reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

Cześć Dziewczyny 🥰
Jestem tutaj nowa więc prosze o wyrozumiałość. to moja 2 ciąża bardzo wyczekiwana❤❤ czy moge zadać Wam pytanie? Pracuje w firmie od lutego 2023r. Do czerwca miałam umowę zlecenie. Od czerwca do końca sierpnia mam umowę o pracę na okres próbny 3 miesiące. Od 1września otrzymam umowę o pracę na rok. Czy któraś z Was zna odpowiedź od kiedy moge isc na l4 gdy podpisze nową umowę? Domyślam się że pewnie któraś z Was jest na zwolnieniu i możemy mi. Pozdrawiam ❤🥰

reklama
Cześć Dziewczyny 🥰
Jestem tutaj nowa więc prosze o wyrozumiałość. to moja 2 ciąża bardzo wyczekiwana❤❤ czy moge zadać Wam pytanie? Pracuje w firmie od lutego 2023r. Do czerwca miałam umowę zlecenie. Od czerwca do końca sierpnia mam umowę o pracę na okres próbny 3 miesiące. Od 1września otrzymam umowę o pracę na rok. Czy któraś z Was zna odpowiedź od kiedy moge isc na l4 gdy podpisze nową umowę? Domyślam się że pewnie któraś z Was jest na zwolnieniu i możemy mi. Pozdrawiam ❤🥰
Możesz iść nawet teraz bo wtedy umowa Ci się automatycznie przedłuży do dnia porodu. A Jak podpiszesz 1.09 to możesz już od następnego dnia iść na l4.

Witam się i żegnam. Idę jutro na zabieg. Przestała się ciąża rozwijać prawidłowo. Dzisiaj już w sumie mniej na usg było widać mniej jak w poniedziałek. Życzę wam wszystkim dużo zdrowia, nudnych ciąż oraz szczęśliwych rozwiązań! 🙂
Bardzo mi przykro kochana 💔 trzymaj się ciepło i mam nadzieje, że bedziesz mieć dobre wsparcie w tych trudnych chwilach.

Myślicie że nie będę miała problemów z Zus przez to jakieś kontrolę bądź coś innego ?
Kontrola zawsze moze być, zwłaszcza przy złych relacjach z pracodawcą. Jeśli masz przeciwskazanie zdrowotne do pracy to nie powinno być problemu. Jeśli tylko "ciąża" to nie jest to powodem do l4 i może być podważone co wiąże się z utratą chorobowego.
Te same zasady i konsekwencje masz przy umowie na 3 miesiące i na rok

Myślicie że nie będę miała problemów z Zus przez to jakieś kontrolę bądź coś innego ?
Z Zusem to nic nie wiadomo, ale pracujesz w firmie od lutego więc myśle, że ok. A jak są kontrole to kontrolują firmę czy w niej pracowałaś. Chyba, że kontrola l4 to kwestia pracodawcy bo to ona zgłasza do Zusu, żeby sprawdzili zasadność.
A kiedy lepiej to zależy od Ciebie tak naprawdę, i tak umowa Ci się skończy jak będziesz na macierzyńskim więc nie wiem czy to sie wlicza w jakieś lata pracy czy coś.

Kontrola zawsze moze być, zwłaszcza przy złych relacjach z pracodawcą. Jeśli masz przeciwskazanie zdrowotne do pracy to nie powinno być problemu. Jeśli tylko "ciąża" to nie jest to powodem do l4 i może być podważone co wiąże się z utratą chorobowego.
Te same zasady i konsekwencje masz przy umowie na 3 miesiące i Kierowniczka sama wysyła mnie już na zwolnienie ponieważ boi się żeby nic złego się nie stało. Mam ciężka pracę. Pracuje po 8-12h praca stojąca oraz dźwigam. Szef zatrudnia więcej niż 20 osób w firmie.

reklama
Dziękuje :)
@Jagódka33 nie wiem dlaczego nie byłaś na liście, ale wielokrotnie ją udostępniałam i prosiłam o sprawdzenie czy na niej wszyscy są. Czasem mogę kogoś przeoczyć, jeśli ktoś bezpośrednio się nie upomni. 😐
W każdym razie widzę, że jesteś aktywna więc jutro postaram się ogarnąć aby dodać cię na priv :)

Cześć, bardzo się cieszę że wszystko jest ok. 💙 w wiadomości prywatnej powinnaś dostać link do grupy prywatnej, zapraszam tam do nas ☺️
Byłam 3 dni na festiwalu i nie wchodziłam na forum, więc pewnie przeoczyłam kluczowy moment zapisów 😬

Do góry