reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

Część w jestem tu "nowa" tzn na tym forum bo pisałam też z czerwcowymi mamami 2022. Ostatnia modyfikacja miesiączkę miałam 16.06 i zrobiłam kilka testów każdy był pozytywny ale ta druga kreska to był cień cienia... W dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam bete która wyniosła 53 więc malutko była w tym dniu też u ginekologa ale stwierdził że jeszcze nie widać pęcherzyka... Jutro idę kolejny raz na krew bo minie akurat 48h a w sob umówiłam się do innego ginekologa. Ogólnie należę do typowych panikantów i każda ciążą wywoływała u mnie mnóstwo stresu tym razem jest tak samo. Mam obawy o tak niska bt a była robiona w 29dc I o to że lekarz nic nie widział na USG do tego piersi mnie w ogóle nie bolą i to mnie mega martwi. Jak to u was z piersiami wygląda i ta beta?
Hej i gratulacje 😊 lekarz przy takiej becie, nie jest w stanie nic zobaczyć. Ja poszłam do lekarza trzy dni po tym jak beta wynosiła 1500 i wtedy powiedział, że powinno być coś widać. Dziś robiłam betę i mam ponad 20 tys. I piersi też mnie nie bolą, nawet dopiero jakby moje objawy zaczynają się pojawiać. Więc to też nie jest wyznacznik. Sprawdź sobie przyrost. I nie nastawiaj się że w sobotę coś zobaczysz bo może być jeszcze za wcześnie 🙂

reklama
Wiecie co zobaczycie co to znaczy bo ja z tego nic nie rozumiem 🫣 to moja pierwsza ciaza I jestem w tym ciemna

Załączniki

• 20230713_204848.jpg
    20230713_204848.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 113
Ja już po wizycie. Jest zarodek z bijącym serduszkiem, nawet go słuchałam (wiem, że według najnowszych zaleceń nie powinno się słuchać serca, ale gin to zrobił zanim zdążyłam zaprotestować…)
ALE jestem okropnie skołowana. Po pierwsze dostałam dosłownie ochrzan, ponieważ nie zrobiłam żadnych badań po pierwszym poronieniu. Po drugie usłyszałam, że przyjmując Acard 150 przyczyniam się do poronienia. Po trzecie zostały mi przepisane zastrzyki z heparyny i mam jutro zrobić badania na zakrzepicę tylko po to aby mieć to refundowane… i szczerze nie wiem co robić. Kogo słuchać? Moja gin prywatnie zaleciła tylko acard i duphaston…
Cudnie jest serduszko I to jest najważniejsze❤️❤️ a ten buc na którego trafiłaś to brak mi słów... ile się kobiety muszą nasłuchać i umartwiać przez takich oszołomów to nikt inny nie zrozumie...aż żal. Oczywiście nfz....sama idę za tydzień i aż się boję co usłyszę, napewno będzie reprymenda, że jestem w ciąży po 9 miesiącach od cesarki...
Eh, postaraj się nie martwić już tym co usłyszałaś i zaufaj swojemu lekarzowi prywatnie🫶

Ja byłam na wizycie, jest 2 mm zarodek z bijącym serduszkiem ❤
Pięknie! Gratulacje❤️🥰
Dziewczyny a ja mam pęcherzyk ale na razie pusty ;(
Spokojnie, jeszcze ma czas, pojawi się🫶

Wiecie co zobaczycie co to znaczy bo ja z tego nic nie rozumiem 🫣 to moja pierwsza ciaza I jestem w tym ciemna
Może lekarz ma kiepski sprzęt i nie było widać. No nie wiem. W każdym razie pęcherzyk żółtkowy musi się pojawić do 25mm wielkości pęcherzyka ciążowego, także jeszcze jest czas na spokojnie.

reklama
Do góry