęcie na którym było jakie badania mam zrobić i dostałam potwierdzenie SMS że od jutra mam 3 miesiące żeby zrobić badania

reklama
Chodzicie na wizyty z partnerami? Zawsze chodziłam z mężem. Na WSZYSTKIE wizyty. A u pani na nfz nie widziałam nigdy żadnego mężczyzny mimo że specjalizuje się w prowadzeniu ciąży. Zasugerowałam mężowi że może tym razem pójdę sama to się oburzył
Ooo.. to brawo, że masz takiego męża wspierającego 🩷

Do góry