reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

Cześć dziewczyny :)
Postanowiłam, że czas najwyższy się z Wami przywitać :).
Kilka słów o mnie: za mną 2 nieudane inseminacje, od maja zaczęliśmy działać z in vitro i tydzień temu pierwszy raz w życiu zobaczyłam na teście 2 kreski 😍. Z daty ostatniej miesiączki wychodzi mi, że jestem w 4+6, czyli to bardzo wczesny etap. Termin porodu to 19/20 marca w zależności od kalkulatora. Jutro mam wizytę u lekarza - mam nadzieję, że wszystko dobrze się rozwija.
Życzę wszystkim nudnych 9 miesięcy ☺
A więc czekamy na informacje z wizyty ❤️ gratulacje!

Brawo do przyzwyczajenia ja teraz 2 ciążę teraz robię zastrzyki od początku 4 tygodnia do końca ciąży. A jakie witaminy bierzecie ja postawiłam na pregne plus dobrze ja przyswajam
Ja pueria uno :)
Hej dziewczyny, u mnie dzisiaj decydująca wizyta. Byłam w sobotę na IP z powodu plamień (żywą krwią)... dobra informacja - jest serce, zła bije 104/min. To się może rozwinąć, albo dobrze albo.... Więc dzisiaj 10:45 wszystko się okaże....
Trzymajcie kciuki!
Oczywiście, że trzymamy kciuki z całych sił 😚
Ja dopiero 5+2! Niby dwa tygodnie różnicy, a tak wam zazdroszczę, że już pierwsze wizyty w większości są za wami!
Ja dopiero 4+5 to już w ogóle 🫣 jeszcze tyle czasu do wizyty.
Ja właśnie nie wiem czy lekarz mi tych witami nie przepisał za dużo. Ogólnie chyba więcej do niego nie pójdę. Źle wyliczył ciążę, zapomniał o cytologii, źle policzyl za wizyte. I przepisał mi 3 witaminy. Falvit mama, pregna start i pregna dha. Nie za dużo? 🫣 kwasu foliowego teraz biorę x2 bo stwierdziła, że po mojej operacji trzeba. Jednak rozmawiałam z moim lekarzem co mnie operował i nie mówił nic że muszę podwójna dawkę brać.
Trochę faktycznie poleciała… a odczuwasz jakieś problemy, które mogą wskazywać niedobory albo kiedyś miałaś jakieś problemy? Bo jak wszystko ok to faktycznie bez sensu się faszerować, tym bardziej, że pora roku taka, że można witaminy spokojnie zaspokoić jedzeniem :)

reklama
a nie robilas wogole cytologi w ciagu ostatnich 3 lat? Ja robilam 1.5 roku temu i jest wazna 🙂 wogole w ciazy ta cytologia jest nie miarodajna bo wymaz powinien byc pobrany z szyjki macicy a w ciazy nie da sie stamtad pobrac 🙂
Pytała kiedy robiłam mówiłam, że 2 lata temu to powiedziala, że trzeba zrobić 🫣🫣🫣

Ja was codziennie czytam ale nie mam sił od rana do popołudnia bo 🤢🤢 później idę do pracy i tak mija dzień . Oby jutro wszystko było dobrze bo koszmarne myśli mnie nie opuszczają 😩

Trochę faktycznie poleciała… a odczuwasz jakieś problemy, które mogą wskazywać niedobory albo kiedyś miałaś jakieś problemy? Bo jak wszystko ok to faktycznie bez sensu się faszerować, tym bardziej, że pora roku taka, że można witaminy spokojnie zaspokoić jedzeniem :)
Mialam operacje zoladka w grudniu i stwierdziła, ze przez to mam pewnie niedobory 🫣

Witam wszystkich!
Na początku gratulacje!
Jestem tu nowa :)
OM - 13.06
bHCG 14.07 - 147, teraz 17.07 - 714 kolejna jakoś pod koniec tygodnia
wizytę mam dopiero 25.07 i już trochę wariuję, bo poprzednio miałam poronienie zatrzymane w 9 tygodniu bez żadnych objawów (leki na poronienie dostałam pod koniec 10 tygodnia)
Oby teraz się udało, chociaż dziś się już sporo lepiej czuję (bez mdłości okropnych) i już się stresuję - aaaaaa :/
Cześć, rozgość się. Nudnych 9 miesięcy 🩷
Jak ci wychodzi termin z OM? To cię wpisze ☺️

reklama
Witam wszystkich!
Na początku gratulacje!
Jestem tu nowa :)
OM - 13.06
bHCG 14.07 - 147, teraz 17.07 - 714 kolejna jakoś pod koniec tygodnia
wizytę mam dopiero 25.07 i już trochę wariuję, bo poprzednio miałam poronienie zatrzymane w 9 tygodniu bez żadnych objawów (leki na poronienie dostałam pod koniec 10 tygodnia)
Oby teraz się udało, chociaż dziś się już sporo lepiej czuję (bez mdłości okropnych) i już się stresuję - aaaaaa :/
Witaj 🙂 teraz musi byc dobrze 🙂 te mdlosci z dnia na dzien sie zmieniaja, mi teraz najbardziej dokuczaja od poludnia dopoki nie zasne

Do góry