reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Bylam dzisiaj na badaniach, popołudniu do odbioru, ciekawe jak tam moja tarczyca bo w poprzednich ciążach się podnosiła i musialam być na tabletkach..
Juz z ostatniej wizyty mialam na karteczce badania do wykonania a jednego nie mogłam odczytać i okazało się że to odczyn Coombsa czy też takie badanie wykonywalyscie??

Co do usg piersi mój lekarz to jakiś cudowny jest 😂 ja u niego mam full pakiet, usg piersi robil na 1 wizycie.
Z tym ze ja raz w roku robie usg bo od kilku lat mam strasznie bolącą prawa piers i dla mnie w dotyku jest w niej coś, tak jakby zgrubienie, jednak lekarz nic nie dopatrzył nigdy, zawsze mowil ze to gruczoły i taki mój urok. A teraz jak zrobiły się wrażliwe na dotyk to zwlasnie ta jedna wydaje się być dużo bardziej opuchnięta 🤷‍♀️
A jeszcze mi powiedzcie czym się różni badanie nipt od nifty ? Bo ja myślałam że wam się literówka wkrada a że to jedno i to samo 😂😂

Tez będę ponad 10h jechac samochodem ale mam nadzieję że do wyjazdy mdlosci trochę przejdą 😂 gorzej z sikaniem bo wstaje 3 razy w nocy 🙉🙉
Ja maksymalnie mogę jechać samochodem 2 godziny, potem jest mi już niedobrze. 😂 Więc tylko zwiedzanie okolicy mi zostaje.

reklama
Dziękuję wam za taki odzew, to budujące! Jesteście kochane ♥️♥️ Też mam tak że rzeczywiście czasem za bardzo się stresuje, ale z tyłu głowy mam takie przekonanie że wszystko będzie dobrze i ono z reguły jest bardziej dominujące. Jeżeli chodzi o tydzień to 9+2 czyli idealnie jak z okresu :)

Byłam u lekarza, i mówiła że kosmówka nachodzi na ujście szyjki macicy, więc oszczędny tryb życia. Nawet z długich spacerów mam zrezygnować... Z dzidzia wszystko ok, rośnie jak trzeba, puls jak trzeba. Zastanawiam się tylko kiedy skończy się ten stres... Ważę każde jej słowo i zamiast lżej robi się ciężej... We wtorek kolejna wizyta, bo idzie na urlop od środy i chce jeszcze mnie zobaczyć przed wyjazdem... Nie wiem po co...😭
nie denerwuj się! Ja już od dwóch tygodni prowadzę oszczędny tryb życia i jest dobrze. Wczoraj miałam wizytę :) wiadomo że ile można leżeć i odpoczywać, ale da się przyzwyczaić. Później pewnie z utęsknieniem jeszcze będziemy to wspominać ;)

Byłam u lekarza, i mówiła że kosmówka nachodzi na ujście szyjki macicy, więc oszczędny tryb życia. Nawet z długich spacerów mam zrezygnować... Z dzidzia wszystko ok, rośnie jak trzeba, puls jak trzeba. Zastanawiam się tylko kiedy skończy się ten stres... Ważę każde jej słowo i zamiast lżej robi się ciężej... We wtorek kolejna wizyta, bo idzie na urlop od środy i chce jeszcze mnie zobaczyć przed wyjazdem... Nie wiem po co...😭
Bądź dobrej myśli! Wiem, że łatwo się mówi, ale dużo odpoczywaj. Stres pozostanie z nami do końca niestety i jedyne co możemy zrobić, to próbować go zminimalizować dla naszego dobra, ale i małych kropków 😉

nie denerwuj się! Ja już od dwóch tygodni prowadzę oszczędny tryb życia i jest dobrze. Wczoraj miałam wizytę :) wiadomo że ile można leżeć i odpoczywać, ale da się przyzwyczaić. Później pewnie z utęsknieniem jeszcze będziemy to wspominać ;)
I jak sytuacja? Jak krwiak? Wchłania się?

I jak sytuacja? Jak krwiak? Wchłania się?
krwiak od dwóch tygodni jest taki sam, póki co nic się z nim nie dzieje ale na szczęście się nie powiększa, za to dzidzia rośnie. Plamień nie mam póki co też. Więc w stosunku do bombelka już jest znacznie mniejszy i niezagrażający. Łożysko w największym stopniu już przyklejone. Wiec korzystam i odpoczywam dalej ;)

Powiem Wam, że mam teraz takie uczucia spowodowane niskim przyrostem i młodszą ciążą z USG, że mogłabym leżeć plackiem byle tylko urodzić zdrowe dziecko.
W pierwszej ciązy tak nie miałam, wkurzałam sie ograniczeniami.

reklama
ogólna nazwa :)
to tak jak mamy herbate :D lipton, remsey, herbapol :D
to tu mamy nipt z firmy Nifty, Sanco, Haromny :D
bo ja zielona w tym temacie a muszę wiedzieć wszystko 😂 kurde niby 3 ciaza a bladego pojęcia nie mam o tych badaniach 🙉
Ja maksymalnie mogę jechać samochodem 2 godziny, potem jest mi już niedobrze. 😂 Więc tylko zwiedzanie okolicy mi zostaje.

Mój wyjazd jednak jest w nocy wiec mam nadzieje ze jakoś przezyje 😂

Do góry