reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

o muszę go zobaczyć :) właśnie najlepiej żeby był z pompką.
Ja mam ogólnie cerę mieszaną ale lubię duże nawilżenie bo używam kosmetyków mineralnych i czasem potrafią przesuszyć
Ten ma pompkę :) i skoro masz cerę mieszana to tak jak ja i narazie go stosuje co prawda od tygodnia ale nie mam żadnych zarzutów :) mam wrażenie, że to taki neutralny krem :)

reklama
a może któraś z Was używa mocno nawilżającego kremu do buzi (coś tak mocnego jak Nivea ale lepszego w składzie)? Miałam kiedyś z clinique, aktualnie mam jakiś na bazie płatków róży który chowa się do lodówki ale nie mogę zdzierżyć zapachu, żelami moimi ulubionymi aktualnie myje się chłop bo na maxa mnie od nich odrzuciło 😫
Ja generalnie nie znam się na składach kremów i kosmetyków, ale bardzo lubię krem Ziaja z mocznikiem, faktycznie ładnie nawilża. Ale nie wiem czy jest ok pod względem składu 🤷🏼‍♀️
Mnie kiedyś ginekolog wysłał do kardiologa i miałam holter na 24h - myśle ze w Twojej sytuacji to byłaby najsensowniejsza opcja i taki pomiar z 24h pokaże Ci czy jest problem.
Masz racje, to byłoby bardzo dobre rozwiązanie. No nic, dzielnie notuje pomiary do następnej wizyty i zobaczymy co mi powie lekarz. Jeśli jest problem, to trzeba go jak najszybciej wyłapać 😔

a może któraś z Was używa mocno nawilżającego kremu do buzi (coś tak mocnego jak Nivea ale lepszego w składzie)? Miałam kiedyś z clinique, aktualnie mam jakiś na bazie płatków róży który chowa się do lodówki ale nie mogę zdzierżyć zapachu, żelami moimi ulubionymi aktualnie myje się chłop bo na maxa mnie od nich odrzuciło 😫
Ja uzywam teraz z Cerave! Bardzo dobrze nawilża i nie pachnie praktycznie niczym!

W poprzedniej ciąży miałam taką zgagę że chodziłam po ścianach. Pomagało mi tylko zimne mleko! Chodziłam. Własnym mlekiem wszędzie. Nawet na imprezy rodzinne by mi go nie zabrakło. A teraz przed ciążą dostałam leki na zgagę i lekarka powiedziała że można je brać w ciąży ale na razie zgagi brak.

I ciekawostka mam teorie. Wypiłam w ciszy tego mleka tyle że nie dało się zliczyć i mój syn ma super zdrowe zęby. Przypadek czy nie. Nie wiem ale postanowiłam że teraz też będę pić minimum szklankę dziennie
Moja mama piła mleko litrami będąc ze mną w ciąży 😅 Pomagało jej na wszystko. A ja niestety urodziłam się z nietolerancją laktozy i mam to od dziecka 🙂 Wiadomo wapń jest nam potrzebny, ale akurat ten najlepiej przyswajalny jest w śledziach, a nie w mleku 🙂. W dodatku wapń lepiej wchłania się z witaminą D3, a tej akurat w śledziach pod dostatkiem. Także śledzie to taki super food w ciąży 😍

Moja mama piła mleko litrami będąc ze mną w ciąży 😅 Pomagało jej na wszystko. A ja niestety urodziłam się z nietolerancją laktozy i mam to od dziecka 🙂 Wiadomo wapń jest nam potrzebny, ale akurat ten najlepiej przyswajalny jest w śledziach, a nie w mleku 🙂. W dodatku wapń lepiej wchłania się z witaminą D3, a tej akurat w śledziach pod dostatkiem. Także śledzie to taki super food w ciąży 😍
Kocham śledzie ale chyba poczekam z nimi do 2 trymestru 😂

reklama
Ja przy wyniku 93 na czczo już miałam zdiagnozowaną cukrzycę ciążową. Krzywa to duże obciążenie. Jeśli masz możliwość to zmierz przez kilka dni glukometrem, albo powtórz na czczo z krwi i skonsultuj. To nie jest jakieś duże przekroczenie, ale warto wdrożyć dietę cukrzycową.
A może wieczorem jadłaś słodycze lub sporą ilość owoców? To też potrafi podnieść glukozę rano.
Ostatnio jem same owoce bo na nic innego spojrzeć nie mogę bo mnie na wymioty bierze:/

Do góry