reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

Mi już troszkę lepiej no ale też nie miało kiedy mnie wziąć tylko akurat dzisiaj w dzień urodzin mojego 12 latka 🙈 teraz póki mam siłę robię mu szybko tort bezowy😊

reklama
No i ja jestem w końcu po. Wszystko w porządku, dzisiaj 7+4, maluszek urósł prawidłowo, serduszko pięknie bije, ale oczywiście nie wiem jakie są pomiary i nie mam zdjevia usg bo doktorek miał opóźnienie i zapomniał … ale przeprosił mnie za to😂 Za 2 tyg następna wizyta ze względu na te plamienia żeby sprawdzić czy ustaną czyli na 9.08☺️zalozyli mi tez dzisiaj kartę ciąży wiec jest poważnie 💜

Ja ten progesteron badam, bo pierwszą ciążę prawdopodobnie poroniłam albo był to biochem. No nie wiadomo. Nie wiem nawet dokładnie co się stało, bo testy miałam pozytywne, a tydzień po terminie miesiączki zaczęło mi się plamienie. W szpitalu na USG nie znaleźli nic, żadnego pęcherzyka. Po kilku dniach byłam u gina, nadal nic nie było widać. I tego samego dnia dostałam krwawienia. Nikt mi wtedy nawet nie kazał zbadać bety, a może ona by co nieco rozjaśniła.
W każdym razie drugą ciążę, z której mam synka, już bardziej pilnowałam i się badałam. Progesteron cały czas spadał, to nie był pojedynczy wynik. Teraz taka sama sytuacja, zleciał z 28 na 16. Wolę dmuchać na zimne, szczególnie, że lekarz też tak uważa.
Nie mówię, że u wszystkich może być coś nie tak 😌
Miałam bardzo podobnie do Ciebie. Testy pozytywne, a na usg nic nie było. U mnie lekarz stwierdził poronienie samoistne na wczesnym etapie. Jak już zaczęłam krwawić pojechałam do szpitala, tam mi zrobili betę która miała tylko koło 20 😢 w tej ciąży czuje się zupełnie inaczej 💪🏻

No i ja jestem w końcu po. Wszystko w porządku, dzisiaj 7+4, maluszek urósł prawidłowo, serduszko pięknie bije, ale oczywiście nie wiem jakie są pomiary i nie mam zdjevia usg bo doktorek miał opóźnienie i zapomniał … ale przeprosił mnie za to😂 Za 2 tyg następna wizyta ze względu na te plamienia żeby sprawdzić czy ustaną czyli na 9.08☺️
Super wiadomość 💚

Ja też już po. Zarodek jest, serce bije. 5+5 więc zgodnie z moimi przewidywaniami, co do wielkości. Na razie jest ok ale poprzednio też było ok więc zachowuję umiarkowany optymizm :-) Dostałam luteinę więc jedziemy na razie ze wspomaganiem.
Kolejna wizyta 1.08 i potem 8.08.

reklama
No i ja jestem w końcu po. Wszystko w porządku, dzisiaj 7+4, maluszek urósł prawidłowo, serduszko pięknie bije, ale oczywiście nie wiem jakie są pomiary i nie mam zdjevia usg bo doktorek miał opóźnienie i zapomniał … ale przeprosił mnie za to😂 Za 2 tyg następna wizyta ze względu na te plamienia żeby sprawdzić czy ustaną czyli na 9.08☺️zalozyli mi tez dzisiaj kartę ciąży wiec jest poważnie 💜
Ja też już po. Zarodek jest, serce bije. 5+5 więc zgodnie z moimi przewidywaniami, co do wielkości. Na razie jest ok ale poprzednio też było ok więc zachowuję umiarkowany optymizm :-) Dostałam luteinę więc jedziemy na razie ze wspomaganiem.
Kolejna wizyta 1.08 i potem 8.08.

Cudowne informacje 🙂

Ja sie dzis dowiedzialam ze kolezanka tez jest w ciazy 😁 juz jedne dzieci mamy z tego samego roku, teraz beda drugie, alez sie zdziwi jak tez ja poinformuje 😂

Do góry