reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

Może nie śledzie, ale przez ostatnie dwa dni jadłam biały ser z filetem z makreli 😋 przypomniało mi się, że mój dziadek robił taka pastę serowo rybna i ją uwielbiałam. Za to sera i ryby osobno bym nie tknęła 😅 mój mąż był zniesmaczony tym połączeniem, ale spróbował i zjedliśmy ją na pół 😃
Ale to była wędzona makrela?

reklama
Ja właśnie sobie zdałam sprawę, że od pozytywnego testu nawet kęsa ryby nie zjadłam 👀 to tyle na temat postanowień, żeby w ciąży zdrowo się odżywiać 🫠
a nie, przepraszam - raz jadłam paluszki rybne XD
No a ja Kochana wczoraj na śniadanie domowa pasta z tuńczyka, na obiad łosoś pieczony w marynacie z jogurtu orzechowego i harrisie na kolację śledzik z pietruszką i cebulką 🤪

Ja zjadłam dzisiaj na śniadanie 🤪 To na razie mi wchodzi jak złoto!
Zazdro! ja narazie gustuje w białym twarogu albo w takiej najdelikatniejszej białej szynce i pomidorach ;)
Albo coś bardziej na słodko i wtedy rożnego rodzaju placuszki z owocami :)
Wcześniej jadłam owsiankę, ale nie wchodząc w szczegóły długo jej nie ruszę ponownie 🙈

Może nie śledzie, ale przez ostatnie dwa dni jadłam biały ser z filetem z makreli 😋 przypomniało mi się, że mój dziadek robił taka pastę serowo rybna i ją uwielbiałam. Za to sera i ryby osobno bym nie tknęła 😅 mój mąż był zniesmaczony tym połączeniem, ale spróbował i zjedliśmy ją na pół 😃
Makrela też wspaniała! 😍 Kupiłam taką pyszną w puszce ostatnio i chyba mnie namówiłaś właśnie 🤪

Zazdro! ja narazie gustuje w białym twarogu albo w takiej najdelikatniejszej białej szynce i pomidorach ;)
Albo coś bardziej na słodko i wtedy rożnego rodzaju placuszki z owocami :)
Wcześniej jadłam owsiankę, ale nie wchodząc w szczegóły długo jej nie ruszę ponownie 🙈
A mi w ogóle słodkie nie wchodzi🙈 kupulam kawałek ciastka cytrynowo-mango na biszkopcie i po 2 kęsach mam dość... za to wczoraj z kumpela wzięłyśmy tace nachosow z serem i wchodziły aż miło.
A zawsze słodycze lubiłam.

Kiedy zamierzamy zamknąć grupę? Juz jakos teraz na dniach? Nie ukrywam, ze juz na to licze. P.s. wy korzystacie z forum z przegladarki czy macie apke? Ja tu weszlam na próbę, poprzednie ciąże spedzilam na bbf, tu pierwszy raz. I ciezko mi sie tu odnaleźć. W apce latwiej? W ogole zamknieta grupa zostanie tu na forum czy pozniej na jakiegos fejsa czy cos?

reklama
Moja mama piła mleko litrami będąc ze mną w ciąży 😅 Pomagało jej na wszystko. A ja niestety urodziłam się z nietolerancją laktozy i mam to od dziecka 🙂 Wiadomo wapń jest nam potrzebny, ale akurat ten najlepiej przyswajalny jest w śledziach, a nie w mleku 🙂. W dodatku wapń lepiej wchłania się z witaminą D3, a tej akurat w śledziach pod dostatkiem. Także śledzie to taki super food w ciąży 😍
do mnie rano dzis maz dzwoni czy nie chce sledzi w smietanie albo innych, mowie niee nie mam ochoty ale jak kupil sobie i przywiozl to zjadlam i mega smakowaly 😂 i jeszcze sie pochwale, wczoraj mialam pierwszy dzien z mega lagodnymi mdlosciami ze dalo sie normalnie zyc tfu tfu nie zapeszajac 😁 mam nadzieje ze juz tak zostanie chociaz jeszcze na pare dni 🙂

Do góry