reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

Hej dziewczyny 😊 a ja mam takie pytanko. Czy macie jakieś teczki lub segregatory na badania i wszystkie ważne dokumenty związane z prowadzeniem ciąży? Ja uwielbiam takie rzeczy, w których jest wszystko poukładane i w jednym miejscu 😄 zastanawia mnie czy jest sens kupować segregator z napisem "jestem w ciąży" czy ma on jakieś dodatkowe zakładki itp? Czy lepiej kupić zwykły segregator bo może to jedno i to samo a koszt mniejszy? 😃 Jak któraś z Was ma to proszę o opinie 🥰
Hej :) ja miałam w zeszłej ciąży taki segregator od Mamy ginekolog i teraz też zamierzam kupić drugi 🥰 jest drogi, ale ostatnio go wyciągnęłam (jak dowiedziałam się o drugiej ciąży) i pokazywałam córeczce (2,5 roczku) jej zdjęcia kiedy była u mamy w brzuszku. Super pamiątka 🥰 polecam.
Jest w środku dużo zakładek

reklama
Aaaj i jeszcze dzisiaj robiłam gruby research w sieci za gofrownicami, bo tak chodzą za mną gofry, że czuję ich oddech za swoimi plecami 😅 A nie ma to jak porządne goferki domowe, z borówkami, malinkami, miodem i kuleczką lodów o smaku new york cheesecake 😍😍

Hej :) ja miałam w zeszłej ciąży taki segregator od Mamy ginekolog i teraz też zamierzam kupić drugi 🥰 jest drogi, ale ostatnio go wyciągnęłam (jak dowiedziałam się o drugiej ciąży) i pokazywałam córeczce (2,5 roczku) jej zdjęcia kiedy była u mamy w brzuszku. Super pamiątka 🥰 polecam.
Jest w środku dużo zakładek
a możesz przesłać link ?

A dlaczego tak bardzo zwracacie uwage na to zeby lekarz pracowal w szpitalu? Ja przy ostatnich 2 porodach mimo ze mialam lekarzy ze szpitala w ktorym.rodzilam zostalam sama sobie bo akurat w trakcie mojego.porodu poszli na urlop, teraz prowadze ciaze u lekarza ktory na stale nie pracujew zadnym szpitalu, jedynie mozna go wykupic do porodu.
U mnie istnieje spora szansa, że będę mieć planową cesarkę (ze względu na problemy kardiologiczne). Więc duża szansa, że z moim lekarzem prowadzącym przybiję 5 przy porodzie. Zobaczymy co powie kardiolog jeszcze, bo ja chciałabym SN, ale wiem jakie są realia. Czuję większy komfort psychiczny, wiedząc, że chodzę do lekarza z danego szpitala.

A ja z mężem rano byłam na zakupach i mówię, że mam taką ochotę na taki świeży, cieplutki chlebek z masełkiem, pomidorem i ogórkiem kiszonym. Pojechaliśmy po chleb i możecie nie uwierzyć ale nie zdążył dojechać ze mną do domu 🫣🫣🫣 tak sobie "skubałam" tą chrupiaca skórkę po drodze, że wyglądałam pewnie w tym aucie jakbym od roku nie jadła 🫣 mąż jak widział z jakim smakiem się zajadam suchym chlebem to od razu do połowy też się dopadł więc jedynie przywieźliśmy do domu dupkę 🫣😁

U mnie istnieje spora szansa, że będę mieć planową cesarkę (ze względu na problemy kardiologiczne). Więc duża szansa, że z moim lekarzem prowadzącym przybiję 5 przy porodzie. Zobaczymy co powie kardiolog jeszcze, bo ja chciałabym SN, ale wiem jakie są realia. Czuję większy komfort psychiczny, wiedząc, że chodzę do lekarza z danego szpitala.
Mozna zapytac co to za wskazania kardiologiczne ? Tez musze sie umowic do kardiologa ale u mnie powinien byc normalnie porod sn

a możesz przesłać link ?

To dokładnie ten, o którym pisały dziewczyny.
Koszulki rzeczywiście nie są jakieś duże, ale zawsze można dorzucić własne. Cena jest wysoka, 3 lata temu płaciłam 50 zł za niego, ale sama pracuje w handlu i doskonale wiem jak wszystko poszło do góry, więc jakoś ten skok ceny mnie nie dziwi.

A dlaczego tak bardzo zwracacie uwage na to zeby lekarz pracowal w szpitalu? Ja przy ostatnich 2 porodach mimo ze mialam lekarzy ze szpitala w ktorym.rodzilam zostalam sama sobie bo akurat w trakcie mojego.porodu poszli na urlop, teraz prowadze ciaze u lekarza ktory na stale nie pracujew zadnym szpitalu, jedynie mozna go wykupic do porodu.
Ja sobie w sumie wkręciłam, że chciałabym takiego ze szpitala.. ale wiem, że jak przychodzi do porodu to albo urlop albo wolne i nie ma to w sumie znaczenia. Bądź co bądź chciałabym takiego co siedzi w ciążach, ma dobre USG, ginekologa-położnika, a nie zwykłego:) Pierwszą prywatną wizytę, pomimo super opini i wysokiej ceny byłam zawiedziona - czułam, że pomimo uśmiechu ta Pani nie chce nas prowadzić, bo jesteśmy ryzykowni z naszą historią. Wtedy narodził się pomysł z położnikiem szpitalnym :p

Mozna zapytac co to za wskazania kardiologiczne ? Tez musze sie umowic do kardiologa ale u mnie powinien byc normalnie porod sn
Zespół wazowagalny typ wazodepresyjny. Czyli omdlenia nawracające, u mnie stymulowane przez układ nerwowy. Uaktywniają się w przypadku nagłych emocji, które w przypadku porodu SN mogą się niestety zdarzyć..

reklama
Aaaj i jeszcze dzisiaj robiłam gruby research w sieci za gofrownicami, bo tak chodzą za mną gofry, że czuję ich oddech za swoimi plecami 😅 A nie ma to jak porządne goferki domowe, z borówkami, malinkami, miodem i kuleczką lodów o smaku new york cheesecake 😍😍
Kupiłam ostatnio profesjonalną! Jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży, ale wizja gofrów z owocami już w głowie była 🙈

Do góry