reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

Hej, ja od 2 dni czuje sie troche lepiej, tzn troche sily mi wrocily a nie tylko leze calymi dniami 🙂 mdlosci najwieksze sa wieczorem. Dzis dostalam tez juz wyniki awidnosci i mam 65% wiec chyba moge byc spokojna i nic fasolce nie zagraza, ale czekam jeszcze na potwierdzenie tego przez lekarza 🙂

reklama
a jak już rozmawiamy o prenatalnych czy ktoś mógłby wypisać jakie muszę zrobić kiedy i jak cenowo to wychodzi
u mnie samo usg prenatalne 450 zl, o badania z krwi bede pytac lekarza czy moge nie robic, chociaz on chyba nie uznaje do konca samego usg, ale zobacze co powie, jak bedzie trzeba to zrobie i tyle 🙂 na prenatalne nie musisz miec skierowania nawet jak nie masz 35 l, chyba ze chodzisz na wizyty na nfz i trzeba je zrobic chyba miedzy 11 a 14 tc.

Zaczynam żałować, ze byłam taki chojrak umawiając kolejna wizytę 3 tygodnie po pierwszej- wszystkie usłyszycie serduszka, a mnie zeżrą stres i myśli 🤦🏻‍♀️
Jeśli chodzi o prenatalne to ja robię nifty pro- nie lubię przypadków i kocham mieć wybór, nawet jeśli teraz nie wiem co bym zrobiła (i mam nadzieję nie musieć nad tym rozważać nigdy), to sama myśl, że ten wybór jako tako mam mnie uspokaja :)

Zaczynam żałować, ze byłam taki chojrak umawiając kolejna wizytę 3 tygodnie po pierwszej- wszystkie usłyszycie serduszka, a mnie zeżrą stres i myśli 🤦🏻‍♀️
Jeśli chodzi o prenatalne to ja robię nifty pro- nie lubię przypadków i kocham mieć wybór, nawet jeśli teraz nie wiem co bym zrobiła (i mam nadzieję nie musieć nad tym rozważać nigdy), to sama myśl, że ten wybór jako tako mam mnie uspokaja :)
Chyba to jest to inżynierskie myślenie, bo ja też wolę znać wszystkie dane 🙃 Oby były tylko zwykłym zabezpieczeniem ✊🏻
Z tymi 3 tygodniami toś faktycznie szalona 🤪

Chyba to jest to inżynierskie myślenie, bo ja też wolę znać wszystkie dane 🙃 Oby były tylko zwykłym zabezpieczeniem ✊🏻
Z tymi 3 tygodniami toś faktycznie szalona 🤪
Zostały dwa tygodnie wiec już nie przekładam 😜Tłumacze sobie, że zdążę przez ten czas na spokojnie z morfologia (a mam tyle do sprawdzenia, ze przypomina elaborat) i w pracy teraz się dzieje, wiec zleci 😃

Ja też dziś byłam na wizycie i niby wszystko ok z USG wynika że 6+2d ale jeszcze nie na serduszka miesiączkę miałam 16.06 wiec z niej wychodzi ok 5+4d lekarz wypisał L4 i kazał przyjść za 2 tyg ale na bank tyle nie wytrzymam i umowie się gdzieś jeszcze za max 3-4 dni. Na USG widać pęcherzyka i ciałko żółte

Dziewczyny a wy się wybieracie na te dodatkowe badania ? Pappa, nifty ? Czy robicie zwykle prenatalne? Jak sprawdzałam ceny to się za głowę chwyciłam 🫣 w Poznaniu juz prowadzenie ciazy jest bardzo drogie + same badania krwi co teraz mi zaleciła dr to koszt 600-700 zł :/ chyba sobie nie mogę pozwolić teraz na kolejne tysiące na dodatkowe badanie :/
Ja robię tylko USG tak jak w 1 ciąży. Już tu ceny pisałam, ale nie pamietam do końca, chyba 250zl I, a II i III 400 czy 450 🤔
Spora dzidzia🫶😍 super wieści!

Ja dziś trochę lepiej, wczoraj to masakra była walczyłam o przetrwanie i każdą drzemkę córki zaliczałam razem z nią🙈 dziś jest ok, jestem wyspana😅 jedyne co boli mnie kręgosłup, ale to raczej od noszenia Młodej, nie wiem jak ją oduczyć, ona ciągle chce na ręce🙄 mam nadzieję, że jak zacznie chodzić to trochę się to zmieni🫣

A masz możliwość umówienia teleporady? Lekarz przez telefon może Ci wystawić e-recepte.
Moja ma prawie 4 lata i ciągle ją bolą nóżki i chce na rączki także nie pocieszę 🫣
Mnie dziś też już ciągnie brzuch bo byłyśmy na zakupach i też ciagle to do wózka to do auta, a już 2dychy prawie waży 🙈

reklama
Ja też dziś byłam na wizycie i niby wszystko ok z USG wynika że 6+2d ale jeszcze nie na serduszka miesiączkę miałam 16.06 wiec z niej wychodzi ok 5+4d lekarz wypisał L4 i kazał przyjść za 2 tyg ale na bank tyle nie wytrzymam i umowie się gdzieś jeszcze za max 3-4 dni. Na USG widać pęcherzyka i ciałko żółte
To jak już widać pęcherzyk żółtkowy to kwestia 2 dni i bedzie zarodek z serduszkiem😊

Do góry